Articolul precedentA mustármag ereje
  Articolul următorKemény beszéd

  Isus este mereu cu mine

  Şi iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Matei 28:26

  Eram student la seminarul teologic de la Universitatea Andrews, în Berrien Springs, Michigan, împreună cu soţia mea şi cei trei copii. Pe lângă studii, eram încântat să împart cu soţia mea grija, responsabilităţile, îndatoririle şi pregătirea copiilor.

  Într-o vară, universitatea a îmbunătăţit locul de joacă pentru copii din complexul de apartamente. Îndată instalat echipamentul cel nou şi amenajat spaţiul, mi-am luat fiica de doi ani şi am mers la locul de joacă.

  După ce i-am arătat cu grijă tot şi i-am explicat cum să le folosească în siguranţă, i-am spus cu cea mai protectoare voce de tătic: „Nu veni niciodată singură aici”, exprimându-mi în felul acesta grija pentru bunăstarea și siguranţa ei.

  Spre uimirea mea deplină, copilul meu de doi ani a răspuns: „Tati, Isus este mereu cu mine!” în acel moment s-a produs o schimbare de paradigmă în ceea ce mă priveşte. Ne-am învăţat în mod expres copiii despre prezenţa iubitoare a lui Dumnezeu şi faptul că El a promis că va fi mereu cu noi. Le-am tot redat istorisiri biblice care îi învăţau despre dragostea Lui şi discutam adesea despre momentele în care Dumnezeu a stat la dispoziţia oamenilor din Biblie sau a celor contemporani. Împărtăşeam multe evenimente din viaţa noastră şi a familiei noastre, cu recunoştinţă şi încredere. Dar, în acea zi, fiica mea m-a auzit vorbind de parcă Dumnezeu ar părăsi-o, contrar cu tot ce o învăţasem până atunci.

  Cuvintele ei m-au făcut să îmi examinez convingerile şi modul în care exprimam aceste convingeri despre prezenţa lui Dumnezeu, care este cu noi în tot timpul, în toate locurile, în toate circumstanţele şi situaţiile. Acea experienţă m-a provocat să examinez nenumăratele pasaje din Scriptură care vorbeau despre prezenţa lui Dumnezeu. Am realizat că, atâta timp cât cred cu adevărat că Dumnezeu este cu mine mereu, nu am de ce să mă tem şi nici de ce să-L invit pe Dumnezeu să fie unde El este deja – cu mine întotdeauna.

  Ţie, Celui Atotprezent, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta statornică din viaţa noastră şi pentru că ne înveţi prin cuvintele copiilor noştri!

  Bill Neely

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...