Articolul precedentTökéletesség a végcél
  Articolul următorTotul a fost creat pentru om

  Cel mai important lucru

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu. Matei 6:33

  Procesul de creştere a unui copil pare să fie ceva foarte uşor, însă păcatul l-a cam pervertit. Oricât de complicată s-ar dovedi realitatea, haideţi să nu pierdem din vedere faptul că Dumnezeu ne-a creat pentru a atinge un scop. Atunci când devenim părinţi, scopul nostru este, în mare parte, acela de a le arăta copiilor dragostea incredibil de mare pe care le-o poartă Dumnezeu. Chemarea noastră de a-L reprezenta pe Dumnezeu în faţa copiilor noştri nu este ceva ce putem trata cu superficialitate. Înainte ca presiunea creşterii unui copil să te copleşească, opreşte-te! Niciunul dintre noi nu este perfect.

  Eram tânără când am avut primul copil şi am făcut foarte multe greşeli. Chiar când crezi că ai învăţat ceva, apare alt copil şi realizezi că fiecare dintre ei este diferit și că ceea ce a funcţionat cu unul nu e neapărat să i se potrivească şi celuilalt.

  Ce faci atunci? Pune-ţi copilul în mâinile lui Dumnezeu de la bun început, chiar dinainte ca perioada de sarcină să înceapă, chiar dinainte să se nască. Înţelege că, dacă vrei ca Domnul să te ajute să-ţi creşti copilul pentru împărăţia Lui, trebuie ca mai întâi să cunoşti tu, personal, drumul spre acel loc. Dacă vrei să îl reprezinţi pe Dumnezeu în faţa copilului tău, asigură-te că ai o relaţie cu El!

  Acesta este felul în care mi-am început călătoria. Mi-am rezervat intenţionat timp pentru Isus şi pentru a-mi dezvolta viaţa de creştin. Când s-a născut, fiica noastră era atât de drăgălaşă! Nu ştiu cum e la tine, dar mie primii născuţi întotdeauna mi s-au părut puţin cam înspăimântători. Am făcut greşeli? Bineînţeles. Dar Dumnezeu a fost mereu aproape. Am învăţat să-I prezint totul în rugăciune, iar când lucrurile nu mergeau bine, El era întotdeauna acolo pentru a susţine, încuraja şi schimba nu-prea-bun-ul în ceva mai bun.

  În oricare situaţie te-ai găsi în procesul de creştere a copiilor, ţine minte, prima ta îndatorire ca părinte este să îl cauţi pe El! Făcând acest lucru, noi devenim ca El fi ajungem în stare să transmitem caracterul Său generaţiei următoare. Niciodată nu este prea târziu să ne întoarcem spre El şi să construim acea relaţie care ne va duce, pe noi şi pe copiii noştri, spre eternitate!

  Tată, ajută-ne azi să semănăm mai mult cu Tine, să trăim şi să Te reprezentăm copiilor pe care Tu ni i-ai oferit, în aşa fel încât să fie pregătiţi pentru împărăţia viitoare!


  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...