Articolul precedentHasználd az elmédet!
  Articolul următorO lume vrăjită

  Toţi suntem la fel pe întuneric

  Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiţi unii pe alţii cum v-am iubit Eu. Ioan 15:12

  Mereu m-am străduit să îi inspir băiatului meu importanţa faptului de a-i preţui pe ceilalţi în acelaşi mod în care ne preţuieşte Dumnezeu. Ca părinţi, suntem uneori nesiguri cât de bine ne facem auziţi sau dacă vorbele noastre au intrat pe o ureche şi au ieşit pe cealaltă. Habar nu aveam cât de frumos se va manifesta acest principiu în viaţa copilului meu.

  Curtis a fost dintotdeauna loial, aproape excesiv. El şi Charles sunt prieteni de când aveau amândoi câteva luni. Au fost colegi de grădiniţă şi au fost împreună aproape în fiecare zi vreme de trei ani, până când Charles a fost lovit de o tragedie. Într-o noapte, casa în care locuia a explodat şi a luat foc. Charles s-a ales cu arsuri grave pe aproape toată suprafaţa corpului în acel accident teribil. La vremea aceea, l-am luat pe fiul meu şi i-am explicat că, oricât de diferit arăta Charles, tot Charles era pe dinăuntru. Mereu un gânditor profund, Curtis părea că soarbe ce îi ziceam. Timpul s-a scurs, iar Charles a fost supus unor proceduri medicale de amploare. Vindecarea lui era lungă şi dureroasă.

  A trecut un an şi jumătate până ce Charles s-a putut reîntoarce la şcoală. Pentru că nu ştiam când va fi ziua revenirii, nu am apucat să am o ultimă discuţie cu Curtis înainte. Iată cum a descris învăţătoarea lor situaţia: în ziua în care Charles s-a întors, Curtis era acolo pentru a-l întâmpina la intrarea în clasă. Mulţi dintre copii erau noi şi nu-l cunoşteau pe Charles sau ceva despre tragedia prin care trecuse. Au întrebat imediat ce i se întâmplase, dar, înainte să poată interveni învăţătoarea, fiul meu a devenit apărătorul lui Charles. Prietenia adevărată nu vede cicatrici sau defecte.

  Curtis a anunţat: „Acesta este prietenul meu Charles. Poate arată diferit, dar nu are nimic, pentru că, atunci când închidem lumina, Dumnezeu vede doar inimile noastre şi cum ne comportăm unii cu alţii.” în clasă s-a lăsat liniştea, în timp ce învăţătoarea îşi înghiţea lacrimile. După câteva momente, ceilalţi copii au început să-i ureze lui Charles bun venit şi să-l primească în grupul lor.

  Ajută-ne să vedem cu ochii Tăi, Doamne, nu diferenţele, ci elementele comune ce ne unesc pe toţi, ca fraţi şi surori în Hristos!

  Lori Colwell

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...