Mai întâi de toate

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” Luca 10:41,42

  Am impresia că hainele murdare mereu umplu coşul de rufe. Praful se aşază pe mobilă, toaletele trebuie curăţate şi pardoselile trebuie frecate, iar toate acestea nu iau în calcul şi cursele pentru antrenamentele de fotbal, lecţiile de pian, programările la doctor şi alergăturile la cumpărături. Calendarul este plin şi pare copleşitor să încerci să găseşti timp pentru încă ceva. Unde se află timpul nostru cu Isus pe lista noastră de priorităţi?

  În versetul din Scriptură destinat zilei de azi, Isus ne reaminteşte că folosim prea mult timp şi energie pentru lucruri de o importanţă limitată. În schimb, probabil ar trebui să privim cu alţi ochi felul în care ne petrecem timpul – cu nişte ochi care privesc lucrurile din perspectiva veşniciei. Monitorizează pentru o săptămână cum îţi petreci timpul. Ai putea fi surprins(ă). Cuvintele lui Isus „un singur lucru trebuie” ne fac să ne oprim şi să reflectăm. Cu privire la ce lucruri ne îngrijorăm? Ce ne ocupă timpul şi mintea? Ce putem schimba?

  Este cumva momentul să facem ordine în casele noastre pentru a face loc timpului devoţional în familie? Copiii noştri vor creşte şi vor deveni tatăl sau mama pe care îl/o văd în propria casă. Gestionarea timpului şi stabilirea priorităţilor sunt deprinderi care trebuie transmise şi exemplificate copiilor noştri. Un început bun este punerea deoparte, zilnic, a unui timp pentru închinare în familie. Păstraţi-l ca pe un angajament sacru. Nu lăsaţi nimic altceva să dea la o parte acest timp, de parcă ar fi neimportant. Puneţi-vă casa în ordine!

  Aşezaţi-vă în fiecare zi la picioarele lui Isus! Apoi, în procesul de stabilire corectă a priorităţilor, s-ar putea să descoperiţi că productivitatea, precum şi nivelul de energie de fapt vor creşte.

  Doamne, ajută-mă să-mi stabilesc priorităţile după voia Ta! Mă rog ca grijile vieţii să nu mă distragă de la timpul de calitate petrecut cu Tine.


  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...