Articolul precedentPutere
  Articolul următorA hit ereje…

  Încredere în Dumnezeu

  El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred! Psalmii 91:2

  „Dă-i drumul!” l-am auzit pe fiul meu strigând din apă, din spatele bărcii. Stăteam pe scaunul de comandă aşteptând confirmarea lui că este gata, iar acum glasul lui îmi transmitea că este pregătit să încerce această nouă aventură. Manevrând barca, am încercat să văd dacă reuşise să se menţină la suprafaţa apei.

  Vara trecută, fiul meu, Seth, a cerut să înveţe să practice schiul nautic. Totuşi era oarecum neliniştit la gândul că se afla în spatele bărcii de unul singur. Soţul meu a decis să schieze împreună cu el, ca, în cazul în care Seth nu ar fi putut să se ridice, tatăl lui să fie acolo să-l prindă. Bineînţeles, Seth nu avea cum să reuşească de prima dată.

  Stând pe locul de comandă şi uitându-mă în oglinda retrovizoare, am observat două lucruri. Primul dintre ele a fost faţa lui Seth. Nu se observa nicio urmă de stres. Nu era umbrit de nicio îngrijorare. El arăta aproape la fel de relaxat ca un copil care mănâncă cereale

  Într-o duminică dimineaţa în timp ce se uită la televizor. Cu tatăl lui alături, ştia că nu are de ce să-şi facă griji. Avea încredere totală că tatăl lui îi va purta de grijă si îl va menţine deasupra apei, dacă era necesar, până reuşeam eu să întorc barca pentru a-l lua din apă.

  Al doilea lucru pe care l-am observat a fost faţa soţului meu – se citea pe ea fericirea pură. Îl avea pe fiul lui, îşi avea şi restul familiei în barcă, iar el era în apă bucurându-se de fiecare moment în care îşi învăţa fiul să schieze pe apă. Soţul meu se afla acolo ca să aibă grijă, să protejeze şi să iubească.

  Această scenă îmi aminteşte foarte mult de Tatăl nostru ceresc. Înainte ca fiul meu să-şi dea seama că va cădea, tatăl lui era chiar acolo pentru a-l prinde şi a-l ţine. Băiatul meu nu era deloc îngrijorat, avea încredere că tatăl lui era chiar lângă el Oh, să ai o încredere de o profunzime atât de mare! Să încercăm să avem încredere că Tatăl nostru ceresc va fi lângă noi pentru a ne prinde şi a ne proteja, în timp ce Se bucură cu noi în aventurile prin care trecem.

  Dragă Doamne, Te rog, ajută-ne să ne reamintim că Tu eşti lângă noi să ne prinzi şi să ne ocroteşti, în timp ce Te vei bucura cu noi în momentele fericitei îţi mulţumim pentru dragostea Ta nemaipomenită!

  Lisseth Davis

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...