Articolul precedentÉrtékes vagy
  Articolul următorA avut Lucifer ocazia să se pocăiască?

  Alegerea corectă

  Iată începutul înţelepciunii: dobândeşte înţelepciunea şi, cu tot ce ai, dobândeşte priceperea. Proverbele 4:7

  Ca inginer, am găsit un loc de muncă extrem de fascinant, cu tehnologie de ultimă generaţie, într-o corporaţie ce colabora foarte mult cu Departamentul Marinei americane. Sisteme specifice de rachete erau actualizate de la vechile sisteme analog la unele cu semiconductori. Acesta era începutul erei digitale. Schimbările erau dramatice şi oportunităţile pentru progres erau enorme. În înţelegere cu soţia mea, am sărit în arenă şi am căutat orice şansă posibilă de a învăţa, de a mă dezvolta şi a avansa în carieră.

  Am călătorit mult, mai ales pe mare, ceea ce presupunea să plec de acasă duminica sau lunea şi să mă întorc acasă în weekenduri sau poate chiar două săptămâni mai târziu. Era palpitant. Învăţam şi acumulam experienţă extraordinară, care aducea responsabilităţi noi. Şi trebuie să spun că plata era pe măsură.

  În una dintre vizitele mele de weekend acasă, îmi puneam pe genunchi fiul în vârstă de un an, Bill G., şi îi spuneam cât de mult mă bucur să fiu acasă. Dar am observat că el şi-a dat capul puţin într-o parte şi se uita la mine cu o privire fixă, aproape străpungătoare. Gândindu-mă la ce ar putea să fie în mintea lui, mi-am dat seama că, nonverbal, zicea: „Ştiu că l-am văzut pe tipul ăsta pe undeva, dar nu îmi amintesc unde.” Iată că îmi flutura sub nas un steag roşu de avertizare!

  I-am spus soţiei că nu cred că Bill ştia cine sunt. „Păi, eşti tot timpul plecat”, a fost răspunsul ei, pe un ton tandru. Pe loc am decis că era timpul să îmi aleg alt loc de muncă. Aş mai fi putut continua să lucrez pe un asemenea post, care mă ţinea atât de departe de fiul meu, încât acesta nu ştia că sunt tatăl lui?

  Puţin după aceea am demisionat de la acel job încântător şi avangardist. Prin acest gest afirmam că preţuiesc mai mult prezenţa mea în viaţa familiei mele decât să am prestigiu, funcţie sau bani. Este o decizie pe care nu am regretat-o niciodată.

  Dragă Doamne, care ne oferi copiii în dar, Îţi mulţumesc pentru acest cadou preţios şi pentru privilegiul de a face parte din viaţa lor!

  Bill Neely

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...