Articolul precedentAz Úr megjeleníti magát
  Articolul următorCum a devenit Lucifer Satana

  Un părinte adevărat

  Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte. Psalmii 27:10

  Am crescut într-o familie extrem de iubitoare. Eram săraci, dar ne aveam unii pe alţii. Eram înveliţi bine la culcare şi aveam seri de jocuri în familie. Practic, eu şi fraţii mei deţineam toată libertatea, dragostea şi suportul necesar pentru a ne forma o identitate. Ştiam că părinţii făcuseră sacrificii pentru ca noi să fim binecuvântaţi. Erau nişte părinţi adevăraţi. Lor le-am dedicat ultima carte pe care am scris-o.

  După ce am crescut, am rămas surprinsă să observ cât de mulţi părinţi falşi existau. Părinţi, precum tatăl soţului meu, care îşi pedepseau copiii cu o palmă peste faţă. Şi ca părinţii multora dintre prietenii mei, care le împlineau nevoile financiare, dar nimic din punct de vedere emoţional, genul de părinţi care nu i-au îmbrăţişat niciodată sau care le-ar frânge visurile copilăreşti. Sunt foarte sigură că mulţi dintre aceşti părinţi nici măcar nu realizau pagubele produse. Ei pur şi simplu erau genul de părinţi pe care ei înşişi îi avuseseră. Dar acest ciclu nu trebuie să continue.

  Dumnezeu este un Tată iubitor. Putem învăţa de la El ce înseamnă să fim părinţi adevăraţi – cum să trăim mai degrabă cu o atitudine de copii înfiaţi decât cu o atitudine de orfani.

  Aşa că, indiferent ce părinţi ai avut, Dumnezeu Tatăl îţi va oferi libertatea, dragostea şi suportul necesar pentru a afla cine eşti. El a făcut sacrificii pentru ca tu să fii binecuvântat. El ţi-a dedicat o Carte.

  Biblia este un loc grozav în care să cauţi sfaturi cu privire la ce înseamnă a fi părinte. În timp ce citeam ieri, în gând, în timpul micului dejun, copiii mei se comportau groaznic la masă. Am citit cu voce tare versetul la care eram din versiunea The Message a Bibliei: „Nu înfuleca mâncarea, nu vorbi cu gura plină.” (Proverbele 23:2). Copiii credeau că am inventat, aşa că a trebuit să le arăt textul scris.

  Şi eu am fost surprinsă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu seamănă cu sfaturile pe care le-ai primi de la un tată iubitor. El ne oferă sfaturi bune, deoarece doreşte ce-i mai bun pentru noi. El este singurul exemplu de care avem nevoie ca părinţi.

  Doamne, ajută-mă să-mi iert propriii părinţi pentru orice durere pe care mi-au provocat-o şi învaţă-mă cum să-mi iubesc copiii la fel cum Tu mă iubeşti pe mine!

  Angela Ruth Strong

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...