Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Aşteptarea în linişte

  Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. Plângerile lui leremia 3:25,26

  Când în casă sunt copii mici, nu se întâmplă prea des să se facă linişte. Iar, dacă se face linişte, se ridică întrebarea: „Ce fac? Sunt cumva în baie şi îndeasă hârtie igienică în toaletă? Nu cumva se acoperă cu loţiune de corp, complet îmbrăcaţi fiind? A descoperit careva ascunzătoarea pentru foarfece şi a început să execute tunsori gratuite?” Oricât de mult şi-ar dori părinţii pace şi linişte, sunetul liniştii este uneori mult mai alarmant decât cel mai strident ţipăt. Totuşi, în casa mea, cazul diametral opus acestora este solicitarea permanentă de ajutor. Aud: „Mami, mami, mami!” toată ziua. Şi de multe ori se referă la aceeaşi rugăminte. Le răspund copiilor, dar ei nu sunt în stare să aştepte răbdători să le îndeplinesc cerinţele.

  Relaţia mea cu Dumnezeu rezonează uneori cu ceea ce se întâmplă în relaţia mea cu copiii. Mă trezesc uneori că fac multă gălăgie, cerându-I în mod repetat ajutorul şi încercând să-I captez atenţia. Uneori uit că Dumnezeu mă vede. El ştie ce fac. Îmi aude rugăminţile şi răspunde la ele în felul Său. Tot ceea ce trebuie să fac este să aştept răbdătoare. Aşteptarea cu răbdare, totuşi, poate fi una dintre cele mai grele sarcini de îndeplinit, iar capacitatea, sau incapacitatea, noastră de a aştepta cu răbdare este, bănuiesc, un indicator temeinic al nivelului nostru de încredere în Dumnezeu. Se obţine prin punerea încrederii în Acela pe care îl aşteptăm.

  Îmi doresc să câştig încrederea copiilor mei, îmi doresc să aştepte să fac ceea ce am promis că voi face. Cu cât mai mult îşi doreşte Dumnezeu să aşteptăm cu răbdare? Cred că atunci când noi, ca părinţi, învăţăm să aşteptăm, devenim mult mai pregătiţi să îi învăţăm pe copiii noştri aşteptarea. Te provoc să-ţi sporeşti încrederea, aşteptând în linişte intervenţia Domnului!

  Doamne, învaţă-ne cum să aşteptăm în linişte răspunsul Tău! Arată-ne cum să ne învăţăm copiii să aştepte în linişte! îţi mulţumim că ne răspunzi! 


  Kelly D. Holder

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...