Articolul precedentMire ez a nagy tékozlás?
  Articolul următorCu inima împietrită

  Trăieşte fiecare zi în dragoste

  Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu tot cugetul tău.” Matei 22:37

  Dintotdeauna mi-am dorit să fiu mamă şi am fost foarte entuziasmată când am fost în cele din urmă binecuvântată cu un băiat, Curtis. Mi-am luat rolul de părinte foarte în serios şi cea mai mare dorinţă a mea era să îmi cresc fiul într-o casă creştină iubitoare.

  Când, după o naştere dificilă, i-am privit faţa, am văzut pentru o nanosecundă o strălucire a adevăratei iubiri pe care Dumnezeu o are pentru noi, copiii Lui.

  Am fost uimită. Mă simţeam copleşită, smerită şi reînnoită. Acest lucru a determinat stilul de educare a copilului meu. Aşadar, în loc să-mi cresc fiul în stilul tipic: „Fă asta, nu face aia”, am vrut să-i arăt dragostea lui Dumnezeu. În fiecare zi îmi luam timp să îi arăt că Dumnezeu îl iubeşte, iar eu, la fel. De-a lungul timpului am dezvoltat un ritual drăguţ. Îl întrebam pe Curtis: „Cine te iubeşte?” la care el răspundea: „Tu, mami.” După care întrebam: „Cât de mult te iubeşte mami?”, iar el răspundea: „Cu toată inima ta.”

  Într-o dimineaţă, ducându-l pe Curtis la creşă, ne bucuram de ritualul nostru de dimineaţă, dar, când l-am întrebat: „Cât de mult te iubeşte mami?”, s-a lăsat liniştea. După ce s-a gândit puţin, a răspuns: „Mami, mă iubeşti atât de mult încât, în loc să mori pentru mine, vrei să trăieşti pentru mine în fiecare zi.”

  M-am luptat cu lacrimile şi cu un nod în gât tot drumul spre creşă, în timp ce Îl lăudam în linişte pe Dumnezeu că am ales să-mi cresc copilul cu Hristos în casa noastră. Meditând asupra cuvintelor lui, mi-am amintit că vorbiserăm în ultimele zile despre iubirea lui Dumnezeu pentru noi şi cum Isus a decis să plece din cer ca să trăiască printre noi, să ne iubească şi apoi să moară pentru păcatele noastre. Când am realizat că a înţeles conversaţia şi că acea definiţie a dragostei a aplicat-o la iubirea mea pentru el, am crezut că îmi explodează inima.

  Părinţi, sunteţi gata să trăiţi pentru Hristos în fiecare zi? Sunteţi gata să le demonstraţi iubirea lui Dumnezeu copiilor voştri? Cum altcumva vor realiza că Dumnezeu este dragoste, dacă nu le arătăm acest lucru prin iubirea noastră?

  Fă ca iubirea Ta să se manifeste în mine astăzi şi în fiecare zi, Doamne!

  Lori Colwell

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...