Articolul precedentVálald a megméretettést!
  Articolul următorArca lui Noe

  Nu spune! Mai bine demonstrează!

  Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit, măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi). Efeseni 2:4,5

  Eu şi prietena mea ne împingeam cărucioarele printre raioanele magazinului alimentar, plănuind ce vom găti şi alegând, printr-o selecţie meticuloasă, cele mai bune variante care intrau în buget. Soţii noştri lucrau în tura de seară la firma de panificaţie McKee, iar Cilia şi cu mine ne petreceam serile împreună, în mod sistematic. Ea spăla copiii şi le citea lecţia de la Şcoala de Sabat, în timp ce eu pregăteam cina. În ultimul timp, istoria lor preferată era cea cu Ilie pe muntele Carmel.

  Într-o zi, în timp ce ne umpleam coşurile de cumpărături, Timotei şi-a ridicat brusc braţele şi a strigat cât l-au ţinut puterile: „Rugaţi-vă lui Baal! Baal, trimite ploaie!” Michelle şi Elisa s-au alăturat şi ele, în timp ce eu şi Cilia am fi vrut să intrăm în pământ de ruşine.

  M-am întrebat de multe ori de ce fix acele cuvinte au fost memorate de copii. A fost singurul lucru cu care au rămas din acea povestire? Şi, mai puţin important acum, dar mult mai relevant pentru noi în acel moment, ce au crezut despre noi toţi ceilalţi oameni din magazin? Nu este întotdeauna uşor să-i învăţăm pe copii că Dumnezeu este dragoste. Le putem citi istorioare, dar nu ştim întotdeauna ce vor reţine ei. E nevoie de ceva mai mult, nu doar să le povestim, pentru a-i învăţa despre dragostea lui Dumnezeu. Noi trebuie să reflectăm dragostea Lui.

  În dimineaţa de după incursiunea noastră în magazinul alimentar Red Food, eram trează la ora 5, aşezată în fotoliul meu preferat, citind din Biblie. Michelle s-a strecurat afară din pătuţ şi a intrat în cameră. S-a târât în poala mea şi a stat nemişcată, sugându-şi degetul, în timp ce eu mă rugam. I-am înclinat capul şi am strâns-o în braţe, recunoscătoare că aveam o fetiţă scumpă pe care să o iubesc. Ştia că mami vorbea cu Dumnezeu şi ştia că era o experienţă care demonstra iubire.

  Nu am mai auzit de Baal niciodată. Poate pentru că le-am spus să tacă din gură şi să nu mai spună aşa ceva. Dar prefer să cred că motivul a fost timpul petrecut acasă, arătându-le, prin exemplul nostru, că există un Dumnezeu al iubirii care onorează credincioşia copiilor Săi şi le trimite Apa vieţii acelora care îl caută.

  Reaminteşte-ne, Doamne, că cel mai bine copiii înţeleg dragostea Ta atunci când o văd demonstrată în vieţile celor pe care îi iubesc şi în care au încredere!

  Candy Graves DeVore

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...