Articolul precedentAz ösvény teljessége
  Articolul următorPiei de miel

  Un Dumnezeu de iubit

  Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! Romani 15:13

  Sora mea mi-a povestit recent că, atunci când eram copii, ea era înspăimântată de fiecare dată când tatăl nostru pleca de acasă, deoarece credea că, dacă nu e un copil bun, Dumnezeu o va pedepsi prin ceva teribil ce i s-ar putea întâmpla tatălui nostru. Tata era plecat în călătorii o parte semnificativă de timp, aşa că această povară era extrem de greu de purtat de o fetiţă atât de mică.

  Am crescut în Africa, în Zimbabwe, iar pe atunci ţara era în război. În fiecare seară, ştirile abundau de reportaje cu atrocităţi teribile, poveşti cu oameni care erau prinşi într-o ambuscadă sau atacaţi în timp ce îşi desfăşurau activităţile zilnice. Când tata era plecat de acasă, noi dormeam cu mama, care se înarma cu rugăciune şi, dintr-un oarecare motiv, cu un picior detaşabil de la măsuţa de toaletă.

  Credeam în Dumnezeu. Ne rugam pentru siguranţa celor dragi ai noştri, apoi adăugam un: „Facă-se voia Ta.” Ştiam foarte bine că nu cunoşteam voia lui Dumnezeu, dar speram din toată inima că aceasta includea şi întoarcerea tatălui nostru în siguranţă acasă – ceea ce s-a întâmplat de fiecare dată.

  Când mi-a povestit despre frica ei din copilărie, sora mea m-a făcut să meditez la modul cum îi învăţăm pe copiii noştri despre Dumnezeu. Ei pot ajunge extrem de uşor să creadă că, dacă greşesc, Dumnezeu îi va pedepsi sau nu îi va mai iubi. În dorinţa noastră de a-i învăţa despre ascultare, trebuie să fim atenţi ca ei să nu aibă impresia că există prea multe reguli, iar aşteptările sunt prea mari, aşa încât să nu fie în stare să se ridice la nivelul lor. În felul acesta, ei învaţă să anticipeze eşecul.

  Cum reacţionăm când copiii noştri greşesc? Ce îi învăţăm în acele momente despre dragostea lui Dumnezeu? Cum îi învăţăm pe copii din Biblie? Este foarte important să ne reamintim că povestirile biblice ne ajută să le arătăm cât de mult îi iubeşte Dumnezeu, cât de departe ar merge pentru a-i salva şi că nu îi va abandona niciodată.

  Doamne, ajută-mă să Te reprezint cu acurateţe copiilor mei, ca un Dumnezeu care îi iubeşte atât de mult, încât a murit pentru ei şi doreşte ca ei să aibă parte numai de bine! Ajută-mă să le arăt că Tu eşti dragoste!

  Colleen Duncan

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....