Articolul precedentTökéletesség a végcél
  Articolul următorTotul a fost creat pentru om

  Cel mai important lucru

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu. Matei 6:33

  Procesul de creştere a unui copil pare să fie ceva foarte uşor, însă păcatul l-a cam pervertit. Oricât de complicată s-ar dovedi realitatea, haideţi să nu pierdem din vedere faptul că Dumnezeu ne-a creat pentru a atinge un scop. Atunci când devenim părinţi, scopul nostru este, în mare parte, acela de a le arăta copiilor dragostea incredibil de mare pe care le-o poartă Dumnezeu. Chemarea noastră de a-L reprezenta pe Dumnezeu în faţa copiilor noştri nu este ceva ce putem trata cu superficialitate. Înainte ca presiunea creşterii unui copil să te copleşească, opreşte-te! Niciunul dintre noi nu este perfect.

  Eram tânără când am avut primul copil şi am făcut foarte multe greşeli. Chiar când crezi că ai învăţat ceva, apare alt copil şi realizezi că fiecare dintre ei este diferit și că ceea ce a funcţionat cu unul nu e neapărat să i se potrivească şi celuilalt.

  Ce faci atunci? Pune-ţi copilul în mâinile lui Dumnezeu de la bun început, chiar dinainte ca perioada de sarcină să înceapă, chiar dinainte să se nască. Înţelege că, dacă vrei ca Domnul să te ajute să-ţi creşti copilul pentru împărăţia Lui, trebuie ca mai întâi să cunoşti tu, personal, drumul spre acel loc. Dacă vrei să îl reprezinţi pe Dumnezeu în faţa copilului tău, asigură-te că ai o relaţie cu El!

  Acesta este felul în care mi-am început călătoria. Mi-am rezervat intenţionat timp pentru Isus şi pentru a-mi dezvolta viaţa de creştin. Când s-a născut, fiica noastră era atât de drăgălaşă! Nu ştiu cum e la tine, dar mie primii născuţi întotdeauna mi s-au părut puţin cam înspăimântători. Am făcut greşeli? Bineînţeles. Dar Dumnezeu a fost mereu aproape. Am învăţat să-I prezint totul în rugăciune, iar când lucrurile nu mergeau bine, El era întotdeauna acolo pentru a susţine, încuraja şi schimba nu-prea-bun-ul în ceva mai bun.

  În oricare situaţie te-ai găsi în procesul de creştere a copiilor, ţine minte, prima ta îndatorire ca părinte este să îl cauţi pe El! Făcând acest lucru, noi devenim ca El fi ajungem în stare să transmitem caracterul Său generaţiei următoare. Niciodată nu este prea târziu să ne întoarcem spre El şi să construim acea relaţie care ne va duce, pe noi şi pe copiii noştri, spre eternitate!

  Tată, ajută-ne azi să semănăm mai mult cu Tine, să trăim şi să Te reprezentăm copiilor pe care Tu ni i-ai oferit, în aşa fel încât să fie pregătiţi pentru împărăţia viitoare!


  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...