Pregătirea

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da. Ioan 15:5,7

  Vom avea un copil! Acestea sunt cele mai emoţionante cuvinte pe care le poate spune un cuplu. Apoi încep pregătirile.

  Soţul meu a venit acasă cu cărţi de exerciţii pentru femei însărcinate, cu altele despre creşterea şi dezvoltarea fătului şi altele despre cum trebuie să fie îngrijit un nou-născut. Mă simţeam extenuată doar uitându-mă la ele, dar, în acelaşi timp, eram încântată că se implica cu atâta entuziasm.

  Ne-am înscris la cursuri de educaţie prenatală, am început să citesc toate acele cărţi şi simţeam că începem să punem la punct o strategie pentru această mare aventură în care intraserăm.

  Îi voi fi pe veci recunoscătoare moaşei, o creştină minunată, care ne-a ţinut cursurile de educaţie prenatală. Ea ne-a oferit informaţii despre sarcină, travaliu şi procesul naşterii, iar apoi au apărut întrebări importante precum: „Cum este relaţia voastră cu Isus? V-aţi dedicat Lui pe voi înşivă şi copilul pe care îl purtaţi? L-aţi rugat să vă dezvolte abilităţile de părinţi într-un mod plăcut Lui?”

  Când am plecat de la curs în acea seară, capul meu parcă se învârtea. Mi-am spus că da, sunt creştină, cred în rugăciune şi mă rog cu credincioşie în fiecare zi. Dar m-am rugat vreodată lui Dumnezeu în mod specific pentru înţelepciune în legătură cu creşterea copilului meu? Am reflectat vreodată la ce abilităţi de părinte am şi dacă este cumva Dumnezeu parte din gândurile şi acţiunile mele în timp ce mă pregătesc pentru miracolul vieţii?

  În acea seară, eu şi soţul meu am realizat că această călătorie la care ne îmbarcam va necesita mai mult decât puterea noastră şi eforturile noastre modeste. Va fi nevoie de o infuzie uriaşă din înţelepciunea, dragostea şi mila lui Hristos.

  În toţi aceşti ani am ajuns să depindem de timpul petrecut cu Dumnezeu în rugăciune pentru copiii noştri. Începeţi fiecare dimineaţă cu Hristos, înainte să aveţi de-a face cu copiii, iar El nu vă va dezamăgi!

  Dragă Tată, voi înfrunta ziua de azi folosindu-mă de harul şi dragostea Ta, pentru că mi-ai spus că pot să mă sprijin şi mă voi sprijini pe Tine, în timp ce mă vei ghida în drumul meu!


  Daria L. McCarty

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....