Articolul precedentNe félj a próbában!
  Articolul următorPoarta cerului

  Aminteşte-mi, mami!

  Şi poruncile acestea pe care ţi le dau astăzi să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Deuteronomul 6:6-7

  Într-o după-amiază frumoasă de duminică, Jenny o conducea pe fetiţa ei, Asheley, la serbarea zilei de naştere a unei prietene, când cumnata lui Jenny, Mandy, a venit să le însoţească. Jenny era o mamă singură care locuia cu fratele ei şi cu Mandy într-o bună casă creştină. Dumnezeu era oaspetele nevăzut care era invitat să locuiască împreună cu ei, iar momentele de închinare ale familiei erau cele mai importante puncte ale zilei. Mandy avea doi băieţi adolescenţi, iar Jenny avea o fetiţă isteaţă de patru ani, care creştea înconjurată de o familie care o iubea şi nu pierdea nicio ocazie de a o învăţa despre dragostea lui Dumnezeu.

  În timp ce mergeau cu maşina spre petrecere, Mandy şi-a deschis inima în faţa lui Jenny, dezvăluindu-i că băieţii ei făceau unele lucruri pe care nu ar fi trebuit să le facă. În timp ce vorbeau, lacrimile îi şiroiau pe obraji. Micuţa Asheley avea o inimă sensibilă şi a observat lacrimile mătuşii ei. Ea a zis: „Mami, mătuşă Mandy, când o să fiu mare, dacă o să fac ce fac verişorii mei, voi nu trebuie decât să îmi ziceţi: «Asheley, ţine minte: Isus te iubeşte! El vrea ce-i mai bun pentru tine. Nu ne face să plângem aşa cum au făcut verişorii tăi!»” Fetiţa a făcut o mică pauză, apoi a continuat: „Aşa să faci, mami! Da?”

  Jenny şi Mandy erau uluite. Ele nu realizaseră că Asheley asculta conversaţia lor şi chiar părea că înţelesese amploarea lucrurilor despre care vorbeau şi durerea pricinuită de băieţi. Oh, cât de atenţi trebuie să fim atunci când vorbim în faţa copiilor! Ei sunt ca nişte bureţi care absorb fiecare cuvânt pe care îl spunem.

  Nu trebuie să subestimăm niciodată importanţa învăţării micuţilor noştri despre Isus şi dragostea Sa. Asheley a fost învăţată de mică faptul că Isus o iubeşte şi ea voia să facă lucrurile care îi vor aduce bucurie. Ştia că deciziile verişorilor ei îi provocaseră durere şi voia să se asigure că nu va uita niciodată cât de mult o iubeşte Isus.

  Tată ceresc, ajută-mă să fiu conştient(ă) de tot ceea ce spun în faţa copilului meu! Ajută-mă să trăiesc în aşa fel încât dragostea Ta să lumineze prin mine, influenţând pentru totdeauna viaţa copilului meu!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...