Articolul precedentNe ítélj, hanem segíts!
  Articolul următorMarele Eu Sunt

  Dumnezeu este dragoste

  Cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste. 1 Ioan 4:8

  Nu voi uita niciodată ziua în care băiatul nostru cel mai mic, James, a refuzat să se roage înainte de culcare. Nu ştiam ce trebuie să fac. Voiam ca el să conştientizeze importanţa rugăciunii, însă nu îl puteam forţa să se roage. Am înălţat o rugăciune rapidă, întrebându-L pe Dumnezeu cum ar trebui să procedez. Câteva momente mai târziu, i-am spus cu blândeţe că voi aştepta până ce el se va ruga. Linişte. Avea plapuma peste cap. I-am reamintit că eu încă sunt lângă el şi aştept ca el să se roage. Ne rugam în fiecare seară, deci nu era ceva nou pentru el. Apoi Domnul m-a inspirat să întreb: „Ai vrea să te ajut eu să te rogi?” Spre surprinderea mea, a zis: „Da.” Am rostit o rugăciune scurtă, iar James a repetat-o. Am fost încântată.

  O lecţie pe care am învăţat-o în acea seară este aceea că nu toţi copiii înţeleg rugăciunea la fel cum o înţelegem noi. Punctul de vedere al lui James despre rugăciune era diferit de al meu. Mintea lui tânără nu putea înţelege cum ne putem ruga cuiva pe care nu-L vedem, despre lucruri care nu era sigur că L-ar fi interesat chiar şi pe Dumnezeu. Cu timpul, a început să înţeleagă adevărul pe care îl afirma Ioan 3:16 – „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.”

  Sunt foarte recunoscătoare pentru tatăl pământesc al băieţilor mei, care le modelează conceptul de iubire a lui Dumnezeu. Este regretabil că atât de mulţi tineri, şi chiar şi persoane mai în vârstă, îl văd pe Tatăl ceresc ca pe un tată pământesc aspru, care aşteaptă şi urmăreşte ca ei să facă ceva greşit pentru ca apoi să-i lovească din mânie.

  Când eram în primul an de liceu, cineva mi-a oferit cel mai mare cadou atunci când m-a învăţat că Dumnezeu vrea să-mi fie cel mai bun prieten. Apoi am putut înţelege că Lui îi pasă de tot ce mi se întâmplă. Voia ca şi eu să fiu prietena Lui. Cum le putem exprima acest adevăr copiilor noştri? Prin trăirea iubirii Lui în propriile noastre vieţi şi arătându-le-o copiilor noştri.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ai murit pe cruce pentru păcatele mele şi pentru că eşti cel mai bun Prieten al meu! Fă ca frumuseţea Ta să strălucească prin tot ce fac ca părinte, iar băieţii mei să fie atraşi de dragostea Ta!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...