Articolul precedentA mustármag ereje
  Articolul următorKemény beszéd

  Isus este mereu cu mine

  Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Matei 28:26

  Eram student la seminarul teologic de la Universitatea Andrews, în Berrien Springs, Michigan, împreună cu soţia mea şi cei trei copii. Pe lângă studii, eram încântat să împart cu soţia mea grija, responsabilităţile, îndatoririle şi pregătirea copiilor.

  Într-o vară, universitatea a îmbunătăţit locul de joacă pentru copii din complexul de apartamente. Îndată instalat echipamentul cel nou şi amenajat spaţiul, mi-am luat fiica de doi ani şi am mers la locul de joacă.

  După ce i-am arătat cu grijă tot şi i-am explicat cum să le folosească în siguranţă, i-am spus cu cea mai protectoare voce de tătic: „Nu veni niciodată singură aici”, exprimându-mi în felul acesta grija pentru bunăstarea și siguranţa ei.

  Spre uimirea mea deplină, copilul meu de doi ani a răspuns: „Tati, Isus este mereu cu mine!” în acel moment s-a produs o schimbare de paradigmă în ceea ce mă priveşte. Ne-am învăţat în mod expres copiii despre prezenţa iubitoare a lui Dumnezeu şi faptul că El a promis că va fi mereu cu noi. Le-am tot redat istorisiri biblice care îi învăţau despre dragostea Lui şi discutam adesea despre momentele în care Dumnezeu a stat la dispoziţia oamenilor din Biblie sau a celor contemporani. Împărtăşeam multe evenimente din viaţa noastră şi a familiei noastre, cu recunoştinţă şi încredere. Dar, în acea zi, fiica mea m-a auzit vorbind de parcă Dumnezeu ar părăsi-o, contrar cu tot ce o învăţasem până atunci.

  Cuvintele ei m-au făcut să îmi examinez convingerile şi modul în care exprimam aceste convingeri despre prezenţa lui Dumnezeu, care este cu noi în tot timpul, în toate locurile, în toate circumstanţele şi situaţiile. Acea experienţă m-a provocat să examinez nenumăratele pasaje din Scriptură care vorbeau despre prezenţa lui Dumnezeu. Am realizat că, atâta timp cât cred cu adevărat că Dumnezeu este cu mine mereu, nu am de ce să mă tem şi nici de ce să-L invit pe Dumnezeu să fie unde El este deja – cu mine întotdeauna.

  Ţie, Celui Atotprezent, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta statornică din viaţa noastră şi pentru că ne înveţi prin cuvintele copiilor noştri!

  Bill Neely

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...