Conversaţii de seară

  Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi, căci împărăţia cerurilor este a celor ca ei. Matei 19:14

  Partea mea preferată din zi vine la finalul fiecărei zile, când îi învelim pe micuţi în pat şi le şoptim: „Noapte bună şi vise plăcute!” Ştiu că au existat momente când, ca un părinte ocupat ce sunt, am făcut acest lucru cu un oftat de uşurare, gândind: OK, acum pot face şi eu câte ceva! După o zi încărcată, abia aştept să am nişte timp pentru mine. Am învăţat totuşi că există o fereastră specială de timp în care îi putem asculta cu adevărat pe copiii noştri.

  Când vine liniştea nopţii, se întâmplă ceva special. Fără distragerile vizuale, micile lor inimi sunt mai deschise pentru a povesti. Sunt relaxaţi şi ştiu că sunt în siguranţă acasă cu mama şi cu tata. Acesta este momentul în care ne putem povesti toate întâmplările zilei. Ce au pe suflet? Un prieten care s-a purtat urât, ceva amuzant care s-a întâmplat, o întrebare serioasă sau ceva pentru care vor să ne unim în rugăciuni de mulţumire lui Dumnezeu?

  Mi-am încurajat întotdeauna băieţii să îşi împărtăşească gândurile şi sentimentele. Văd acest lucru ca pe o pregătire pentru a comunica eficient ca soţi şi taţi într-o bună zi. Acest mic efort în plus de a mă aşeza lângă ei şi de a-i asculta este important pentru ei. Pe măsură ce îşi deschid inima, li se clădeşte încrederea şi siguranţa, ştiind că sunt iubiţi. Pe parcursul acestor momente se formează o temelie solidă de încredere, care va constitui un avantaj în anii agitaţi ce vor urma.

  Nu aşa ne simţim şi noi când venim la Tatăl nostru ceresc? Şi Dumnezeu vrea să comunice cu noi – să ne audă întâmplările amuzante de peste zi sau ceva ce ne apasă sufletul. Nimic din ce contează pentru noi nu este lipsit de importanţă pentru Dumnezeu.

  După conversaţiile noastre de seară, obişnuiesc să le şoptesc copiilor mei: „Totul e bine. Dumnezeu este cu voi. Mami şi tati sunt aici.” Ei zâmbesc, închid ochii si adorm liniştiţi.

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc că Îţi iei timp să îmi asculţi inima! Ajută-mă să nu mă grăbesc când vine vorba de aceste momente preţioase cu copiii mei, ci să-i iubesc cu o inimă plină de ascultare!

  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...