Articolul precedentAz Úr határt szab!
  Articolul următorLacrimile lui Iosif

  Încredere în iubirea Tatălui

  Cereţi [dragoste], şi vi se va da; căutaţi [dragostea], şi veţi găsi; bateţi [pentru dragoste], şi vi se va deschide. Căci oricine cere [dragoste] capătă; cine caută [dragoste] găseşte; şi celui ce bate [pentru dragoste], i se deschide.” Matei 7:7,8

  Când aveam şase ani, am avut nevoie de o intervenţie chirurgicală pentru rezolvarea unei hernii inghinale. Tatăl meu era singurul chirurg din zona rurală în care locuiam şi, aşa cum se întâmpla acum mulţi ani, el a fost cel care m-a operat. În ziua operaţiei, înainte să mă trezesc, tata a venit şi m-a luat, m-a învelit intr-o pătură şi m-a luat cu el la spital. Întotdeauna m-am simţit în siguranţă în braţele tatălui meu.

  M-a lăsat cu o asistentă şi a plecat să se spele pe mâini pentru operaţie. Asistenta a început să mă pregătească, dar, cum a scos un ac, am început să plâng. Îl vedeam pe tata la celălalt capăt al holului şi i-am zis asistentei: „Te rog, lasă-l pe tati să facă asta.” Ea a mers și l-a chemat pe tata. El s-a oprit imediat din ce făcea şi a venit şi mi-a fixat acul în braţ. Nu am plâns şi nici nu m-am zvârcolit. Ştiam că tata mă iubeşte şi va fi cu mine chiar dacă m-ar durea. Deşi nu putea să mă ferească de durere, el a stat lângă mine.

  Acum, ca adult, am o apreciere enormă pentru ceea ce mi-au oferit părinţii, dragoste pentru Dumnezeu şi convingerea că Dumnezeu este dragoste. Nu încape nicio urmă de îndoială că dragostea pe care I-o port lui Dumnezeu şi dedicarea mea fermă de a rămâne într-o relaţie salvatoare şi plină de iubire cu El au fost profund influenţate de viaţa evlavioasă a părinţilor mei şi de dragostea lor necondiţionată. Aceasta m-a ajutat să trec prin încercările pe care viaţa le aduce în mod inevitabil: boală, moartea celor dragi, pierderea unor bunuri materiale sau a unei poziţii sociale, eşecuri şi căderi. Orice ameninţare ar fi, ştiu că mă aflu în braţele pline de dragoste ale Tatălui ceresc.

  Dacă ne dorim ca şi copiii noştri să ştie că Dumnezeu este dragoste, atunci trebuie ca în primul rând noi să îl iubim pe Domnul. Nu le putem oferi copiilor decât ceea ce avem. Dacă copiii observă relaţia noastră cu Tatăl ceresc, dovedită prin viaţa noastră de rugăciune şi timpul petrecut în prezenţa Cuvântului lui Dumnezeu, le vom demonstra că şi ei pot avea încredere în iubirea necondiţionată a lui Dumnezeu.

  Tată, Te rog, împlineşte făgăduinţa pe care ai făcut-o şi dă-mi dragoste, astfel încât să le arăt copiilor mei că pot avea încredere în Tine! Ajută-i să-şi consolideze dragostea pentru Tine, aşa cum vor vedea şi dragostea mea pentru Tine dezvoltându-se.

  Marilyn Armayor

  Din aceeași categorie

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...