Articolul precedentDe egyet cselekszem!
  Articolul următorHristos Creator

  Păsări-colibri şi pinguini

  Doamne, auzi-mi glasul dimineaţa! Dimineaţa eu îmi îndrept rugăciunea spre Tine şi aştept. Psalmii 5:3

  Cu toţii cunoaştem diferenţele dintre pinguini şi păsările-colibri. Sunt două specii de păsări, dar trăsăturile comune se termină aici, deoarece pinguinii nu pot zbura, în timp ce păsările-colibri pot. Colibri sunt printre cele mai mici păsări, însă pot bate din aripi foarte rapid – de până la 80 de ori pe secundă -, astfel că pare mai degrabă că planează decât că zboară.

  Planatul este costisitor – mult mai costisitor din punct de vedere metabolic decât orice alt tip de zbor -, dar, după cum o dovedeşte şi pasărea-colibri, nectarul dintr-o floare este o răsplată mult mai mare decât consumul de energie pentru a ajunge la nectar.

  Pinguinii sunt foarte drăguţi. Ei sunt înotători excelenţi. Au fost protagonişti intr-un număr de filme, onorează copertele a numeroase cărţi şi calendare, dar acest lucru nu poate schimba faptul că pinguinii nu se pot ridica de la sol.

  Te simţi vreodată ca un pinguin atunci când vine vorba de a înţelege nevoile copiilor tăi? Baţi din aripi cât de tare şi de repede poţi, dar prea adesea simţi că nu te vei ridica niciodată de la sol?

  Ca părinţi, noi putem învăţa de la pasărea-colibri. Timpul pe care îl petrecem cu copiii noştri ar trebui să fie direct proporţional cu nevoile lor. Sunt momente în care va fi nevoie să „planăm” – să ne menţinem eforturile perioade mai lungi de timp pentru a împlini acele nevoi. Este costisitor. Este nevoie de rezervă energetică și, cel mai important, de mai mult timp de rugăciune. Aceasta înseamnă ori să ne trezim mai devreme, ori să stăm până mai târziu şi poate fi copleşitor atunci când ce uităm la programul şi aşa aglomerat.

  În schimb, avem nevoie să începem să privim la timpul nostru de rugăciune ca la staţia noastră de alimentare. Aici este locul unde Dumnezeu ne poate oferi un alt puseu de energie, astfel încât nu doar să ne ridicăm de la sol, ci să şi planăm perioade importante de timp atunci când e nevoie. Când facem din El prioritatea noastră, vom descoperi că Dumnezeu este sursa lucrurilor de calitate.

  Tată, Îţi mulţumim pentru credincioşia pe care ne-o arăţi! Ajută-ne să nu uităm niciodată că puterea cu care ne putem lua zborul vine din acele momente de linişte pe care le petrecem cu Tine!


  Tawny Sportsman

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...