Articolul precedentAz Úr határt szab!
  Articolul următorLacrimile lui Iosif

  Încredere în iubirea Tatălui

  Cereţi [dragoste], şi vi se va da; căutaţi [dragostea], şi veţi găsi; bateţi [pentru dragoste], şi vi se va deschide. Căci oricine cere [dragoste] capătă; cine caută [dragoste] găseşte; şi celui ce bate [pentru dragoste], i se deschide.” Matei 7:7,8

  Când aveam şase ani, am avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru rezolvarea unei hernii inghinale. Tatăl meu era singurul chirurg din zona rurală în care locuiam şi, aşa cum se întâmpla acum mulţi ani, el a fost cel care m-a operat. În ziua operaţiei, înainte să mă trezesc, tata a venit şi m-a luat, m-a învelit intr-o pătură şi m-a luat cu el la spital. Întotdeauna m-am simţit în siguranţă în braţele tatălui meu.

  M-a lăsat cu o asistentă şi a plecat să se spele pe mâini pentru operaţie. Asistenta a început să mă pregătească, dar, cum a scos un ac, am început să plâng. Îl vedeam pe tata la celălalt capăt al holului şi i-am zis asistentei: „Te rog, lasă-l pe tati să facă asta.” Ea a mers și l-a chemat pe tata. El s-a oprit imediat din ce făcea şi a venit şi mi-a fixat acul în braţ. Nu am plâns şi nici nu m-am zvârcolit. Ştiam că tata mă iubeşte şi va fi cu mine chiar dacă m-ar durea. Deşi nu putea să mă ferească de durere, el a stat lângă mine.

  Acum, ca adult, am o apreciere enormă pentru ceea ce mi-au oferit părinţii, dragoste pentru Dumnezeu şi convingerea că Dumnezeu este dragoste. Nu încape nicio urmă de îndoială că dragostea pe care I-o port lui Dumnezeu şi dedicarea mea fermă de a rămâne într-o relaţie salvatoare şi plină de iubire cu El au fost profund influenţate de viaţa evlavioasă a părinţilor mei şi de dragostea lor necondiţionată. Aceasta m-a ajutat să trec prin încercările pe care viaţa le aduce în mod inevitabil: boală, moartea celor dragi, pierderea unor bunuri materiale sau a unei poziţii sociale, eşecuri şi căderi. Orice ameninţare ar fi, ştiu că mă aflu în braţele pline de dragoste ale Tatălui ceresc.

  Dacă ne dorim ca şi copiii noştri să ştie că Dumnezeu este dragoste, atunci trebuie ca în primul rând noi să îl iubim pe Domnul. Nu le putem oferi copiilor decât ceea ce avem. Dacă copiii observă relaţia noastră cu Tatăl ceresc, dovedită prin viaţa noastră de rugăciune şi timpul petrecut în prezenţa Cuvântului lui Dumnezeu, le vom demonstra că şi ei pot avea încredere în iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu.

  Tată, Te rog, împlineşte făgăduinţa pe care ai făcut-o şi dă-mi dragoste, astfel încât să le arăt copiilor mei că pot avea încredere în Tine! Ajută-i să-şi consolideze dragostea pentru Tine, aşa cum vor vedea şi dragostea mea pentru Tine dezvoltându-se.

  Marilyn Armayor

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...