Articolul precedentDe egyet cselekszem!
  Articolul următorHristos Creator

  Păsări-colibri şi pinguini

  Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. Psalmii 5:3

  Cu toţii cunoaştem diferenţele dintre pinguini şi păsările-colibri. Sunt două specii de păsări, dar trăsăturile comune se termină aici, deoarece pinguinii nu pot zbura, în timp ce păsările-colibri pot. Colibri sunt printre cele mai mici păsări, însă pot bate din aripi foarte rapid – de până la 80 de ori pe secundă -, astfel că pare mai degrabă că planează decât că zboară.

  Planatul este costisitor – mult mai costisitor din punct de vedere metabolic decât orice alt tip de zbor -, dar, după cum o dovedeşte şi pasărea-colibri, nectarul dintr-o floare este o răsplată mult mai mare decât consumul de energie pentru a ajunge la nectar.

  Pinguinii sunt foarte drăguţi. Ei sunt înotători excelenţi. Au fost protagonişti intr-un număr de filme, onorează copertele a numeroase cărţi şi calendare, dar acest lucru nu poate schimba faptul că pinguinii nu se pot ridica de la sol.

  Te simţi vreodată ca un pinguin atunci când vine vorba de a înţelege nevoile copiilor tăi? Baţi din aripi cât de tare şi de repede poţi, dar prea adesea simţi că nu te vei ridica niciodată de la sol?

  Ca părinţi, noi putem învăţa de la pasărea-colibri. Timpul pe care îl petrecem cu copiii noştri ar trebui să fie direct proporţional cu nevoile lor. Sunt momente în care va fi nevoie să „planăm” – să ne menţinem eforturile perioade mai lungi de timp pentru a împlini acele nevoi. Este costisitor. Este nevoie de rezervă energetică și, cel mai important, de mai mult timp de rugăciune. Aceasta înseamnă ori să ne trezim mai devreme, ori să stăm până mai târziu şi poate fi copleşitor atunci când ce uităm la programul şi aşa aglomerat.

  În schimb, avem nevoie să începem să privim la timpul nostru de rugăciune ca la staţia noastră de alimentare. Aici este locul unde Dumnezeu ne poate oferi un alt puseu de energie, astfel încât nu doar să ne ridicăm de la sol, ci să şi planăm perioade importante de timp atunci când e nevoie. Când facem din El prioritatea noastră, vom descoperi că Dumnezeu este sursa lucrurilor de calitate.

  Tată, Îţi mulţumim pentru credincioşia pe care ne-o arăţi! Ajută-ne să nu uităm niciodată că puterea cu care ne putem lua zborul vine din acele momente de linişte pe care le petrecem cu Tine!


  Tawny Sportsman

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...