Articolul precedentA Lélek is…
  Articolul următorDiavolul deghizat

  Iertare

  Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Coloseni 3:13

  Copiii încăpăţânaţi reprezintă încercări pe care efectiv nu le poţi găsi nicăieri altundeva. Cum disciplinezi o fetiţă de patru ani care îşi pedepseşte constant fratele mai mic pentru subminarea poziţiei ei de singura beneficiară a atenţiei în familia noastră? Rivalitatea continuă între fraţi poate scăpa foarte uşor de sub control şi nu este întotdeauna simplu să gestionezi aceste situaţii încărcate de emoţii. Depun eforturi să îmi dau seama ce e de făcut, dar, neştiind toate răspunsurile, am înţeles importanţa de a aduce fiecare situaţie înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune.

  Într-o zi se întâmplaseră atât de multe, încât eram aproape de limită. Ea era aproape la fel de supărată ca mine şi ştiam că, dacă făceam sau ziceam ceva în acel moment, voi regreta mai târziu. Am respirat adânc şi am trimis-o în camera ei, spunându-i că poate veni jos atunci când s-a calmat.

  M-am afundat în canapea, mi-am luat câteva momente pentru a-mi linişti nervii tociţi, apoi m-am plecat în rugăciune înaintea Aceluia care avea toate răspunsurile de care aveam nevoie.

  „Ce ar trebui să fac, Tată?” am întrebat, aproape în lacrimi. „Cum să gestionez această situaţie?”

  O pace adâncă a venit peste mine în timp ce mă rugam. Răspunsul, când a venit, era profund în simplitatea lui: Iart-o.

  Când a coborât scările, 15 minute mai târziu, am aşezat-o lângă mine pe canapea şi am discutat ce se întâmplase.

  „Draga mea”, am spus, „ce i-ai făcut fratelui tău a fost ceva rău. Isus vrea ca noi să îi tratăm pe toţi cu bunătate, indiferent cât de mult ne enervează; şi de asemenea vrea să ne iertăm unii pe alţii atunci când greşim. Vreau să ştii că Isus te iartă, şi eu, la fel.”

  În privire i se citea că nu îi venea să creadă. Acel singur act de iertare era o lecţie mai mare pentru ea decât orice altă pedeapsă.

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru lecţiile Tale de iertare! Ajută-ne să semănăm mai mult cu Tine, înceţi la mânie şi grăbiţi la iertare!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...