Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Trăieşte fiecare zi în dragoste

  Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Matei 22:37

  Dintotdeauna mi-am dorit să fiu mamă şi am fost foarte entuziasmată când am fost în cele din urmă binecuvântată cu un băiat, Curtis. Mi-am luat rolul de părinte foarte în serios şi cea mai mare dorinţă a mea era să îmi cresc fiul într-o casă creştină iubitoare.

  Când, după o naştere dificilă, i-am privit faţa, am văzut pentru o nanosecundă o strălucire a adevăratei iubiri pe care Dumnezeu o are pentru noi, copiii Lui.

  Am fost uimită. Mă simţeam copleşită, smerită şi reînnoită. Acest lucru a determinat stilul de educare a copilului meu. Aşadar, în loc să-mi cresc fiul în stilul tipic: „Fă asta, nu face aia”, am vrut să-i arăt dragostea lui Dumnezeu. În fiecare zi îmi luam timp să îi arăt că Dumnezeu îl iubeşte, iar eu, la fel. De-a lungul timpului am dezvoltat un ritual drăguţ. Îl întrebam pe Curtis: „Cine te iubeşte?” la care el răspundea: „Tu, mami.” După care întrebam: „Cât de mult te iubeşte mami?”, iar el răspundea: „Cu toată inima ta.”

  Într-o dimineaţă, ducându-l pe Curtis la creşă, ne bucuram de ritualul nostru de dimineaţă, dar, când l-am întrebat: „Cât de mult te iubeşte mami?”, s-a lăsat liniştea. După ce s-a gândit puţin, a răspuns: „Mami, mă iubeşti atât de mult încât, în loc să mori pentru mine, vrei să trăieşti pentru mine în fiecare zi.”

  M-am luptat cu lacrimile şi cu un nod în gât tot drumul spre creşă, în timp ce Îl lăudam în linişte pe Dumnezeu că am ales să-mi cresc copilul cu Hristos în casa noastră. Meditând asupra cuvintelor lui, mi-am amintit că vorbiserăm în ultimele zile despre iubirea lui Dumnezeu pentru noi şi cum Isus a decis să plece din cer ca să trăiască printre noi, să ne iubească şi apoi să moară pentru păcatele noastre. Când am realizat că a înţeles conversaţia şi că acea definiţie a dragostei a aplicat-o la iubirea mea pentru el, am crezut că îmi explodează inima.

  Părinţi, sunteţi gata să trăiţi pentru Hristos în fiecare zi? Sunteţi gata să le demonstraţi iubirea lui Dumnezeu copiilor voştri? Cum altcumva vor realiza că Dumnezeu este dragoste, dacă nu le arătăm acest lucru prin iubirea noastră?

  Fă ca iubirea Ta să se manifeste în mine astăzi şi în fiecare zi, Doamne!

  Lori Colwell

  Din aceeași categorie

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...