Articolul precedentGyőzni kell Isten ereje által
  Articolul următorToate erau foarte bune

  Familia adoptată de Dumnezeu

  Ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. Efeseni 1:5

  Ca o persoană care a fost adoptată şi care se gândeşte ea însăşi să adopte, rămân mereu uimită de ideea că şi Dumnezeu activează în acelaşi domeniu. Creatorul universului este înfăţişat în nenumărate rânduri în Biblie drept un părinte implicat în procesul de adopţie, îşi iubeşte copiii rătăciţi atât de mult, încât îşi doreşte să îi readucă în familia Lui. Este un lucru uimitor, dacă stai să te gândeşti. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu a vrut de bunăvoie să facă sacrificiul suprem prin Fiul Său, Isus. Dumnezeul a toţi şi a toate nu putea îndura să-Şi vadă creaţia fără un Tată şi fără locuinţă, aşa că a decis să facă ceva în această privinţă.

  Toţi copiii sunt miracole oferite de Dumnezeu, dar este ceva deosebit la copiii adoptaţi. Adopţia nu este un eveniment care se întâmplă ca un moft sau din greşeală. Nu se poate face nici în grabă. Adopţia are nevoie de luni de zile de planificare şi pregătire atentă, iar în tot acest timp se manifestă inclusiv anxietatea conştientizării că totul poate eşua chiar în ultimul minut, chiar înainte ca procesul să fie finalizat, înainte de a putea deveni o familie. De ambele părţi există îngrijorarea: „Şi dacă nu mă place?”

  În mod surprinzător, acestea sunt aceleaşi griji pe care şi Dumnezeu Şi le face în privinţa noastră. El aşteaptă adopţia. Dumnezeu a rezolvat totul astfel încât noi să ne putem alătura familiei Lui. A făcut acest lucru pentru că a vrut în mod special şi pentru că I-a oferit un motiv de bucurie, deoarece ne iubeşte incomensurabil. La fel ca toţi părinţii adoptivi, vrea să ştie clar: „Vrei să fii copilul meu? Mă vei iubi?”

  Ce dar minunat avem la dispoziţie: să devenim, din nişte pierduţi şi fără viitor, fii şi fiice adoptive ale lui Dumnezeu; moştenitori ai împărăţiei cerurilor!

  Tată, vrem să-Ţi mulţumim că ai găsit cu cale, prin Isus, să ne revendici drept copii ai Tăi! îţi mulţumim că ne iubeşti atât de mult încât să ne adopţi în familia Ta cerească! Îţi mulţumim pentru viitorul pe care îl aşteptăm cu nerăbdare prin Tine!


  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...