Articolul precedentJézus szolgálata
  Articolul următorSe poate vorbi cu morții?

  Pierdut şi găsit

  Tot aşa, nu este voia Tatălui vostru celui din ceruri să piară unul măcar din aceşti micuţi. Matei 18:14

  Într-o zi pe când eram copii, cineva a adus la şcoală o cutie cu opt iepuraşi cu blana maro cu alb. Un iepure de rasa Holland Lop ne-a atras atenţia. Ne-am îndrăgostit de urechile lui lungi şi blegi. Era maroniu, cu vârful cozii alb. L-am luat acasă, aşezându-l cu grijă între noi pe bancheta maşinii. Ne-am jucat cu iepurele în fiecare zi, l-am hrănit, am avut grijă de el, l-am îndrăgit.

  Într-o zi, când am ajuns acasă de la şcoală, am realizat că iepurele dispăruse. Am fost foarte trişti, iar printre lacrimi ne întrebam de ce fugise. Locuiam în apropierea unui teren de golf şi am petrecut ore întregi căutându-l. Am pus afişe prin tot cartierul. Şi ne-am tot rugat ca iepuraşul nostru să se întoarcă acasă în siguranţă.

  Apoi, într-o bună zi, mama ne-a spus că a primit un telefon că un jucător de golf ne-a găsit iepurele şi l-a dus cu el acasă, la munte. Îţi poţi imagina bucuria noastră? Mama a mers cu maşina până la el acasă, unde ne-a găsit iubitul animal de companie şi l-a adus acasă la noi.

  Această experienţă mi-a amintit mereu de ilustraţia pe care a spus-o Isus despre un păstor care avea o sută de oi. Când una dintre oile lui s-a pierdut, le-a lăsat pe toate celelalte şi s-a dus să o caute pe cea care lipsea. Nu s-a oprit până nu şi-a găsit preţioasa oaie. Păstorul nostru ceresc ne ştie pe fiecare pe nume. Îl ştie şi îl iubeşte pe fiecare dintre copiii noştri. Ei sunt mieii Lui preţioşi. El ni i-a încredinţat pentru grijă şi păstrare şi nu vrea ca vreunul să se piardă.

  Dragă Isuse, Îţi mulţumesc că eşti un păstor bun şi ne iubeşti! Ajută-ne să fim conştiincioşi în îngrijirea mieluşeilor pe care ni i-ai dat în grijă şi fă ca niciunul să nu lipsească în ziua în care revii pentru a-Ţi revendica turma!

  Chidi, Lissie şi Tyreke Wilson

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...