Articolul precedentLegyél nyított
  Articolul următorSpune copiilor lui Israel să meargă

  De-a v-ați ascunselea

  El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină şi mi-a fost frică, pentru că eram gol, şi m-am ascuns.” Geneza 3:10

  În casa noastră se joacă două versiuni de v-aţi ascunselea. Prima este amuzantă şi se întâmplă atunci când fetiţele mele mă pun să număr în timp ce ele fug şi se ascund de mine. Înainte de a-mi deschide ochii, urechile mele au detectat deja entuziasmul lor sonor. Nu este un mister prea mare. Fetele se ascund de obicei în dulap, sub pat sau sub o pătură. Ce mă fascinează este că, după ce le-am găsit şi începem altă rundă, uneori fug exact în aceeaşi ascunzătoare pe care tocmai o folosiseră.

  A doua versiune de v-aţi ascunselea nu este atât de amuzantă. Începe la sunetul unui lucru stricându-se, spărgându-se sau când una dintre ele strigă: „Lasă-mă!” Cum este de aşteptat, le strig pe numele complet. Răspunde liniştea. Partea vinovată a găsit o modalitate de a dispărea. Când încep investigaţia, găsesc într-un final nişte fetiţe posomorâte în şifonier, sub masă sau în spatele canapelei. „De ce v-aţi ascuns?” este o întrebare la care ştiu deja răspunsul. Simţământul apăsător de teamă care vine la pachet cu buclucul şi cu anticiparea răspunsului meu le-a făcut să caute ascunzătoare. Poţi observa inutilitatea acestui gest? Unde în casă se puteau ascunde fetiţele mele şi să nu le pot găsi?

  Acum imaginează-ţi-i pe primii doi copii ai lui Dumnezeu jucându-se a doua versiune a acestui joc. Apăsarea pe care o simt la gândul că sunt vinovaţi şi anticiparea răspunsului Tatălui i-au determinat să se ascundă. Îl aud pe Dumnezeu strigându-le numele, dar nu-şi pot înfrunta simţământul de vină stând în faţa Lui. Poţi vedea inutilitatea a tot ceea ce fac? Au încercat să se ascundă în grădina pe care Dumnezeu a adus-o la existenţă prin cuvântul Său. Unde se puteau ei duce pentru a scăpa de prezenţa Lui?

  Fiicele mele învaţă că viaţa este mult mai bună atunci când recunosc că au făcut ceva greşit. Ascunsul face lucrurile mai complicate. Dacă te ascunzi este mai greu să primeşti ajutor. Ascunderea poate întârzia manifestarea harului. Eu aş prefera ca fetele mele să alerge la mine atunci când greşesc. Dumnezeu ar prefera să alerg la El atunci când fac propriile greşeli. De ce ne-am ascunde de dragoste?

  Doamne, ajută-ne să alergăm la Tine atunci când am făcut ceva greşit! Ajută-ne să ne învăţăm copiii să facă la fel!

  Pierre Quinn

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...