Articolul precedentAz Úr kézben tartja sorsunkat
  Articolul următorMielul lui Dumnezeu

  Dumnezeul care ne iubeşte atât de mult

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16

  Înţelegem noi oare la ce se referea Ioan când a scris că Dumnezeu atât de mult a iubit lumea? Pentru mine, cea mai bună modalitate de a înţelege această sintagmă este de a mă raporta la experienţa mea ca părinte. Primul meu băiat, copilul mijlociu al familiei, avea un joc ce care îi plăcea să-l joace cu mine. Când avea patru sau cinci ani, obişnuiam să întreb: „Leslie, cât de mult mă iubeşti?” Iar el răspundea: „Te iubesc cât două milioane și încă două milioane.” Acesta era cel mai mare număr ce care îl ştia. Apoi îl necăjeam puţin întrebând: „Arată-mi cât de mult mă iubeşti!” El se ridica pe vârfurile degetelor de la picioare şi îşi întindea mâinile micuţe cât de mult putea şi spunea: „Mami, te iubesc atâââât ce mult!” Sigur, jocul se termina mereu cu el în braţele mele, strângându-ne reciproc la piept.

  Când am fost profesoară în Coreea, deseori foloseam această poveste cu Leslie atunci când încercam să le explic iubirea lui Dumnezeu cursanţilor mei. Le spuneam că imaginea lui Isus pe cruce, cu mâinile întinse, voia de fapt să ne spună: „Vă iubesc atât de mult!”

  Cu patru zile înainte de aniversarea lui de 32 de ani, Leslie a murit într-un accdent de maşină. Încă aveam cursuri în Coreea de Sud în acea vreme şi a trebuit să zbor acasă pentru înmormântare. În timpul acelui lung zbor spre casă, refrenul care mi se repeta în cap era: „Te iubesc atât de mult! Ai ştiut vreodată cu adevărat?” La serviciul funerar de la biserică am împărtăşit amintirea micului nostru joc şi aplicaţia lui. Cu inima frântă, am invitat biserica să mi se alăture la piciorul crucii, unde îl vom găsi mereu pe Dumnezeu, care ştie ce înseamnă pierderea unui Fiu preaiubit. Fiul meu a murit pentru că un şofer de tir extenuat a adormit la volan în mijlocul zilei, iar Fiul lui Dumnezeu a murit pentru că ne-a iubit atât de mult pe tine şi pe mine!

  Ca părinţi, avem nevoie să ne asigurăm că dragii noştri copii conştientizează că îi iubim; dar mult mai important este să ne asigurăm că le facem cunoştinţă cu un Dumnezeu care atât de mult a iubit lumea.

  Tată din cer, Îţi mulţumim azi din toată inima că ne-ai iubit atât de mult încât ne-ai dat cel mai preţios dar – pe Fiul Tău – pentru ca noi să ne putem petrece veşnicia cu Tine!

  Joy Hank

  Din aceeași categorie

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  El mă scoate din ape adânci

  Poate te confrunţi cu momente dificile privind sănătatea, relaţiile, serviciul sau viaţa spirituală. Poate că eşti speriat de o durere care se profilează la orizont. Orice ameninţare ar fi, Domnul este gata să te salveze, să te facă mai puternic, ca să faci faţă provocărilor mai mari prin harul Său.

  Domnul mă aude

  Astăzi petrece timp în rugăciune, cu toată convingerea că El te aude. De asemenea, caută să participi la serviciul divin de la biserică, aducându-I închinare lui Dumnezeu în compania credincioşilor. Vei observa rezultate surprinzătoare.

  Publicate astăzi

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Deschide-mi inima!

  Doamne, fie ca dragostea Ta necondiționată să crească în inima mea și să mă determine la acțiune!

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  O apă limpede

  Doamne, ajută-mă să port lumina Ta pentru semenii mei astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Ia-ți timp să meditezi la viața ta așa cum este ea reflectată în cei din jurul tău!

  A hamis tudomány veszélyei

  „Timótheus, őrizd meg, ami rád van bízva, elfordulván a szentségtelen, üres beszédektől és a hamis...