Articolul precedentErős és gyengéd
  Articolul următorÎntre teamă și speranță

  Dumnezeu este dragoste

  Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:8

  Isus le-a dezvăluit ascultătorilor Lui un alt nume al Suveranului universului: „Tatăl nostru”. El a dorit ca ei să înţeleagă ce dragoste plină de tandreţe le poartă şi cât de mult a tânjit după prezenţa lor. I-a învăţat că lui Dumnezeu îi pasă de fiecare persoană, „cum se îndură un tată de copiii lui, aşa Se îndură Domnul de cei ce se tem de El” (Psalmii 103:13). Acest concept, de Dumnezeu ca Tată iubitor, este singular printre religiile lumii. Celelalte religii învaţă că fiinţa supremă trebuie să fie mai degrabă temută decât iubită. Acestea venerează o zeitate crudă care trebuie înduplecată prin sacrificii, nu un Tată care Își revarsă bogăţia dragostei peste copiii Săi. De vreme ce evreii care trăiau pe timpul lui Isus deveniseră atât de lipsiţi de această valoroasă învăţătură dată de profeţii lor, revelaţia lui Isus despre dragostea părintească a lui Dumnezeu părea un nou dar oferit umanităţii.

  Evreii susţineau învăţătura că Dumnezeu îi iubea pe cei care îl slujeau, adică pe aceia care trăiau după regulile stricte ale rabinilor, iar, pentru ceilalţi locuitori ai pământului, El simţea doar mânie şi îi blestema. Isus a afirmat că acest lucru nu este adevărat. Întreaga lume, atât cei buni, cât şi cei răi, este scăldată în razele dragostei lui Dumnezeu. Ei ar fi trebuit să înveţe acest adevăr chiar din natură, „căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste drepţi şi peste cei nedrepţi” (Matei 5:45). Dumnezeu ne iubeşte cu o dragoste uluitoare.

  Pe măsură ce dragostea noastră pentru El va creşte, vom începe să percepem lungimea, lăţimea, înălţimea şi adâncimea iubirii Lui, ceva imposibil de măsurat. Dumnezeu nu forţează niciodată pe nimeni. Dragostea este instrumentul cu care El îndepărtează păcatul din inima umană. Cu iubire, El transformă mândria în umilinţă şi preface ura şi scepticismul în dragoste şi credinţă.

  Dumnezeu este dragoste. La fel ca razele solare, dragostea, lumina şi bucuria se revarsă dinspre El peste toată creaţia Sa. Stă în natura Lui să ofere. Toată fiinţa lui Dumnezeu înseamnă dragoste neegoistă. El ne cere să fim perfecţi, aşa cum şi El este perfect – în acelaşi fel. Noi trebuie să fim un izvor de lumină şi binecuvântare pentru cercul nostru de influenţă, aşa cum şi Dumnezeu este pentru univers. Noi înşine nu deţinem lumină, dar lumina iubirii Lui străluceşte peste noi, iar noi o putem reflecta.

  Tată, ajută-ne să înţelegem marea dragoste pe care ne-o porţi şi ajută-ne să o împărţim cu semenii noştri!

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....