Ioan Botezătorul

  Iar pruncul creştea şi se întărea în duh. Şi a stat în locuri pustii până în ziua arătării lui înaintea lui Israel. Luca 1:80

  Dumnezeu îi oferise lui Ioan cea mai importantă misiune dată vreodată unui om. El trebuia să vestească un mesaj care avea să le schimbe oamenilor viaţa. Urma să le prezinte o frântură din sfinţenia lui Dumnezeu, o înţelegere a ceea ce aştepta Dumnezeu.

  Pentru a duce acest mesaj, el avea nevoie să devină sfânt. Avea nevoie să fie puternic din punct de vedere fizic, mintal şi spiritual. El trebuia să devină atât de puternic, deţinând controlul total, inclusiv asupra apetitului şi pasiunilor, încât, indiferent ce s-ar fi întâmplat, să poată sta neclintit ca munţii deşertici printre care a crescut.

  Ioan era menit să devină un reformator. Acesta este motivul pentru care îngerul le-a dat părinţilor lui indicaţii atât de precise. Prin intermediul vieţii lui simple şi al hainelor lui obişnuite, prin refuzul de a consuma vin şi alte băuturi alcoolice, el se exprima împotriva stilului de viaţă cotidian.

  Autocontrolul şi autodisciplina sunt nişte lecţii importante de asimilat în anii copilăriei şi ai adolescenţei. Mai mult decât orice trăsături de personalitate şi talente, obiceiurile formate de timpuriu vor determina şansa unui om de a reuşi sau de a eşua în bătălia vieţii. Seminţele sădite în timpul copilăriei vor decide recolta pe care o va da – atât pentru viaţa de adult, cât şi pentru eternitate.

  Ioan a pregătit oamenii pentru prima venire a lui Isus. El reprezintă un exemplu pentru aceia care vor lucra în pregătirea oamenilor pentru a doua venire a lui Isus. Lumea în care trăim este plină de erori şi de minciuni. Capcanele Satanei, puse pentru a distruge sufletele, sunt peste tot. Toţi aceia care aleg să caute sfinţenia, ascultarea şi respectul faţă de Dumnezeu vor trebui să deprindă autocontrolul. Acest tip de disciplină oferă tăria mintală şi spirituală pentru a înţelege şi pentru a asculta de Cuvântul lui Dumnezeu.

  Tată, ajută-mă să le insuflu un spirit de autocontrol şi disciplină copiilor mei încă de când sunt mici! Ajută-mă să nu subestimez niciodată importanţa disciplinei din viaţa unui ucenic: un urmaş al lui Isus! Acest lucru îl doresc pentru copiii mei. Ajută-mă până la capăt, Te rog!

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...