Articolul precedentAz Úr kész áldani
  Articolul următorIazul de foc și pucioasă

  Spune-le despre dragostea Lui!

  Din pruncie cunoşti Sfintele Scripturi, care pot să-ţi dea înţelepciunea care duce la mântuire prin credinţa în Hristos Isus. 2 Timotei 3:15

  Una dintre cele mai preţioase amintiri ale mele din copilărie este cu mătuşa Metha citindu-ne din cărţile biblice şi religioase pentru copii de la acea vreme. Ea avea la rândul ei trei copii şi împreună ne adunam în jurul scaunului mare din sufragerie pentru închinarea de seară. Acesta a fost locul în care s-a turnat fundaţia educaţiei mele spirituale, în timp ce învăţam despre eroii Bibliei apreciaţi pentru slujirea lui Dumnezeu şi iertaţi pentru greşelile lor. Adevărate istorisiri creştine la care mă puteam raporta atunci când reuşeam sau când dădeam greş.

  Mătuşa Metha era motivul pentru care ne adunam cu toţii conştiincioşi la rugăciune, la Şcoala de Sabat şi la biserică, la Exploratori, la mesele de părtăşie cu biserica, la întruniri de evanghelizare şi socializările de sâmbătă seara. Nu aveam timp să facem boacăne. Ştiam că instructorii de la Şcoala de Sabat şi Exploratori ne iubeau şi îşi sacrificau voluntar timpul şi banii pentru a se asigura că învăţam mai mult decât minimumul necesar.

  Ajunsă la maturitate, a fost privilegiul meu acela de a duce mai departe moştenirea oferită gratuit: să-i îndrum pe micuţii Domnului la Şcoala de Sabat, din leagăn până în adolescenţă. Şcolile biblice de vacanţă au fost cu siguranţă o provocare, dar a meritat fiecare clipă investită. Şi toate aspectele cluburilor de Exploratori au o însemnătate specială atât pentru lideri, cât şi pentru membri. Scopul meu suprem ca lider este de a preda mai departe ceea ce am fost învăţată pe când eram un copil, la picioarele oamenilor iubitori care au răspuns cu „da” atunci când au fost rugaţi să îşi asume un rol important în biserică.

  Ca părinte, tu ştii deja care este sarcina pe care Dumnezeu a pus-o înaintea ta. Arată-le copiilor tăi dragostea Lui! Ţine-i aproape când le citeşti despre Isus; cântă despre El; prezintă-le făgăduinţele Lui cu voce tare pentru ca ele să răsune în inimile şi minţile micuţilor tăi! Pregăteşte-i pentru lume înainte ca ei să plece de acasă. Spune-le despre dragostea Lui!

  Îţi mulţumesc, Doamne, că m-ai înconjurat cu adulţi care mi-au arătat dragostea Ta! Ajută-mă să fiu devotat(ă) răspândirii moştenirii pe care am primit-o şi să le arăt celor mici din jurul meu dragostea Ta!

  Carol Wiggins Gigante

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...