Articolul precedentNe ítélj, hanem segíts!
  Articolul următorMarele Eu Sunt

  Dumnezeu este dragoste

  Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:8

  Nu voi uita niciodată ziua în care băiatul nostru cel mai mic, James, a refuzat să se roage înainte de culcare. Nu ştiam ce trebuie să fac. Voiam ca el să conştientizeze importanţa rugăciunii, însă nu îl puteam forţa să se roage. Am înălţat o rugăciune rapidă, întrebându-L pe Dumnezeu cum ar trebui să procedez. Câteva momente mai târziu, i-am spus cu blândeţe că voi aştepta până ce el se va ruga. Linişte. Avea plapuma peste cap. I-am reamintit că eu încă sunt lângă el şi aştept ca el să se roage. Ne rugam în fiecare seară, deci nu era ceva nou pentru el. Apoi Domnul m-a inspirat să întreb: „Ai vrea să te ajut eu să te rogi?” Spre surprinderea mea, a zis: „Da.” Am rostit o rugăciune scurtă, iar James a repetat-o. Am fost încântată.

  O lecţie pe care am învăţat-o în acea seară este aceea că nu toţi copiii înţeleg rugăciunea la fel cum o înţelegem noi. Punctul de vedere al lui James despre rugăciune era diferit de al meu. Mintea lui tânără nu putea înţelege cum ne putem ruga cuiva pe care nu-L vedem, despre lucruri care nu era sigur că L-ar fi interesat chiar şi pe Dumnezeu. Cu timpul, a început să înţeleagă adevărul pe care îl afirma Ioan 3:16 – „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

  Sunt foarte recunoscătoare pentru tatăl pământesc al băieţilor mei, care le modelează conceptul de iubire a lui Dumnezeu. Este regretabil că atât de mulţi tineri, şi chiar şi persoane mai în vârstă, îl văd pe Tatăl ceresc ca pe un tată pământesc aspru, care aşteaptă şi urmăreşte ca ei să facă ceva greşit pentru ca apoi să-i lovească din mânie.

  Când eram în primul an de liceu, cineva mi-a oferit cel mai mare cadou atunci când m-a învăţat că Dumnezeu vrea să-mi fie cel mai bun prieten. Apoi am putut înţelege că Lui îi pasă de tot ce mi se întâmplă. Voia ca şi eu să fiu prietena Lui. Cum le putem exprima acest adevăr copiilor noştri? Prin trăirea iubirii Lui în propriile noastre vieţi şi arătându-le-o copiilor noştri.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ai murit pe cruce pentru păcatele mele şi pentru că eşti cel mai bun Prieten al meu! Fă ca frumuseţea Ta să strălucească prin tot ce fac ca părinte, iar băieţii mei să fie atraşi de dragostea Ta!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...