Să găsim iubirea Lui peste tot în jurul nostru

  Şi noi dar (…) să alergăm cu stăruinţă în alergarea care ne stă înainte. Să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus. Evrei 12:1,2

  Părinţii cu copii mici sunt cei mai ocupaţi părinţi din lume. Printre toate solicitările vieţii, ei trebuie să decidă în permanenţă cum să îngrijească, să instruiască şi să construiască momente pline de bucurie pentru copiii lor. În pasajul de azi, Pavel ne învaţă despre importanţa menţinerii ochilor aţintiţi asupra lui Isus.

  Uitându-mă în urmă la modurile prin care părinţii ne-au arătat cum să facem acest lucru, una dintre activităţi iese clar în evidenţă ca exemplu de trăire a acestui principiu. În după-amiezile de Sabat, ei organizau o ieşire în natură. Deseori era o plimbare la un heleşteu retras, ascuns după un deal şi înconjurat de sălcii plângătoare subţirele. Când ne pregăteam de plecare, tata ne ajuta să ne luăm nişte mici recipiente. Scopul lor era să adunăm în ele ceva pe care să îl putem arăta altora şi despre care să discutăm apoi cu toţii.

  Ce tare ne mai distram în timpul căutărilor noastre după elementul perfect pe care să-l putem arăta! Uneori era o specie nouă de doare, alteori era un mormoloc sau o insectă. După ce fiecare găseam câte ceva, mama desfăcea o pătură, pe care să ne aşezăm, iar tata începea discuţia. Pornind de la sora noastră mai mică, el întreba: „Ce-ţi spune ţie această floare despre Isus?” în timp ce ea ţinea floarea astfel ca fiecare dintre noi să o poată mirosi, striga: „Isus este fruuu-moos! La fel ca această floare!”

  Apoi, următoarea surioară menţiona: „Acest mormoloc se va transforma într-o broască, pentru că Isus face minuni.” într-un final, sora cea mai mare sugera: „Cred că această omidă va deveni un fluture regal, pentru că are desenate dungile specifice şi pentru că Isus vrea să învăţăm că El ne poate schimba inimile.”

  Drumeţia se termina doar atunci când ajungeam în casă şi ne aşezam cu atenţie specimenele pe un panou sau pe noptieră, pentru a avea grijă de ele în săptămâna care urma. Tata şi mama ne cereau să le examinăm în fiecare zi, pentru a ne reaminti de Isus toată săptămâna.

  Bunule Salvator şi Prieten, Te rog, ajută-mă să Te zăresc în această lume aglomerată din jurul meu! Ajută-mă să construiesc momente frumoase şi distractive pentru copiii mei, momente în care ei să Te recunoască în frumuseţea din jurul lor!

  Lynn Ripley

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...