Articolul precedentAz Úr kézben tartja sorsunkat
  Articolul următorMielul lui Dumnezeu

  Dumnezeul care ne iubeşte atât de mult

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3:16

  Înţelegem noi oare la ce se referea Ioan când a scris că Dumnezeu atât de mult a iubit lumea? Pentru mine, cea mai bună modalitate de a înţelege această sintagmă este de a mă raporta la experienţa mea ca părinte. Primul meu băiat, copilul mijlociu al familiei, avea un joc ce care îi plăcea să-l joace cu mine. Când avea patru sau cinci ani, obişnuiam să întreb: „Leslie, cât de mult mă iubeşti?” Iar el răspundea: „Te iubesc cât două milioane și încă două milioane.” Acesta era cel mai mare număr ce care îl ştia. Apoi îl necăjeam puţin întrebând: „Arată-mi cât de mult mă iubeşti!” El se ridica pe vârfurile degetelor de la picioare şi îşi întindea mâinile micuţe cât de mult putea şi spunea: „Mami, te iubesc atâââât ce mult!” Sigur, jocul se termina mereu cu el în braţele mele, strângându-ne reciproc la piept.

  Când am fost profesoară în Coreea, deseori foloseam această poveste cu Leslie atunci când încercam să le explic iubirea lui Dumnezeu cursanţilor mei. Le spuneam că imaginea lui Isus pe cruce, cu mâinile întinse, voia de fapt să ne spună: „Vă iubesc atât de mult!”

  Cu patru zile înainte de aniversarea lui de 32 de ani, Leslie a murit într-un accdent de maşină. Încă aveam cursuri în Coreea de Sud în acea vreme şi a trebuit să zbor acasă pentru înmormântare. În timpul acelui lung zbor spre casă, refrenul care mi se repeta în cap era: „Te iubesc atât de mult! Ai ştiut vreodată cu adevărat?” La serviciul funerar de la biserică am împărtăşit amintirea micului nostru joc şi aplicaţia lui. Cu inima frântă, am invitat biserica să mi se alăture la piciorul crucii, unde îl vom găsi mereu pe Dumnezeu, care ştie ce înseamnă pierderea unui Fiu preaiubit. Fiul meu a murit pentru că un şofer de tir extenuat a adormit la volan în mijlocul zilei, iar Fiul lui Dumnezeu a murit pentru că ne-a iubit atât de mult pe tine şi pe mine!

  Ca părinţi, avem nevoie să ne asigurăm că dragii noştri copii conştientizează că îi iubim; dar mult mai important este să ne asigurăm că le facem cunoştinţă cu un Dumnezeu care atât de mult a iubit lumea.

  Tată din cer, Îţi mulţumim azi din toată inima că ne-ai iubit atât de mult încât ne-ai dat cel mai preţios dar – pe Fiul Tău – pentru ca noi să ne putem petrece veşnicia cu Tine!

  Joy Hank

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...