Articolul precedentGyőzni kell Isten ereje által
  Articolul următorToate erau foarte bune

  Familia adoptată de Dumnezeu

  Ne-a rânduit mai dinainte să fim înfiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voii Sale. Efeseni 1:5

  Ca o persoană care a fost adoptată şi care se gândeşte ea însăşi să adopte, rămân mereu uimită de ideea că şi Dumnezeu activează în acelaşi domeniu. Creatorul universului este înfăţişat în nenumărate rânduri în Biblie drept un părinte implicat în procesul de adopţie, îşi iubeşte copiii rătăciţi atât de mult, încât îşi doreşte să îi readucă în familia Lui. Este un lucru uimitor, dacă stai să te gândeşti. Acesta este motivul pentru care Dumnezeu a vrut de bunăvoie să facă sacrificiul suprem prin Fiul Său, Isus. Dumnezeul a toţi şi a toate nu putea îndura să-Şi vadă creaţia fără un Tată şi fără locuinţă, aşa că a decis să facă ceva în această privinţă.

  Toţi copiii sunt miracole oferite de Dumnezeu, dar este ceva deosebit la copiii adoptaţi. Adopţia nu este un eveniment care se întâmplă ca un moft sau din greşeală. Nu se poate face nici în grabă. Adopţia are nevoie de luni de zile de planificare şi pregătire atentă, iar în tot acest timp se manifestă inclusiv anxietatea conştientizării că totul poate eşua chiar în ultimul minut, chiar înainte ca procesul să fie finalizat, înainte de a putea deveni o familie. De ambele părţi există îngrijorarea: „Şi dacă nu mă place?”

  În mod surprinzător, acestea sunt aceleaşi griji pe care şi Dumnezeu Şi le face în privinţa noastră. El aşteaptă adopţia. Dumnezeu a rezolvat totul astfel încât noi să ne putem alătura familiei Lui. A făcut acest lucru pentru că a vrut în mod special şi pentru că I-a oferit un motiv de bucurie, deoarece ne iubeşte incomensurabil. La fel ca toţi părinţii adoptivi, vrea să ştie clar: „Vrei să fii copilul meu? Mă vei iubi?”

  Ce dar minunat avem la dispoziţie: să devenim, din nişte pierduţi şi fără viitor, fii şi fiice adoptive ale lui Dumnezeu; moştenitori ai împărăţiei cerurilor!

  Tată, vrem să-Ţi mulţumim că ai găsit cu cale, prin Isus, să ne revendici drept copii ai Tăi! îţi mulţumim că ne iubeşti atât de mult încât să ne adopţi în familia Ta cerească! Îţi mulţumim pentru viitorul pe care îl aşteptăm cu nerăbdare prin Tine!


  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...