Articolul precedentNe félj a próbában!
  Articolul următorPoarta cerului

  Aminteşte-mi, mami!

  Şi poruncile acestea pe care ţi le dau astăzi să le ai în inima ta. Să le întipăreşti în mintea copiilor tăi şi să vorbeşti de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Deuteronomul 6:6-7

  Într-o după-amiază frumoasă de duminică, Jenny o conducea pe fetiţa ei, Asheley, la serbarea zilei de naştere a unei prietene, când cumnata lui Jenny, Mandy, a venit să le însoţească. Jenny era o mamă singură care locuia cu fratele ei şi cu Mandy într-o bună casă creştină. Dumnezeu era oaspetele nevăzut care era invitat să locuiască împreună cu ei, iar momentele de închinare ale familiei erau cele mai importante puncte ale zilei. Mandy avea doi băieţi adolescenţi, iar Jenny avea o fetiţă isteaţă de patru ani, care creştea înconjurată de o familie care o iubea şi nu pierdea nicio ocazie de a o învăţa despre dragostea lui Dumnezeu.

  În timp ce mergeau cu maşina spre petrecere, Mandy şi-a deschis inima în faţa lui Jenny, dezvăluindu-i că băieţii ei făceau unele lucruri pe care nu ar fi trebuit să le facă. În timp ce vorbeau, lacrimile îi şiroiau pe obraji. Micuţa Asheley avea o inimă sensibilă şi a observat lacrimile mătuşii ei. Ea a zis: „Mami, mătuşă Mandy, când o să fiu mare, dacă o să fac ce fac verişorii mei, voi nu trebuie decât să îmi ziceţi: «Asheley, ţine minte: Isus te iubeşte! El vrea ce-i mai bun pentru tine. Nu ne face să plângem aşa cum au făcut verişorii tăi!»” Fetiţa a făcut o mică pauză, apoi a continuat: „Aşa să faci, mami! Da?”

  Jenny şi Mandy erau uluite. Ele nu realizaseră că Asheley asculta conversaţia lor şi chiar părea că înţelesese amploarea lucrurilor despre care vorbeau şi durerea pricinuită de băieţi. Oh, cât de atenţi trebuie să fim atunci când vorbim în faţa copiilor! Ei sunt ca nişte bureţi care absorb fiecare cuvânt pe care îl spunem.

  Nu trebuie să subestimăm niciodată importanţa învăţării micuţilor noştri despre Isus şi dragostea Sa. Asheley a fost învăţată de mică faptul că Isus o iubeşte şi ea voia să facă lucrurile care îi vor aduce bucurie. Ştia că deciziile verişorilor ei îi provocaseră durere şi voia să se asigure că nu va uita niciodată cât de mult o iubeşte Isus.

  Tată ceresc, ajută-mă să fiu conştient(ă) de tot ceea ce spun în faţa copilului meu! Ajută-mă să trăiesc în aşa fel încât dragostea Ta să lumineze prin mine, influenţând pentru totdeauna viaţa copilului meu!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...