Articolul precedentPuterea mea
  Articolul următorLegyetek erőssek!

  Respect

  Învaţă-i poruncile şi legile şi arată-le calea pe care trebuie s-o urmeze şi ce trebuie să facă. Exodul 18:20

  Era luni şi mai erau doar câteva ore înainte de lecţia lui de pian. Stăteam pe un scaun lângă el, în timp ce trecea rapid şi neatent prin repertoriu, nerăbdător să termine cât mai rapid cu repetatul.

  – Hai să o cântăm încă o dată, dragul meu, i-am zis. De data asta nu te mai grăbi atât de mult. Ia-o mai încet, ca să poţi nimeri toate notele.

  Şi-a dat ochii peste cap şi a suspinat melodramatic.

  – O ştiu! a răspuns cu dispreţ. Nu are nimeni din casa asta puţin creier?

  Stăteam acolo, destul de şocată de cuvintele lui, încercând să decid care ar fi reacţia cea mai bună la această afirmaţie nerespectuoasă venită de la un băiat care, în mod normal, era atât de sensibil şi de atent.

  – Hmm, i-am răspuns pe o voce blândă, ai spus un lucru foarte răutăcios şi jignitor.

  El s-a întors şi s-a uitat la mine ca şi cum m-ar fi văzut pentru prima dată, având ochii mari şi dând din cap că a înţeles mesajul. Am fost uşurată văzând cât de rapid asimilase mesajul meu şi am fost recunoscătoare pentru puţinul efort necesar din partea mea.

  Cu mai mulţi ani în urmă, poate că aş fi reacţionat diferit. Aproape că am făcut-o şi atunci. Dacă aş fi permis supărării mele să gestioneze situaţia, el ar fi învăţat o lecţie complet diferită în acea zi. L-aş fi învăţat că furia este un răspuns potrivit la răutate. În schimb, L-am lăsat pe Dumnezeu să-mi îndulcească reacţia, răspunzând cu dragoste la lipsa lui de respect. Drept rezultat, el a învăţat un mod mai bun de a reacţiona la insultă.

  Şi eu am învăţat o lecţie importantă în acea zi: uneori singura disciplină necesară este respectul şi răbdarea, în special când primim exact opusul. Atitudinile noastre sunt nişte instructori mult mai eficienţi decât ar putea fi cuvintele noastre, iar atunci când exersăm răbdarea şi autocontrolul, noi ne învăţăm copiii să procedeze la fel.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru lecţiile Tale de milă şi iertare! Dă-ne răbdare de la Tine atunci când a noastră s-a terminat şi ajută-ne să nu ne punem niciodată în calea lecţiilor pe care Tu doreşti să le înveţe copiii noştri de la noi!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...