Articolul precedentDumnezeu este dragoste
  Articolul următorUnde este fratele tău, Abel?

  Dragostea lui Dumnezeu trăită practic

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. Efeseni 6:4

  Recent, o mamă a venit la noi pentru consiliere, împreună cu fiul ei de şapte ani. Aveau probleme de comunicare şi de gestionare a furiei. Pe măsură ce şedinţa se derula, au început să se contureze câteva idei. Mama continua să întrebe: „De ce este copilul meu atât de furios? Ce trebuie să fac să se deschidă faţă de mine?” Iar din partea băiatului veneau cuvintele: „Mama mea nu vede nimic bun în mine, orice aş face.” Ni s-a frânt inima când am auzit această afirmaţie.

  Imaginează-te crescând fără a avea parte de niciun cuvânt frumos, de încurajare sau de dragoste. Cât de greu de suportat ar fi pentru un copil sau, de altfel, pentru oricine?! Cu toţii avem nevoie de afecţiune şi de blândeţe care să favorizeze dezvoltarea dragostei între noi. În Romani 5:8 ni se spune că Dumnezeu „Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi”.

  Recunoaşterea propriilor neajunsuri ne poate permite să depăşim obstacolele din calea legăturii cu cei dragi. Pentru a repara o situaţie complicată, deseori trebuie să ne asumăm un grad de risc şi concomitent să ne pregătim să ieşim din zona noastră de confort. Nu este niciodată uşor să facem schimbări în comportamentul nostru, dar relaţia cu copiii şi cu familia ar trebui să fie un motiv suficient de important pentru a ne dori să ne asumăm riscuri, să ne îmbunătăţim atitudinea şi comportamentul şi să ne manifestăm compasiunea.

  În multe cazuri, realizarea primului pas constituie un proces dificil, din cauza incapacităţii noastre de a ne recunoaşte propriile deficienţe. Dacă înţelegem defectele din caracterul nostru, putem demara procesul riscant de comunicare a diferenţelor dintre noi.

  Dacă nu demonstrăm răbdare, înţelegere şi dragoste, atunci apare o nevoie esenţială să aflăm de ce şi să efectuăm acei paşi necesari pentru a îmbunătăţi situaţia. Ca părinţi, suntem responsabili pentru atmosfera din casa noastră.

  Doamne, Te rog să mă ajuţi să fac primul pas în a-Ţi oferi poverile mele! Ajută-mă să-mi susţin, să-mi cresc şi să-mi iubesc copiii aşa cum îi iubeşti Tu!

  Arthur E. Nowlin şi Kim Logan-Nowlin

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...