Articolul precedentAz ösvény teljessége
  Articolul următorPiei de miel

  Un Dumnezeu de iubit

  Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! Romani 15:13

  Sora mea mi-a povestit recent că, atunci când eram copii, ea era înspăimântată de fiecare dată când tatăl nostru pleca de acasă, deoarece credea că, dacă nu e un copil bun, Dumnezeu o va pedepsi prin ceva teribil ce i s-ar putea întâmpla tatălui nostru. Tata era plecat în călătorii o parte semnificativă de timp, aşa că această povară era extrem de greu de purtat de o fetiţă atât de mică.

  Am crescut în Africa, în Zimbabwe, iar pe atunci ţara era în război. În fiecare seară, ştirile abundau de reportaje cu atrocităţi teribile, poveşti cu oameni care erau prinşi într-o ambuscadă sau atacaţi în timp ce îşi desfăşurau activităţile zilnice. Când tata era plecat de acasă, noi dormeam cu mama, care se înarma cu rugăciune şi, dintr-un oarecare motiv, cu un picior detaşabil de la măsuţa de toaletă.

  Credeam în Dumnezeu. Ne rugam pentru siguranţa celor dragi ai noştri, apoi adăugam un: „Facă-se voia Ta.” Ştiam foarte bine că nu cunoşteam voia lui Dumnezeu, dar speram din toată inima că aceasta includea şi întoarcerea tatălui nostru în siguranţă acasă – ceea ce s-a întâmplat de fiecare dată.

  Când mi-a povestit despre frica ei din copilărie, sora mea m-a făcut să meditez la modul cum îi învăţăm pe copiii noştri despre Dumnezeu. Ei pot ajunge extrem de uşor să creadă că, dacă greşesc, Dumnezeu îi va pedepsi sau nu îi va mai iubi. În dorinţa noastră de a-i învăţa despre ascultare, trebuie să fim atenţi ca ei să nu aibă impresia că există prea multe reguli, iar aşteptările sunt prea mari, aşa încât să nu fie în stare să se ridice la nivelul lor. În felul acesta, ei învaţă să anticipeze eşecul.

  Cum reacţionăm când copiii noştri greşesc? Ce îi învăţăm în acele momente despre dragostea lui Dumnezeu? Cum îi învăţăm pe copii din Biblie? Este foarte important să ne reamintim că povestirile biblice ne ajută să le arătăm cât de mult îi iubeşte Dumnezeu, cât de departe ar merge pentru a-i salva şi că nu îi va abandona niciodată.

  Doamne, ajută-mă să Te reprezint cu acurateţe copiilor mei, ca un Dumnezeu care îi iubeşte atât de mult, încât a murit pentru ei şi doreşte ca ei să aibă parte numai de bine! Ajută-mă să le arăt că Tu eşti dragoste!

  Colleen Duncan

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...