Articolul precedentÉrtékes vagy
  Articolul următorA avut Lucifer ocazia să se pocăiască?

  Alegerea corectă

  Iată începutul înţelepciunii: dobândeşte înţelepciunea şi, cu tot ce ai, dobândeşte priceperea. Proverbele 4:7

  Ca inginer, am găsit un loc de muncă extrem de fascinant, cu tehnologie de ultimă generaţie, într-o corporaţie ce colabora foarte mult cu Departamentul Marinei americane. Sisteme specifice de rachete erau actualizate de la vechile sisteme analog la unele cu semiconductori. Acesta era începutul erei digitale. Schimbările erau dramatice şi oportunităţile pentru progres erau enorme. În înţelegere cu soţia mea, am sărit în arenă şi am căutat orice şansă posibilă de a învăţa, de a mă dezvolta şi a avansa în carieră.

  Am călătorit mult, mai ales pe mare, ceea ce presupunea să plec de acasă duminica sau lunea şi să mă întorc acasă în weekenduri sau poate chiar două săptămâni mai târziu. Era palpitant. Învăţam şi acumulam experienţă extraordinară, care aducea responsabilităţi noi. Şi trebuie să spun că plata era pe măsură.

  În una dintre vizitele mele de weekend acasă, îmi puneam pe genunchi fiul în vârstă de un an, Bill G., şi îi spuneam cât de mult mă bucur să fiu acasă. Dar am observat că el şi-a dat capul puţin într-o parte şi se uita la mine cu o privire fixă, aproape străpungătoare. Gândindu-mă la ce ar putea să fie în mintea lui, mi-am dat seama că, nonverbal, zicea: „Ştiu că l-am văzut pe tipul ăsta pe undeva, dar nu îmi amintesc unde.” Iată că îmi flutura sub nas un steag roşu de avertizare!

  I-am spus soţiei că nu cred că Bill ştia cine sunt. „Păi, eşti tot timpul plecat”, a fost răspunsul ei, pe un ton tandru. Pe loc am decis că era timpul să îmi aleg alt loc de muncă. Aş mai fi putut continua să lucrez pe un asemenea post, care mă ţinea atât de departe de fiul meu, încât acesta nu ştia că sunt tatăl lui?

  Puţin după aceea am demisionat de la acel job încântător şi avangardist. Prin acest gest afirmam că preţuiesc mai mult prezenţa mea în viaţa familiei mele decât să am prestigiu, funcţie sau bani. Este o decizie pe care nu am regretat-o niciodată.

  Dragă Doamne, care ne oferi copiii în dar, Îţi mulţumesc pentru acest cadou preţios şi pentru privilegiul de a face parte din viaţa lor!

  Bill Neely

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...