Mai întâi de toate

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” Luca 10:41,42

  Am impresia că hainele murdare mereu umplu coşul de rufe. Praful se aşază pe mobilă, toaletele trebuie curăţate şi pardoselile trebuie frecate, iar toate acestea nu iau în calcul şi cursele pentru antrenamentele de fotbal, lecţiile de pian, programările la doctor şi alergăturile la cumpărături. Calendarul este plin şi pare copleşitor să încerci să găseşti timp pentru încă ceva. Unde se află timpul nostru cu Isus pe lista noastră de priorităţi?

  În versetul din Scriptură destinat zilei de azi, Isus ne reaminteşte că folosim prea mult timp şi energie pentru lucruri de o importanţă limitată. În schimb, probabil ar trebui să privim cu alţi ochi felul în care ne petrecem timpul – cu nişte ochi care privesc lucrurile din perspectiva veşniciei. Monitorizează pentru o săptămână cum îţi petreci timpul. Ai putea fi surprins(ă). Cuvintele lui Isus „un singur lucru trebuie” ne fac să ne oprim şi să reflectăm. Cu privire la ce lucruri ne îngrijorăm? Ce ne ocupă timpul şi mintea? Ce putem schimba?

  Este cumva momentul să facem ordine în casele noastre pentru a face loc timpului devoţional în familie? Copiii noştri vor creşte şi vor deveni tatăl sau mama pe care îl/o văd în propria casă. Gestionarea timpului şi stabilirea priorităţilor sunt deprinderi care trebuie transmise şi exemplificate copiilor noştri. Un început bun este punerea deoparte, zilnic, a unui timp pentru închinare în familie. Păstraţi-l ca pe un angajament sacru. Nu lăsaţi nimic altceva să dea la o parte acest timp, de parcă ar fi neimportant. Puneţi-vă casa în ordine!

  Aşezaţi-vă în fiecare zi la picioarele lui Isus! Apoi, în procesul de stabilire corectă a priorităţilor, s-ar putea să descoperiţi că productivitatea, precum şi nivelul de energie de fapt vor creşte.

  Doamne, ajută-mă să-mi stabilesc priorităţile după voia Ta! Mă rog ca grijile vieţii să nu mă distragă de la timpul de calitate petrecut cu Tine.


  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...