Nu este nimic ce Dumnezeul meu nu poate face

  Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el şi stă la adăpost. Proverbele 18:10

  Ti-ai luat vreodată un moment să te bucuri de cântecele copiilor tăi? Te-ai uitat vreodată la expresia de pe faţa lor, care se schimbă odată cu fiecare vers? Mă bucur de aceste lucruri în fiecare dimineaţă când ne adunăm, la ora 9, în sala de la grupa mică a grădiniţei noastre, pentru a-L lăuda pe Dumnezeu prin cântec şi a-L ruga să ne binecuvânteze si să ne păzească.

  Într-o dimineaţă, când i-am întrebat pe copii ce cântec vor să cânte, un copilaş de trei anişori a strigat: „Dumnezeul meu e aşa de mare!” I-am răspuns: „Acesta e un cântec minunat!” şi l-am întrebat: „Cole, de ce vrei să cânţi acest cântec?” Fără să ezite, a răspuns: „Pentru că Dumnezeu este foarte puternic şi mă păzeşte, la fel ca tata.”

  Ca părinţi, unul dintre lucrurile pe care le dorim cu disperare este ca întotdeauna copiii noştri să fie în siguranţă. În siguranţă în uter, în siguranţă pe terenul dejoacă, în siguranţă la grădiniţă, în siguranţă la şcoală, în siguranţă în timpul călătoriilor. Iar când ei protestează – lucru inevitabil, de altfel -, noi le spunem: „Ascultă de mami şi de tati! Vrem să fii în siguranţă!”

  Dar cum rămâne cu noi? îl credem pe Dumnezeu pe cuvânt când spune: „Eu sunt turnul tău de scăpare. Eu te voi păzi”? Biblia este plină de relatări care demonstrează dragostea nepieritoare a lui Dumnezeu. El a promis să fie turnul nostru de apărare: „Eu voi fi un loc sigur pentru toţi cei ce-şi vor pune nădejdea în Mine.”

  Rolul de părinte este ca o călătorie plină de satisfacţii, dar şi extrem de dificilă. I-ai închinat Domnului această călătorie? Consider că este datoria noastră ca părinţi creştini să-L implicăm, la propriu, pe Dumnezeu în încercările noastre, mici sau mari, şi să ne punem încrederea în promisiunile Lui. Apoi vom putea cânta cu credinţa şi siguranţa unui copil, cu faţa strălucind de încredinţarea venită din conştientizarea faptului că „Dumnezeul meu este atât de mare, atât de puternic şi atât de măreţ, încât nu este nimic ce El să nu poată face!”

  Tată, Îţi mulţumesc pentru dragostea şi răbdarea Ta! Ghidează-ne în timp ce îi înveţi pe cei mici să se încreadă în Tine în tot ceea ce fac! Ajută-i să Te vadă ca pe un turn puternic, o fortăreaţă măreaţă şi Dumnezeul tuturor lucrurilor!

  Darla L. McCarty

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...