Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Nu spune! Mai bine demonstrează!

  Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). Efeseni 2:4,5

  Eu şi prietena mea ne împingeam cărucioarele printre raioanele magazinului alimentar, plănuind ce vom găti şi alegând, printr-o selecţie meticuloasă, cele mai bune variante care intrau în buget. Soţii noştri lucrau în tura de seară la firma de panificaţie McKee, iar Cilia şi cu mine ne petreceam serile împreună, în mod sistematic. Ea spăla copiii şi le citea lecţia de la Şcoala de Sabat, în timp ce eu pregăteam cina. În ultimul timp, istoria lor preferată era cea cu Ilie pe muntele Carmel.

  Într-o zi, în timp ce ne umpleam coşurile de cumpărături, Timotei şi-a ridicat brusc braţele şi a strigat cât l-au ţinut puterile: „Rugaţi-vă lui Baal! Baal, trimite ploaie!” Michelle şi Elisa s-au alăturat şi ele, în timp ce eu şi Cilia am fi vrut să intrăm în pământ de ruşine.

  M-am întrebat de multe ori de ce fix acele cuvinte au fost memorate de copii. A fost singurul lucru cu care au rămas din acea povestire? Şi, mai puţin important acum, dar mult mai relevant pentru noi în acel moment, ce au crezut despre noi toţi ceilalţi oameni din magazin? Nu este întotdeauna uşor să-i învăţăm pe copii că Dumnezeu este dragoste. Le putem citi istorioare, dar nu ştim întotdeauna ce vor reţine ei. E nevoie de ceva mai mult, nu doar să le povestim, pentru a-i învăţa despre dragostea lui Dumnezeu. Noi trebuie să reflectăm dragostea Lui.

  În dimineaţa de după incursiunea noastră în magazinul alimentar Red Food, eram trează la ora 5, aşezată în fotoliul meu preferat, citind din Biblie. Michelle s-a strecurat afară din pătuţ şi a intrat în cameră. S-a târât în poala mea şi a stat nemişcată, sugându-şi degetul, în timp ce eu mă rugam. I-am înclinat capul şi am strâns-o în braţe, recunoscătoare că aveam o fetiţă scumpă pe care să o iubesc. Ştia că mami vorbea cu Dumnezeu şi ştia că era o experienţă care demonstra iubire.

  Nu am mai auzit de Baal niciodată. Poate pentru că le-am spus să tacă din gură şi să nu mai spună aşa ceva. Dar prefer să cred că motivul a fost timpul petrecut acasă, arătându-le, prin exemplul nostru, că există un Dumnezeu al iubirii care onorează credincioşia copiilor Săi şi le trimite Apa vieţii acelora care îl caută.

  Reaminteşte-ne, Doamne, că cel mai bine copiii înţeleg dragostea Ta atunci când o văd demonstrată în vieţile celor pe care îi iubesc şi în care au încredere!

  Candy Graves DeVore

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...