Articolul precedentJézus mindent megfontolt
  Articolul următorPrietenia cu Dumnezeu

  Iubirea din inima copilului meu

  Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:8

  O privesc cum îşi înveleşte cu atenţie bebeluşul în pătuţ. Trage cu delicateţe păturica pentru a-l acoperi. Zâmbeşte, apoi îşi înclină capul pentru rugăciune. Când termină, iar eu mi-am şters o lacrimă din colţul ochilor, o aud ridicându-se şi îndreptându-se spre mine.

  — Mami, ce avem la prânz?

  Scumpa mea fetiţă de cinci ani şi-a încheiat pentru moment atribuţiile de mamă. Păpuşa ei va sta în pătuţ până când ea va decide că are nevoi de împlinit.

  Pregătesc mâncarea pentru prânz şi o aduc la masă. Ne plecăm capetele, iar eu aştept cu răbdare în timp ce ea adaugă la rugăciunea noastră o mulţime de cerinţe, lucruri micuţe care sunt importante pentru ea, ceea ce înseamnă că vor conta şi pentru Tatăl ceresc. Începem să mâncăm şi să discutăm.

  — Mami, Isus a plâns când a fost bebeluş?

  — Da, draga mea, sunt sigură că a plâns. Toţi bebeluşii plâng pentru a le spune mamelor lor că au nevoie de ceva.

  — A căzut vreodată Isus când alerga şi S-a lovit, aşa cum am păţit eu ieri?

  — Da, draga mea. Sunt sigură că S-a julit la genunchi, la fel ca tine.

  — A fost Isus luat în râs când mergea la şcoală?

  Această întrebare mi-a frânt inima. Chiar în săptămâna anterioară, fiica mea fusese jignită de ceilalţi din cauza păpuşii. O răniseră şi la fel şi pe mine.

  — Sunt sigură că la un moment dat au fost şi huligani pe lângă El. Sunt sigură că inima Măriei, mama Lui, a fost frântă, cam la fel cum mă doare şi pe mine atunci când te văd tristă.

  — A fost Isus vreodată singur?

  Mă uit în ochii ei căprui şi observ că i se învârt rotiţele.

  — Da, draga mea, Isus a fost şi singur câteodată.

  — Înseamnă că Dumnezeu trebuie să ne iubească foarte mult, nu-i aşa, mami?

  — Da, draga mea, îi răspund şi, după ce îmi şterg lacrimile, adaug: Da, Dumnezeu este El însuşi Dragoste.

  Ea zâmbeşte la mine. E zâmbetul cuiva care ştie. Ochii ei căprui sclipesc – iubirea lui Dumnezeu e în inima fetitei mele.

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru faptul că copiii mei pot vedea dragostea Ta! Îţi mulţumesc că ei Te iubesc ca răspuns la dragostea Ta!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Publicate astăzi

  Patru cadrane SWOT

  Ia-ți timp să analizezi și să inventariezi bagajul de lucruri pozitive și aspectele slabe. Mântuitorul avea des obiceiul să Se retragă și să Se reorganizeze personal în legătură cu Tatăl Său. I-a luat deoparte și pe unii dintre ucenici și le-a spus: „Luați timpul acesta pentru voi; pregătiți-vă pentru situațiile complicate ce vor urma!” El știe că nu ne cunoaștem suficient și uneori ne întreabă ca și pe ucenicul Petru: „Ești sigur de ceea ce crezi despre tine?” Lasă-te astăzi întrebat de El!

  Călăuzirea lui Dumnezeu

  El ne vede și ne aude. Atunci când suntem pierduți, fie în mod fizic, fie spiritual, tot ceea ce trebuie să facem este să cerem călăuzire. El este ajutorul, Protectorul și Refugiul nostru. Dumnezeu este atât de bun!

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Te vând şi te cumpăr când vreau eu!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a avea înțelepciunea să-i valorizăm corect pe ceilalți, așa cum a făcut Mântuitorul! PROVOCARE: Să înțelegem că, indiferent câte avantaje am căpăta, nu este corect să vindem sau să cumpărăm pe cineva!

  „Íme az Isten Báránya”

  „Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!” (Ján1,29)„Jánosnak természettől fogva ugyanolyan hibái...