Articolul precedentÚrnak öröksége
  Articolul următorFață în față cu Dumnezeu

  Ca un copil

  Apoi, S-a coborât împreună cu ei, a venit la Nazaret şi le era supus. Mamă-Sa păstra toate cuvintele acestea în inima ei. Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Luca 2:51,52

  Isus nu a crescut într-o familie înstărită şi nici nu a frecventat vreo şcoală de elită. El Şi-a petrecut copilăria intr-un cătun de munte, numit Nazaret. În lumina zâmbetului Tatălui Său ceresc, Isus a crescut în înălţime, în putere şi în înţelepciune. El era un copil plăcut de oameni, iar atitudinea şi faptele Lui îl onorau pe Dumnezeu. Ca la orice alt copil, mintea şi corpul Lui s-au dezvoltat treptat de-a lungul anilor.

  Maria îi urmărea cu atenţie creşterea şi dezvoltarea. Ea observa perfecţiunea din caracterul, atitudinea şi comportamentul Lui. Era o bucurie să îi încurajeze gândirea şi procesul de învăţare. Prin Duhul Sfânt, ea primea înţelepciune pentru a coopera cu cerul în dezvoltarea băiatului ei, acel băiat care pretindea că doar Dumnezeu este Tatăl Său.

  Copil fiind, Isus nu a frecventat şcolile din sinagogi. Mama I-a fost primul profesor. El a învăţat despre Dumnezeu şi despre cer din cuvintele ei şi din cuvintele Scripturii, inclusiv acele cuvinte pe care Dumnezeu i le spusese lui Moise pentru Israel. Chiar şi când a devenit adolescent, Isus nu S-a îndreptat către rabini pentru a fi instruit. El nu avea nevoie de instruirea lor, deoarece Dumnezeu era profesorul Său.

  Începând chiar din anii timpurii, Isus a avut un scop: trăia pentru a fi o binecuvântare pentru ceilalţi. Cunoştinţele Lui din natură L-au ajutat în această direcţie. Noi idei îi treceau prin minte în timp ce studia plantele şi animalele. În desfăşurarea vieţii din jurul Său, El era în mod constant în căutarea unor pilde sau ilustraţii care să facă mai uşoară împărtăşirea adevărului despre Dumnezeu. Parabolele folosite mai târziu în lucrarea Sa demonstrează cât de apropiat era de natură şi cum studierea ei poate deschide mintea unei persoane către adevărurile spirituale.

  Tată din ceruri, ajută-ne să învăţăm, din exemplul lăsat de Isus, să căutăm să Îţi cunoaştem inima plină de dragoste şi să le împărtăşim altora cunoştinţele noastre! Ajută-ne să nu fim prea ocupaţi şi să venim să ne întâlnim cu Tine în frumuseţea naturii Cuvântului Tău.

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...