Pregătirea

  Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod, căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic. Dacă rămâneţi în Mine şi dacă rămân în voi cuvintele Mele, cereţi orice veţi vrea, şi vi se va da. Ioan 15:5,7

  Vom avea un copil! Acestea sunt cele mai emoţionante cuvinte pe care le poate spune un cuplu. Apoi încep pregătirile.

  Soţul meu a venit acasă cu cărţi de exerciţii pentru femei însărcinate, cu altele despre creşterea şi dezvoltarea fătului şi altele despre cum trebuie să fie îngrijit un nou-născut. Mă simţeam extenuată doar uitându-mă la ele, dar, în acelaşi timp, eram încântată că se implica cu atâta entuziasm.

  Ne-am înscris la cursuri de educaţie prenatală, am început să citesc toate acele cărţi şi simţeam că începem să punem la punct o strategie pentru această mare aventură în care intraserăm.

  Îi voi fi pe veci recunoscătoare moaşei, o creştină minunată, care ne-a ţinut cursurile de educaţie prenatală. Ea ne-a oferit informaţii despre sarcină, travaliu şi procesul naşterii, iar apoi au apărut întrebări importante precum: „Cum este relaţia voastră cu Isus? V-aţi dedicat Lui pe voi înşivă şi copilul pe care îl purtaţi? L-aţi rugat să vă dezvolte abilităţile de părinţi într-un mod plăcut Lui?”

  Când am plecat de la curs în acea seară, capul meu parcă se învârtea. Mi-am spus că da, sunt creştină, cred în rugăciune şi mă rog cu credincioşie în fiecare zi. Dar m-am rugat vreodată lui Dumnezeu în mod specific pentru înţelepciune în legătură cu creşterea copilului meu? Am reflectat vreodată la ce abilităţi de părinte am şi dacă este cumva Dumnezeu parte din gândurile şi acţiunile mele în timp ce mă pregătesc pentru miracolul vieţii?

  În acea seară, eu şi soţul meu am realizat că această călătorie la care ne îmbarcam va necesita mai mult decât puterea noastră şi eforturile noastre modeste. Va fi nevoie de o infuzie uriaşă din înţelepciunea, dragostea şi mila lui Hristos.

  În toţi aceşti ani am ajuns să depindem de timpul petrecut cu Dumnezeu în rugăciune pentru copiii noştri. Începeţi fiecare dimineaţă cu Hristos, înainte să aveţi de-a face cu copiii, iar El nu vă va dezamăgi!

  Dragă Tată, voi înfrunta ziua de azi folosindu-mă de harul şi dragostea Ta, pentru că mi-ai spus că pot să mă sprijin şi mă voi sprijini pe Tine, în timp ce mă vei ghida în drumul meu!


  Daria L. McCarty

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...