Trăieşte fiecare zi în dragoste

Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Matei 22:37

Dintotdeauna mi-am dorit să fiu mamă şi am fost foarte entuziasmată când am fost în cele din urmă binecuvântată cu un băiat, Curtis. Mi-am luat rolul de părinte foarte în serios şi cea mai mare dorinţă a mea era să îmi cresc fiul într-o casă creştină iubitoare.

Când, după o naştere dificilă, i-am privit faţa, am văzut pentru o nanosecundă o strălucire a adevăratei iubiri pe care Dumnezeu o are pentru noi, copiii Lui.

Am fost uimită. Mă simţeam copleşită, smerită şi reînnoită. Acest lucru a determinat stilul de educare a copilului meu. Aşadar, în loc să-mi cresc fiul în stilul tipic: „Fă asta, nu face aia”, am vrut să-i arăt dragostea lui Dumnezeu. În fiecare zi îmi luam timp să îi arăt că Dumnezeu îl iubeşte, iar eu, la fel. De-a lungul timpului am dezvoltat un ritual drăguţ. Îl întrebam pe Curtis: „Cine te iubeşte?” la care el răspundea: „Tu, mami.” După care întrebam: „Cât de mult te iubeşte mami?”, iar el răspundea: „Cu toată inima ta.”

Într-o dimineaţă, ducându-l pe Curtis la creşă, ne bucuram de ritualul nostru de dimineaţă, dar, când l-am întrebat: „Cât de mult te iubeşte mami?”, s-a lăsat liniştea. După ce s-a gândit puţin, a răspuns: „Mami, mă iubeşti atât de mult încât, în loc să mori pentru mine, vrei să trăieşti pentru mine în fiecare zi.”

M-am luptat cu lacrimile şi cu un nod în gât tot drumul spre creşă, în timp ce Îl lăudam în linişte pe Dumnezeu că am ales să-mi cresc copilul cu Hristos în casa noastră. Meditând asupra cuvintelor lui, mi-am amintit că vorbiserăm în ultimele zile despre iubirea lui Dumnezeu pentru noi şi cum Isus a decis să plece din cer ca să trăiască printre noi, să ne iubească şi apoi să moară pentru păcatele noastre. Când am realizat că a înţeles conversaţia şi că acea definiţie a dragostei a aplicat-o la iubirea mea pentru el, am crezut că îmi explodează inima.

Părinţi, sunteţi gata să trăiţi pentru Hristos în fiecare zi? Sunteţi gata să le demonstraţi iubirea lui Dumnezeu copiilor voştri? Cum altcumva vor realiza că Dumnezeu este dragoste, dacă nu le arătăm acest lucru prin iubirea noastră?

Fă ca iubirea Ta să se manifeste în mine astăzi şi în fiecare zi, Doamne!

Lori Colwell

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor