Articolul precedentMindenekben megkísértetett
  Articolul următorÎndoiala

  Aşteptarea în linişte

  Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută. Bine este să aştepţi în tăcere ajutorul Domnului. Plângerile lui leremia 3:25,26

  Când în casă sunt copii mici, nu se întâmplă prea des să se facă linişte. Iar, dacă se face linişte, se ridică întrebarea: „Ce fac? Sunt cumva în baie şi îndeasă hârtie igienică în toaletă? Nu cumva se acoperă cu loţiune de corp, complet îmbrăcaţi fiind? A descoperit careva ascunzătoarea pentru foarfece şi a început să execute tunsori gratuite?” Oricât de mult şi-ar dori părinţii pace şi linişte, sunetul liniştii este uneori mult mai alarmant decât cel mai strident ţipăt. Totuşi, în casa mea, cazul diametral opus acestora este solicitarea permanentă de ajutor. Aud: „Mami, mami, mami!” toată ziua. Şi de multe ori se referă la aceeaşi rugăminte. Le răspund copiilor, dar ei nu sunt în stare să aştepte răbdători să le îndeplinesc cerinţele.

  Relaţia mea cu Dumnezeu rezonează uneori cu ceea ce se întâmplă în relaţia mea cu copiii. Mă trezesc uneori că fac multă gălăgie, cerându-I în mod repetat ajutorul şi încercând să-I captez atenţia. Uneori uit că Dumnezeu mă vede. El ştie ce fac. Îmi aude rugăminţile şi răspunde la ele în felul Său. Tot ceea ce trebuie să fac este să aştept răbdătoare. Aşteptarea cu răbdare, totuşi, poate fi una dintre cele mai grele sarcini de îndeplinit, iar capacitatea, sau incapacitatea, noastră de a aştepta cu răbdare este, bănuiesc, un indicator temeinic al nivelului nostru de încredere în Dumnezeu. Se obţine prin punerea încrederii în Acela pe care îl aşteptăm.

  Îmi doresc să câştig încrederea copiilor mei, îmi doresc să aştepte să fac ceea ce am promis că voi face. Cu cât mai mult îşi doreşte Dumnezeu să aşteptăm cu răbdare? Cred că atunci când noi, ca părinţi, învăţăm să aşteptăm, devenim mult mai pregătiţi să îi învăţăm pe copiii noştri aşteptarea. Te provoc să-ţi sporeşti încrederea, aşteptând în linişte intervenţia Domnului!

  Doamne, învaţă-ne cum să aşteptăm în linişte răspunsul Tău! Arată-ne cum să ne învăţăm copiii să aştepte în linişte! îţi mulţumim că ne răspunzi! 


  Kelly D. Holder

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...