Articolul precedentMenekülj az önteltségtől…
  Articolul următorA cui e vina?

  Invaţă-i despre dragostea Sa!

  Isus a chemat la Sine pe copilaşi şi a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia lui Dumnezeu este a unora ca ei.” Luca 18:16

  Mereu am crezut că Isus Se referă la încrederea şi inocenţa copiilor în acest verset. Şi, deşi sunt convinsă că la aceasta Se referă, cred că, dacă privim la acest verset dintr-o perspectivă parentală, vom vedea ceva mai mult. El ne spune: „Conduceţi-i la Mine şi nu-i opriţi.”

  Misiunea noastră ca părinţi este aceea de a-i ajuta pe copiii noştri să se îndrăgostească de Isus. Şi, dacă ai impresia că neglijez rolul important pe care îl au închinarea zilnică, Şcoala de Sabat şi biserica, versetele memorate, îngrijirea corpului şi antrenarea minţii noastre pentru a ne gândi la lucruri onorabile, te înşeli. Sunt extrem de conştientă că acest stil de viaţă este benefic pentru creşterea copiilor noştri. Totuşi am avut prea multe exemple de prieteni care au crescut făcând lucrurile „corecte”, au respectat toate „regulile”, dar care, în cele din urmă, L-au părăsit complet pe Dumnezeu.

  În excelenta lui carte It’s All About Him (Doar El), Lee Venden spune că, dacă o persoană se îndrăgosteşte de Isus, toate lucrurile „se vor rezolva de la sine”. Dacă un copil este crescut să-L iubească pe Isus, va dori să facă tot ce îi este plăcut Lui, pentru că îl iubeşte atât de mult.

  În Matei 7:21-23, Isus spune că unii vor pierde veşnicia. El le adresează următoarele cuvinte: „Depărtaţi-vă de Mine, nu v-am cunoscut niciodată!” Deci, după cum remarci, El nu spune: „Depărtează-te pentru că nu ai memorat toate versetele sau pentru că ai făcut alegeri proaste cu privire la mâncare sau pentru că ai lipsit de la biserică prea des.” El spune: „Tu nu Mă cunoşti.” Aceasta este misiunea noastră ca părinţi: trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri să-L cunoască pe Isus. Faptul de a-i obliga să urmeze toate regulile fără să îşi dezvolte relaţia cu El va rezulta în cele din urmă în revoltă faţă de noi, părinţii, şi faţă de Dumnezeu. Eu cred că cea mai importantă misiune pe care o avem pentru copilăria odraslelor noastre este să fim siguri că ei sunt profund şi complet îndrăgostiţi de Isus.

  Nu te descuraja! Dumnezeu este de partea ta. Oricât de mult ne-am iubi copiii, Dumnezeu îi iubeşte cu mult mai mult. Este un privilegiu extraordinar pe care ni-L oferă, acela de a le face cunoştinţă cu El.

  Dragă Tată, ajută-ne să trăim în aşa fel încât copiii noştri să vadă dragostea noastră pentru Tine şi să caute să Te cunoască, la rândul lor!

  Mary Nell Rosenboom

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...