Articolul precedentÚrnak öröksége
  Articolul următorFață în față cu Dumnezeu

  Ca un copil

  Apoi, S-a coborât împreună cu ei, a venit la Nazaret şi le era supus. Mamă-Sa păstra toate cuvintele acestea în inima ei. Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Luca 2:51,52

  Isus nu a crescut într-o familie înstărită şi nici nu a frecventat vreo şcoală de elită. El Şi-a petrecut copilăria intr-un cătun de munte, numit Nazaret. În lumina zâmbetului Tatălui Său ceresc, Isus a crescut în înălţime, în putere şi în înţelepciune. El era un copil plăcut de oameni, iar atitudinea şi faptele Lui îl onorau pe Dumnezeu. Ca la orice alt copil, mintea şi corpul Lui s-au dezvoltat treptat de-a lungul anilor.

  Maria îi urmărea cu atenţie creşterea şi dezvoltarea. Ea observa perfecţiunea din caracterul, atitudinea şi comportamentul Lui. Era o bucurie să îi încurajeze gândirea şi procesul de învăţare. Prin Duhul Sfânt, ea primea înţelepciune pentru a coopera cu cerul în dezvoltarea băiatului ei, acel băiat care pretindea că doar Dumnezeu este Tatăl Său.

  Copil fiind, Isus nu a frecventat şcolile din sinagogi. Mama I-a fost primul profesor. El a învăţat despre Dumnezeu şi despre cer din cuvintele ei şi din cuvintele Scripturii, inclusiv acele cuvinte pe care Dumnezeu i le spusese lui Moise pentru Israel. Chiar şi când a devenit adolescent, Isus nu S-a îndreptat către rabini pentru a fi instruit. El nu avea nevoie de instruirea lor, deoarece Dumnezeu era profesorul Său.

  Începând chiar din anii timpurii, Isus a avut un scop: trăia pentru a fi o binecuvântare pentru ceilalţi. Cunoştinţele Lui din natură L-au ajutat în această direcţie. Noi idei îi treceau prin minte în timp ce studia plantele şi animalele. În desfăşurarea vieţii din jurul Său, El era în mod constant în căutarea unor pilde sau ilustraţii care să facă mai uşoară împărtăşirea adevărului despre Dumnezeu. Parabolele folosite mai târziu în lucrarea Sa demonstrează cât de apropiat era de natură şi cum studierea ei poate deschide mintea unei persoane către adevărurile spirituale.

  Tată din ceruri, ajută-ne să învăţăm, din exemplul lăsat de Isus, să căutăm să Îţi cunoaştem inima plină de dragoste şi să le împărtăşim altora cunoştinţele noastre! Ajută-ne să nu fim prea ocupaţi şi să venim să ne întâlnim cu Tine în frumuseţea naturii Cuvântului Tău.

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....