Un Dumnezeu de iubit

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! Romani 15:13

Sora mea mi-a povestit recent că, atunci când eram copii, ea era înspăimântată de fiecare dată când tatăl nostru pleca de acasă, deoarece credea că, dacă nu e un copil bun, Dumnezeu o va pedepsi prin ceva teribil ce i s-ar putea întâmpla tatălui nostru. Tata era plecat în călătorii o parte semnificativă de timp, aşa că această povară era extrem de greu de purtat de o fetiţă atât de mică.

Am crescut în Africa, în Zimbabwe, iar pe atunci ţara era în război. În fiecare seară, ştirile abundau de reportaje cu atrocităţi teribile, poveşti cu oameni care erau prinşi într-o ambuscadă sau atacaţi în timp ce îşi desfăşurau activităţile zilnice. Când tata era plecat de acasă, noi dormeam cu mama, care se înarma cu rugăciune şi, dintr-un oarecare motiv, cu un picior detaşabil de la măsuţa de toaletă.

Credeam în Dumnezeu. Ne rugam pentru siguranţa celor dragi ai noştri, apoi adăugam un: „Facă-se voia Ta.” Ştiam foarte bine că nu cunoşteam voia lui Dumnezeu, dar speram din toată inima că aceasta includea şi întoarcerea tatălui nostru în siguranţă acasă – ceea ce s-a întâmplat de fiecare dată.

Când mi-a povestit despre frica ei din copilărie, sora mea m-a făcut să meditez la modul cum îi învăţăm pe copiii noştri despre Dumnezeu. Ei pot ajunge extrem de uşor să creadă că, dacă greşesc, Dumnezeu îi va pedepsi sau nu îi va mai iubi. În dorinţa noastră de a-i învăţa despre ascultare, trebuie să fim atenţi ca ei să nu aibă impresia că există prea multe reguli, iar aşteptările sunt prea mari, aşa încât să nu fie în stare să se ridice la nivelul lor. În felul acesta, ei învaţă să anticipeze eşecul.

Cum reacţionăm când copiii noştri greşesc? Ce îi învăţăm în acele momente despre dragostea lui Dumnezeu? Cum îi învăţăm pe copii din Biblie? Este foarte important să ne reamintim că povestirile biblice ne ajută să le arătăm cât de mult îi iubeşte Dumnezeu, cât de departe ar merge pentru a-i salva şi că nu îi va abandona niciodată.

Doamne, ajută-mă să Te reprezint cu acurateţe copiilor mei, ca un Dumnezeu care îi iubeşte atât de mult, încât a murit pentru ei şi doreşte ca ei să aibă parte numai de bine! Ajută-mă să le arăt că Tu eşti dragoste!

Colleen Duncan

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor