Articolul precedentAscultă-i cu încredere!
  Articolul următorKrisztus az élet fórrása!

  Voi porni încet

  Domnul meu s-o ia înaintea robului său, şi eu voi porni încet pe urmă, la pas cu turma, care va merge înaintea mea, şi la pas cu copiii. Geneza 33:14

  Ce e cu această viaţă accelerată la o aşa viteză mare şi care a reuşit să ne hipnotizeze planeta? Parcă lumea s-a blocat pe butonul de rulare înainte. Încercăm să înghesuim din ce în ce mai multe activităţi într-un timp din ce în ce mai limitat. Îţi aminteşti când trebuia să iniţiezi un apel telefonic? Acum există funcţia de apelare rapidă. Obişnuiam să citim, acum facem o citire rapidă. Obişnuiam să comunicăm, acum avem parte de comunicare rapidă.

  Cum interferează această obsesie pentru viteză cu modul în care ne creştem copiii? Eu consider că ne face să uităm faptul că procesul de creştere necesită timp, maturizarea are nevoie de ani de zile, iar cizelarea unui caracter durează o viaţă.

  Îmi amintesc că, într-o vară, am încercat să fiu tatăl perfect şi să îi învăţ pe copiii mei să-şi folosească în mod eficient timpul liber. Am pregătit cu conştiinciozitate un program care începea la ora 8, dimineaţa, şi se termina la ora 20, seara, în care am înghesuit cât mai multe activităţi posibil. Nu voiam să pierd niciun minut. Nu a durat decât două zile până când toată lumea a obiectat şi s-a plâns de noul regim. Am realizat ce făceam şi că aveam nevoie să o las mai moale doar atunci când fiul meu mi-a spus: „Tată, noi suntem copii, nu adulţi” şi astfel să-mi ajustez tehnica de învăţare la un ritm care putea fi suportat de copii.

  Din versetul de azi, noi înţelegem că Iacov avea empatie pentru familia lui. După momentele de confruntare emoţională cu fratele său, Esau s-a oferit să meargă în faţa lui şi a familiei lui numeroase, pentru a-i îndruma înapoi spre tatăl lor. Iacov i-ar fi putut porunci cu uşurinţă familiei lui: „Hai, gata, toată lumea, grăbiţi pasul; să ne grăbim! Tatăl meu mă aşteaptă. Haideţi repede!” în schimb, Iacov s-a controlat şi, chiar dacă era nerăbdător să ajungă acasă pentru a-şi vedea tatăl, a înţeles limitările copiilor săi şi a ales să o ia încet, într-un ritm suportat de ei.

  Tată, îţi mulţumesc pentru şansa pe care o avem de a ne îndruma copiii în această viaţă! Te rog, ajută-ne să fim răbdători cu ei şi să aşezăm nevoile lor deasupra nevoilor noastre! Avem încredere în promisiunea Ta de a ne oferi înţelepciune azi şi în fiecare zi.

  Ruber J. Leal

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...