Planurile bune ale lui Dumnezeu

  „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi”, zice Domnul, „gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Ieremia 29:11

  Când soţul meu a acceptat un nou post la locul de muncă, în celălalt capăt al ţării, aveam emoţii în legătură cu felul în care mutarea ne-ar afecta copiii. Cum s-ar simţi ei să fie luaţi de lângă prietenii lor, de la şcoala lor şi de la singurul „acasă” pe care îl ştiau? Ar fi în stare să se adapteze la locuri total diferite? Cum le-am putea explica faptul că Dumnezeu doreşte să ne mutăm?

  Ne-am făcut multe griji şi am făcut tot felul de presupuneri. Şi eu, şi soţul meu ne mutaserăm împreună cu familiile noastre dintr-un capăt în altul al ţării când eram copii. Nu ne-am adaptat prea bine, iar amintirile acelei traume ieşeau acum la suprafaţă. Făceam cumva o mare greşeală?

  Cu toate acestea, Dumnezeu era chiar acolo cu noi, amintindu-ne amândurora că El pusese planul în mişcare. Nu lucram prin prisma propriei noastre înţelepciuni, ci din porunca lui Dumnezeu. Dacă Dumnezeu organizase mutarea spre beneficiul nostru, atunci de ce ne îngrijoram pentru copii? Nu îi iubea Dumnezeu de o infinitate de ori mai mult decât ne puteam imagina? De ce ne-ar face Tatăl nostru iubitor să prosperăm, cu preţul fericirii copiilor noştri? Am decis să ne închidem urechile la încercările Satanei de a ne face să ne îndoim de Dumnezeu şi am tras amândoi aer în piept.

  Nu vom zice că a fost uşoară mutarea; ne mutam în celălalt capăt al ţării, până la urmă. Totuşi a fost de departe mai bine decât ne-am imaginat. Copiii au devenit din ce în ce mai entuziasmaţi să-şi vadă noua casă şi noua şcoală. Iar de fiecare dată când îşi exprimau îngrijorarea despre lăsarea în urmă a prietenilor, le-am reamintit cât de iubiţi erau de Dumnezeu şi că El avea lucruri frumoase pregătite pentru ei.

  Acesta este unul dintre marile adevăruri. Iubirea ce le-o poartă Dumnezeu copiilor noştri depăşeşte capacitatea noastră de înţelegere. Şi, dacă ne iubeşte aşa de mult, atunci are sens că putem avea încredere în El că, atunci când ne cere să avansăm în credinţă, El Se îngrijeşte şi de interesele copiilor noştri.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că Tu eşti un Dumnezeu ale cărui planuri sunt perfecte! Îţi mulţumesc, Doamne, că planurile Tale cu noi sunt bune şi că vei avea în vedere nevoile copiilor noştri, aşa cum faci şi cu nevoile noastre!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...