Articolul precedentSe… merită!
  Articolul următorKrisztus ereje

  Cea mai rea mamă din lume

  Căci Duhul Sfânt vă va învăţa chiar în ceasul acela ce va trebui să vorbiţi. Luca 12:12

  Am visat să fiu părintele perfect încă dinainte să am copii. Hotărâtă să nu repet greşelile părinţilor mei, am participat la cursuri de dezvoltare a copilului şi am citit cărţi despre parenting. Am crezut că sunt pregătită când copiii pe care i-am adoptat au ajuns la mine acasă, la pachet cu personalităţile lor unice şi voinţa lor puternică.

  Când avea şapte ani, Tina a invitat-o pe prietena ei Kathy să doarmă la noi acasă. Regula era clară: trebuie să obţii permisiunea înainte de a invita un prieten peste noapte. Exact în acea zi venisem de la serviciu cu o migrenă extrem de puternică.

  – Mamă, Kathy o să vină să doarmă cu mine la noapte.

  – Îmi pare rău! Kathy nu va putea veni peste noapte. Nu mi-ai cerut permisiunea înainte. Şi oricum, am o durere de cap groaznică. Nu e o ocazie bună.

  – Eşti cea mai rea mamă din lume! mi-a răspuns ea, oprindu-se în faţa camerei ei; după ce a intrat, a trântit uşa, a plonjat în pat şi am auzit cum tăblia patului s-a lovit de perete. De ce nu poţi fi şi tu drăguţă, ca toate celelalte mame? a continuat tornada de cuvinte.

  De trei ori s-a ridicat din pat, a trântit uşa şi s-a aruncat din nou în pat, de fiecare dată lovind, bubuind şi bruscând uşa şi tăblia patului de pereţii camerei. Vibraţiile se resimţeau în toată casa şi în durerea pulsatilă a capului meu. Nu voiam să o disciplinez la durere, furie sau frustrare.

  Apoi, Domnul a părut că îmi vorbeşte. Ţine la intimitatea camerei ei. Scoate-i uşa! M-am ridicat cu greu de pe canapea, am luat o şurubelniţă din sertarul de unelte şi, fără a rosti un cuvânt, am scos uşa Tinei din balamale şi am rezemat-o de peretele din hol. Camera ei emana tăcere. Mai târziu, când mi-a mai trecut durerea de cap, am mers în camera Tinei. Am discutat cu calm. I-am spus că, atunci când îşi va lua timp să mediteze la comportamentul ei, îl voi ruga pe tatăl ei să pună uşa înapoi. Şapte zile fără intimitate şi-au făcut treaba. Nu am mai avut niciodată o altă uşă trântită sau vreun invitat peste noapte neanunţat.

  Dumnezeu nu ne cere perfecţiunea. El doreşte părinţi care sunt dispuşi să fie conduşi de Spiritul Său.

  Tată, îţi mulţumesc că foloseşti oameni imperfecţi pentru a îndeplini voia Ta perfectă!

  Karen R. Hessen

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...