Articolul precedentMinden nap…
  Articolul următorNici măcar un câine nu va scheuna

  Dragostea Tatălui nostru ceresc

  Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu dar: «Arată-ne pe Tatăl»?” Ioan 14:9

  Fiul meu, Sanghyun, care este acum la gimnaziu, a fost întrebat odată pe când era la grădiniţă: „Sanghyum, ce este tăticul tău?” Toată lumea se aştepta să răspundă: „Tăticul meu este pastor.” în schimb, el a zâmbit şi a spus: „Este un tată amuzant. Mă face să râd.” Sanghyun l-a văzut pe tatăl lui ceva mai mult decât un pastor care stătea în faţa a sute de oameni în fiecare săptămână. Ca fiu, ştia că tatăl lui este amuzant şi îi place să îl distreze.

  Săptămâna trecută, fiica mea, Hanna, se plictisise puţin la întâlnirea de rugăciune de marţi, aşa că i-a scris un mic mesaj tatălui ei. O propoziţie ne-a atins în mod special inima: „Mă gândesc la tine, tati, atunci când lucrurile sunt dificile. Mă face fericită din nou.” Dragostea şi grija tandră oferită de tatăl ei erau balsam vindecător pentru micuţa inimă a Hannei. Relaţia lor drăgălaşă îmi aminteşte de Tatăl nostru. Dumnezeu. Iubirea Lui este mult mai mare decât a oricărui tată pământesc.

  Biblia ne spune cine este Dumnezeul nostru cu adevărat. „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie” (Exodul 34:6). Isus a venit pe pământ ca să ni-L arate pe Tatăl şi El manifesta iubirea Tatălui atunci când săvârşea minuni. Celor săraci sau modeşti nu le era frică să se apropie de El. Chiar şi copiilor mici le plăcea să fie cu El şi erau atraşi de partea Lui.

  În cartea Calea către Hristos citim că „până şi copiii mici erau atraşi de El. Lor le plăcea să urce pe genunchii Lui şi să se uite la faţa Lui îngândurată, binevoitoare şi plină de dragoste” (p. 120). Cât de minunat şi plin de bunătate a fost El, încât copiilor să le placă să îi privească faţa! Imaginează-ţi cum s-au simţit acei părinţi să-L vadă pe Isus răspunzând cu asemenea dragoste copiilor lor! într-o zi îl vom întâlni pe Isus în cer, Prietenul nostru care ne iubeşte mai mult decât putem înţelege sau măsura. O, cât de mult tânjesc după acea zi, când vom putea fi cu toţii împreună cu El!

  Tată din cer; ajută-ne să ne iubim copiii la fel de mult ca Isus! Fă ca dragostea Ta să curgă prin noi şi atinge-le inimile şi vieţile! Ajută-ne să le arătăm dragostea Ta copiilor noştri!

  Nami Kim

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...