Articolul precedentA Lélek is…
  Articolul următorDiavolul deghizat

  Iertare

  Îngăduiţi-vă unii pe alţii, şi dacă unul are pricină să se plângă de altul, iertaţi-vă unul pe altul. Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi. Coloseni 3:13

  Copiii încăpăţânaţi reprezintă încercări pe care efectiv nu le poţi găsi nicăieri altundeva. Cum disciplinezi o fetiţă de patru ani care îşi pedepseşte constant fratele mai mic pentru subminarea poziţiei ei de singura beneficiară a atenţiei în familia noastră? Rivalitatea continuă între fraţi poate scăpa foarte uşor de sub control şi nu este întotdeauna simplu să gestionezi aceste situaţii încărcate de emoţii. Depun eforturi să îmi dau seama ce e de făcut, dar, neştiind toate răspunsurile, am înţeles importanţa de a aduce fiecare situaţie înaintea lui Dumnezeu prin rugăciune.

  Într-o zi se întâmplaseră atât de multe, încât eram aproape de limită. Ea era aproape la fel de supărată ca mine şi ştiam că, dacă făceam sau ziceam ceva în acel moment, voi regreta mai târziu. Am respirat adânc şi am trimis-o în camera ei, spunându-i că poate veni jos atunci când s-a calmat.

  M-am afundat în canapea, mi-am luat câteva momente pentru a-mi linişti nervii tociţi, apoi m-am plecat în rugăciune înaintea Aceluia care avea toate răspunsurile de care aveam nevoie.

  „Ce ar trebui să fac, Tată?” am întrebat, aproape în lacrimi. „Cum să gestionez această situaţie?”

  O pace adâncă a venit peste mine în timp ce mă rugam. Răspunsul, când a venit, era profund în simplitatea lui: Iart-o.

  Când a coborât scările, 15 minute mai târziu, am aşezat-o lângă mine pe canapea şi am discutat ce se întâmplase.

  „Draga mea”, am spus, „ce i-ai făcut fratelui tău a fost ceva rău. Isus vrea ca noi să îi tratăm pe toţi cu bunătate, indiferent cât de mult ne enervează; şi de asemenea vrea să ne iertăm unii pe alţii atunci când greşim. Vreau să ştii că Isus te iartă, şi eu, la fel.”

  În privire i se citea că nu îi venea să creadă. Acel singur act de iertare era o lecţie mai mare pentru ea decât orice altă pedeapsă.

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru lecţiile Tale de iertare! Ajută-ne să semănăm mai mult cu Tine, înceţi la mânie şi grăbiţi la iertare!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...