Articolul precedentAz Úr megjeleníti magát
  Articolul următorCum a devenit Lucifer Satana

  Un părinte adevărat

  Căci tatăl meu şi mama mea mă părăsesc, dar Domnul mă primeşte. Psalmii 27:10

  Am crescut într-o familie extrem de iubitoare. Eram săraci, dar ne aveam unii pe alţii. Eram înveliţi bine la culcare şi aveam seri de jocuri în familie. Practic, eu şi fraţii mei deţineam toată libertatea, dragostea şi suportul necesar pentru a ne forma o identitate. Ştiam că părinţii făcuseră sacrificii pentru ca noi să fim binecuvântaţi. Erau nişte părinţi adevăraţi. Lor le-am dedicat ultima carte pe care am scris-o.

  După ce am crescut, am rămas surprinsă să observ cât de mulţi părinţi falşi existau. Părinţi, precum tatăl soţului meu, care îşi pedepseau copiii cu o palmă peste faţă. Şi ca părinţii multora dintre prietenii mei, care le împlineau nevoile financiare, dar nimic din punct de vedere emoţional, genul de părinţi care nu i-au îmbrăţişat niciodată sau care le-ar frânge visurile copilăreşti. Sunt foarte sigură că mulţi dintre aceşti părinţi nici măcar nu realizau pagubele produse. Ei pur şi simplu erau genul de părinţi pe care ei înşişi îi avuseseră. Dar acest ciclu nu trebuie să continue.

  Dumnezeu este un Tată iubitor. Putem învăţa de la El ce înseamnă să fim părinţi adevăraţi – cum să trăim mai degrabă cu o atitudine de copii înfiaţi decât cu o atitudine de orfani.

  Aşa că, indiferent ce părinţi ai avut, Dumnezeu Tatăl îţi va oferi libertatea, dragostea şi suportul necesar pentru a afla cine eşti. El a făcut sacrificii pentru ca tu să fii binecuvântat. El ţi-a dedicat o Carte.

  Biblia este un loc grozav în care să cauţi sfaturi cu privire la ce înseamnă a fi părinte. În timp ce citeam ieri, în gând, în timpul micului dejun, copiii mei se comportau groaznic la masă. Am citit cu voce tare versetul la care eram din versiunea The Message a Bibliei: „Nu înfuleca mâncarea, nu vorbi cu gura plină.” (Proverbele 23:2). Copiii credeau că am inventat, aşa că a trebuit să le arăt textul scris.

  Şi eu am fost surprinsă. Dar Cuvântul lui Dumnezeu seamănă cu sfaturile pe care le-ai primi de la un tată iubitor. El ne oferă sfaturi bune, deoarece doreşte ce-i mai bun pentru noi. El este singurul exemplu de care avem nevoie ca părinţi.

  Doamne, ajută-mă să-mi iert propriii părinţi pentru orice durere pe care mi-au provocat-o şi învaţă-mă cum să-mi iubesc copiii la fel cum Tu mă iubeşti pe mine!

  Angela Ruth Strong

  Din aceeași categorie

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...