Articolul precedentPuterea mea
  Articolul următorLegyetek erőssek!

  Respect

  Învaţă-i poruncile şi legile şi arată-le calea pe care trebuie s-o urmeze şi ce trebuie să facă. Exodul 18:20

  Era luni şi mai erau doar câteva ore înainte de lecţia lui de pian. Stăteam pe un scaun lângă el, în timp ce trecea rapid şi neatent prin repertoriu, nerăbdător să termine cât mai rapid cu repetatul.

  – Hai să o cântăm încă o dată, dragul meu, i-am zis. De data asta nu te mai grăbi atât de mult. Ia-o mai încet, ca să poţi nimeri toate notele.

  Şi-a dat ochii peste cap şi a suspinat melodramatic.

  – O ştiu! a răspuns cu dispreţ. Nu are nimeni din casa asta puţin creier?

  Stăteam acolo, destul de şocată de cuvintele lui, încercând să decid care ar fi reacţia cea mai bună la această afirmaţie nerespectuoasă venită de la un băiat care, în mod normal, era atât de sensibil şi de atent.

  – Hmm, i-am răspuns pe o voce blândă, ai spus un lucru foarte răutăcios şi jignitor.

  El s-a întors şi s-a uitat la mine ca şi cum m-ar fi văzut pentru prima dată, având ochii mari şi dând din cap că a înţeles mesajul. Am fost uşurată văzând cât de rapid asimilase mesajul meu şi am fost recunoscătoare pentru puţinul efort necesar din partea mea.

  Cu mai mulţi ani în urmă, poate că aş fi reacţionat diferit. Aproape că am făcut-o şi atunci. Dacă aş fi permis supărării mele să gestioneze situaţia, el ar fi învăţat o lecţie complet diferită în acea zi. L-aş fi învăţat că furia este un răspuns potrivit la răutate. În schimb, L-am lăsat pe Dumnezeu să-mi îndulcească reacţia, răspunzând cu dragoste la lipsa lui de respect. Drept rezultat, el a învăţat un mod mai bun de a reacţiona la insultă.

  Şi eu am învăţat o lecţie importantă în acea zi: uneori singura disciplină necesară este respectul şi răbdarea, în special când primim exact opusul. Atitudinile noastre sunt nişte instructori mult mai eficienţi decât ar putea fi cuvintele noastre, iar atunci când exersăm răbdarea şi autocontrolul, noi ne învăţăm copiii să procedeze la fel.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru lecţiile Tale de milă şi iertare! Dă-ne răbdare de la Tine atunci când a noastră s-a terminat şi ajută-ne să nu ne punem niciodată în calea lecţiilor pe care Tu doreşti să le înveţe copiii noştri de la noi!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...