Articolul precedentLegyél nyított
  Articolul următorSpune copiilor lui Israel să meargă

  De-a v-ați ascunselea

  El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină şi mi-a fost frică, pentru că eram gol, şi m-am ascuns.” Geneza 3:10

  În casa noastră se joacă două versiuni de v-aţi ascunselea. Prima este amuzantă şi se întâmplă atunci când fetiţele mele mă pun să număr în timp ce ele fug şi se ascund de mine. Înainte de a-mi deschide ochii, urechile mele au detectat deja entuziasmul lor sonor. Nu este un mister prea mare. Fetele se ascund de obicei în dulap, sub pat sau sub o pătură. Ce mă fascinează este că, după ce le-am găsit şi începem altă rundă, uneori fug exact în aceeaşi ascunzătoare pe care tocmai o folosiseră.

  A doua versiune de v-aţi ascunselea nu este atât de amuzantă. Începe la sunetul unui lucru stricându-se, spărgându-se sau când una dintre ele strigă: „Lasă-mă!” Cum este de aşteptat, le strig pe numele complet. Răspunde liniştea. Partea vinovată a găsit o modalitate de a dispărea. Când încep investigaţia, găsesc într-un final nişte fetiţe posomorâte în şifonier, sub masă sau în spatele canapelei. „De ce v-aţi ascuns?” este o întrebare la care ştiu deja răspunsul. Simţământul apăsător de teamă care vine la pachet cu buclucul şi cu anticiparea răspunsului meu le-a făcut să caute ascunzătoare. Poţi observa inutilitatea acestui gest? Unde în casă se puteau ascunde fetiţele mele şi să nu le pot găsi?

  Acum imaginează-ţi-i pe primii doi copii ai lui Dumnezeu jucându-se a doua versiune a acestui joc. Apăsarea pe care o simt la gândul că sunt vinovaţi şi anticiparea răspunsului Tatălui i-au determinat să se ascundă. Îl aud pe Dumnezeu strigându-le numele, dar nu-şi pot înfrunta simţământul de vină stând în faţa Lui. Poţi vedea inutilitatea a tot ceea ce fac? Au încercat să se ascundă în grădina pe care Dumnezeu a adus-o la existenţă prin cuvântul Său. Unde se puteau ei duce pentru a scăpa de prezenţa Lui?

  Fiicele mele învaţă că viaţa este mult mai bună atunci când recunosc că au făcut ceva greşit. Ascunsul face lucrurile mai complicate. Dacă te ascunzi este mai greu să primeşti ajutor. Ascunderea poate întârzia manifestarea harului. Eu aş prefera ca fetele mele să alerge la mine atunci când greşesc. Dumnezeu ar prefera să alerg la El atunci când fac propriile greşeli. De ce ne-am ascunde de dragoste?

  Doamne, ajută-ne să alergăm la Tine atunci când am făcut ceva greşit! Ajută-ne să ne învăţăm copiii să facă la fel!

  Pierre Quinn

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....