Articolul precedentVégezd a dolgodat!
  Articolul următorPăcatul originar

  Veniţi la Mine!

  Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, căci Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară. Matei 11:28-30

  M-am surprins simţindu-mă agitată. Aveam foarte multe lucruri de făcut într-un timp foarte scurt – istoria vieţii mele! Dar mi-a venit în minte şi faptul că nu aveam de ce să mă grăbesc, atâta timp cât eram cu adevărat condusă de Dumnezeu. M-am gândit la Isus. Se spune că nu Se grăbea niciodată. Era mereu calm şi liniştit. Uneori şedea pe munte (Matei 15:29-31). Când mulţimile se adunau, El le învăţa, le vindeca, le împlinea nevoile, iar oamenii îl lăudau pe Dumnezeu. Pare posibil de reprodus această atitudine de către părinţii extrem de ocupaţi?

  Gândul că nu era nevoie să mă grăbesc era încurajator într-un mod ciudat – faptul că nu trebuie să mă simt presată de timp sau încordată, în vreme ce mă strofoc să bifez fiecare element din lista cu lucruri de făcut, era total contrar modului meu de a fi. Ai observat, ca părinte, că atunci când ai grijă de copii toată ziua, lista cu obligaţii nu pare că se va termina niciodată?

  Ador relatarea biblică despre reîntâlnirea dintre Iacov şi Esau. Esau a vrut ca ei să călătorească împreună, dar Iacov i-a spus fratelui său să o ia înainte, deoarece el avea nevoie să parcurgă drumul încet, pentru binele copiilor lui. Iacov voia să menţină un ritm pe care ai lui îl puteau suporta. Dacă încercăm să ne mişcăm în ritmul nostru rapid, târându-i pe copii după noi pentru a ţine pasul cu punctele din agendă, vom sfârşi prin a ne simţi frustraţi şi chiar revoltaţi, iar aceasta nu le aduce niciun bine copiilor noştri. Avem un Prieten care ne cheamă să venim şi să ne odihnim puţin (Marcu 6:31), găsind revigorare şi o nouă perspectivă!

  Doamne, iartă-mă că încerc uneori să-mi urmăresc agenda într-un mod egoist! Învaţă-mă cum să încetinesc şi să împlinesc nevoile copiilor mei, aşa cum şi Tu ai făcut-o pentru oamenii care Te căutau în fiecare zi!


  Belinda Solomon

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....