Articolul precedentÖsszpontosíts Jézusra!
  Articolul următorMinuni false

  Începe cu Isus

  Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi neprihănirea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra. Matei 6:33

  Cineva spunea odată: „Cel mai bun lucru pe care îl poate face un tată pentru copiii lui este să o iubească pe mama lor.” Sigur, revărsarea acelei afecţiuni va crea o atmosferă preţioasă acasă pentru copii, însă zicala subliniază mai mult stabilirea priorităţilor. Un tată care alege să manifeste atenţie şi grijă faţă de mireasa lui, în loc să vadă un meci de fotbal sau să meargă la pescuit, şi-a construit o viaţă foarte bine ordonată.

  Un adevăr şi mai mare este că misiunea de cea mai mare importanţă pentru un părinte este să fie ancorat, înrădăcinat în Isus. Cum altcumva vom putea noi să îi învăţăm pe copii că Dumnezeu este dragoste? Fiecare decizie, activitate, obiectiv sau succes va decurge din caracterul sănătos al drumului alături de Dumnezeu.

  Toate sfaturile din Noul Testament dedicate părinţilor evlavioşi au o nuanţă de transferabilitate: noi suntem după voia lui Dumnezeu; suntem conducători în casele noastre; iubirea şi înţelepciunea lui Hristos se transmit mai departe, prin copiii noştri. Deciziile luate cu privire la valorile de familie, disciplină, divertisment, închinare, reguli vor fi binecuvântate şi călăuzite atunci când ne îndreptăm spre Calvar.

  Nu trebuie să ne temem că timpul nostru devoţional cu Hristos ne va lua din energia necesară pentru alte lucruri în casă. Isus petrecea uneori toată noaptea în rugăciune, apoi Se întorcea la treburile gălăgioase ale vieţii de zi cu zi şi la misiunea de a-Şi educa cei doisprezece apostoli mai grei de cap, ca un părinte.

  În cartea Creştinism pur şi simplu, C.S. Lewis a încorporat un excepţional eseu în care vorbeşte despre viaţa liniştită, aşezată şi dinamica oamenilor care sunt înrădăcinaţi confortabil în identitatea lor de creştin. „Propriile lor feţe sunt diferite de ale noastre; mai puternice, mai tăcute, mai fericite, mai radiante. (…) De obicei pare că au mult timp: te întrebi de unde vine.” Păi, timpul vine dintr-o viaţă ordonată care îl pune pe Isus pe primul loc. „Şi toate celelalte voi le veţi avea. Alelu, Aleluia!”

  Tată, Te rog să ne faci să înţelegem importanţa cufundării vieţii noastre în Tine! Ajută-ne să lăsăm deoparte îngrijorările zilnice când venim în prezenţa Ta, ştiind că ne vei satisface toate nevoile! Umple-ne cu pacea Ta, o pace pe care restul lumii o va observa şi despre care va întreba de unde vine.

  David B. Smith

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...