Ioan Botezătorul

  Iar pruncul creştea şi se întărea în duh. Şi a stat în locuri pustii până în ziua arătării lui înaintea lui Israel. Luca 1:80

  Dumnezeu îi oferise lui Ioan cea mai importantă misiune dată vreodată unui om. El trebuia să vestească un mesaj care avea să le schimbe oamenilor viaţa. Urma să le prezinte o frântură din sfinţenia lui Dumnezeu, o înţelegere a ceea ce aştepta Dumnezeu.

  Pentru a duce acest mesaj, el avea nevoie să devină sfânt. Avea nevoie să fie puternic din punct de vedere fizic, mintal şi spiritual. El trebuia să devină atât de puternic, deţinând controlul total, inclusiv asupra apetitului şi pasiunilor, încât, indiferent ce s-ar fi întâmplat, să poată sta neclintit ca munţii deşertici printre care a crescut.

  Ioan era menit să devină un reformator. Acesta este motivul pentru care îngerul le-a dat părinţilor lui indicaţii atât de precise. Prin intermediul vieţii lui simple şi al hainelor lui obişnuite, prin refuzul de a consuma vin şi alte băuturi alcoolice, el se exprima împotriva stilului de viaţă cotidian.

  Autocontrolul şi autodisciplina sunt nişte lecţii importante de asimilat în anii copilăriei şi ai adolescenţei. Mai mult decât orice trăsături de personalitate şi talente, obiceiurile formate de timpuriu vor determina şansa unui om de a reuşi sau de a eşua în bătălia vieţii. Seminţele sădite în timpul copilăriei vor decide recolta pe care o va da – atât pentru viaţa de adult, cât şi pentru eternitate.

  Ioan a pregătit oamenii pentru prima venire a lui Isus. El reprezintă un exemplu pentru aceia care vor lucra în pregătirea oamenilor pentru a doua venire a lui Isus. Lumea în care trăim este plină de erori şi de minciuni. Capcanele Satanei, puse pentru a distruge sufletele, sunt peste tot. Toţi aceia care aleg să caute sfinţenia, ascultarea şi respectul faţă de Dumnezeu vor trebui să deprindă autocontrolul. Acest tip de disciplină oferă tăria mintală şi spirituală pentru a înţelege şi pentru a asculta de Cuvântul lui Dumnezeu.

  Tată, ajută-mă să le insuflu un spirit de autocontrol şi disciplină copiilor mei încă de când sunt mici! Ajută-mă să nu subestimez niciodată importanţa disciplinei din viaţa unui ucenic: un urmaş al lui Isus! Acest lucru îl doresc pentru copiii mei. Ajută-mă până la capăt, Te rog!

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...