Articolul precedentEgyed és igyad Krisztust
  Articolul următorNoe a găsit har

  Rămâi cu ochii pe premiu!

  Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? Marcu 8:36

  La vârsta de nouă ani am descoperit ceea ce credeam eu că este a opta minune a lumii: un restaurant care servea pizza şi avea jocuri video. Era tot ce şi-ar fi putut dori un băiat: grămezi de pizza şi o cameră înţesată cu jocuri video. Unele lucruri sunt menite, pur şi simplu, să meargă împreună, iar, în opinia mea, cine a venit cu această idee a fost un geniu.

  Când avea şase ani, fiul meu a fost invitat la sărbătorirea zilei de naştere a unui prieten, care se ţinea în acelaşi restaurant cu pizza şi jocuri video. Când am intrat pe uşă, nu puteam spune cine era mai entuziasmat, eu sau fiul meu. Atmosfera de acolo se îmbunătăţise simţitor faţă de când fusesem eu copil. Încăperile nu mai erau întunecoase, iar sistemul de distribuţie a jetoanelor era îmbunătăţit. Fiecare copil a primit un pumn plin cu jetoane şi avea şansa să câştige premii în urma jocurilor video. Firesc, m-am oferit să supraveghez copiii în zona de jocuri.

  Ne-am jucat ore întregi, iar tichetele premiante curgeau. După vreo două ore, aveam un teanc de tichete şi ne-am îndreptat spre ghişeu să ne primim premiul. Eram în culmea fericirii, care a durat până când am observat peretele pe care erau aşezate marile premii, a căror contravaloare era de minimum 1 000 de tichete. Ne-am ales doar cu nişte dinţi de vampir din plastic, cu o cutie microscopică pentru tocilari şi cu alte câteva mici premii ce nu au supravieţuit nopţii în mâinile unui copil de şapte ani. Într-un cuvânt, ne-am simţit înşelaţi!

  Chiar dacă a fost distractiv, răsplata s-a dovedit a fi nu prea grozavă. Investiţia nu prea a meritat banii. Multe lucruri din viaţă sunt la fel, rareori ridicându-se la nivelul promisiunilor, lăsând oamenii să se întrebe: „Serios? Doar atât?”

  Acea zi a servit ca bun prilej de învăţătură: Nu încerca să câştigi lumea, cu riscul de a-ţi pierde sufletul pe parcurs! Investeşte în lucruri care rezistă, ţine-ţi ochii aţintiţi asupra Premiului – Isus – şi ţine-te strâns de învăţăturile Sale! Goana după distracţie ne lasă cu un simţământ de gol interior.

  Tată, ajută-ne să vedem ce este cu adevărat important în această viaţă! Ajută-ne să avem ochii aţintiţi spre adevăratul Premiu şi să simţim o bucurie adevărată în timpul petrecut alături de Cuvântul Tău!

  Jason Hanselman

  Din aceeași categorie

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...