Articolul precedentEgyed és igyad Krisztust
  Articolul următorNoe a găsit har

  Rămâi cu ochii pe premiu!

  Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? Marcu 8:36

  La vârsta de nouă ani am descoperit ceea ce credeam eu că este a opta minune a lumii: un restaurant care servea pizza şi avea jocuri video. Era tot ce şi-ar fi putut dori un băiat: grămezi de pizza şi o cameră înţesată cu jocuri video. Unele lucruri sunt menite, pur şi simplu, să meargă împreună, iar, în opinia mea, cine a venit cu această idee a fost un geniu.

  Când avea şase ani, fiul meu a fost invitat la sărbătorirea zilei de naştere a unui prieten, care se ţinea în acelaşi restaurant cu pizza şi jocuri video. Când am intrat pe uşă, nu puteam spune cine era mai entuziasmat, eu sau fiul meu. Atmosfera de acolo se îmbunătăţise simţitor faţă de când fusesem eu copil. Încăperile nu mai erau întunecoase, iar sistemul de distribuţie a jetoanelor era îmbunătăţit. Fiecare copil a primit un pumn plin cu jetoane şi avea şansa să câştige premii în urma jocurilor video. Firesc, m-am oferit să supraveghez copiii în zona de jocuri.

  Ne-am jucat ore întregi, iar tichetele premiante curgeau. După vreo două ore, aveam un teanc de tichete şi ne-am îndreptat spre ghişeu să ne primim premiul. Eram în culmea fericirii, care a durat până când am observat peretele pe care erau aşezate marile premii, a căror contravaloare era de minimum 1 000 de tichete. Ne-am ales doar cu nişte dinţi de vampir din plastic, cu o cutie microscopică pentru tocilari şi cu alte câteva mici premii ce nu au supravieţuit nopţii în mâinile unui copil de şapte ani. Într-un cuvânt, ne-am simţit înşelaţi!

  Chiar dacă a fost distractiv, răsplata s-a dovedit a fi nu prea grozavă. Investiţia nu prea a meritat banii. Multe lucruri din viaţă sunt la fel, rareori ridicându-se la nivelul promisiunilor, lăsând oamenii să se întrebe: „Serios? Doar atât?”

  Acea zi a servit ca bun prilej de învăţătură: Nu încerca să câştigi lumea, cu riscul de a-ţi pierde sufletul pe parcurs! Investeşte în lucruri care rezistă, ţine-ţi ochii aţintiţi asupra Premiului – Isus – şi ţine-te strâns de învăţăturile Sale! Goana după distracţie ne lasă cu un simţământ de gol interior.

  Tată, ajută-ne să vedem ce este cu adevărat important în această viaţă! Ajută-ne să avem ochii aţintiţi spre adevăratul Premiu şi să simţim o bucurie adevărată în timpul petrecut alături de Cuvântul Tău!

  Jason Hanselman

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...