Articolul precedentPutere
  Articolul următorA hit ereje…

  Încredere în Dumnezeu

  El este locul meu de scăpare şi cetăţuia mea, Dumnezeul meu în care mă încred! Psalmii 91:2

  „Dă-i drumul!” l-am auzit pe fiul meu strigând din apă, din spatele bărcii. Stăteam pe scaunul de comandă aşteptând confirmarea lui că este gata, iar acum glasul lui îmi transmitea că este pregătit să încerce această nouă aventură. Manevrând barca, am încercat să văd dacă reuşise să se menţină la suprafaţa apei.

  Vara trecută, fiul meu, Seth, a cerut să înveţe să practice schiul nautic. Totuşi era oarecum neliniştit la gândul că se afla în spatele bărcii de unul singur. Soţul meu a decis să schieze împreună cu el, ca, în cazul în care Seth nu ar fi putut să se ridice, tatăl lui să fie acolo să-l prindă. Bineînţeles, Seth nu avea cum să reuşească de prima dată.

  Stând pe locul de comandă şi uitându-mă în oglinda retrovizoare, am observat două lucruri. Primul dintre ele a fost faţa lui Seth. Nu se observa nicio urmă de stres. Nu era umbrit de nicio îngrijorare. El arăta aproape la fel de relaxat ca un copil care mănâncă cereale

  Într-o duminică dimineaţa în timp ce se uită la televizor. Cu tatăl lui alături, ştia că nu are de ce să-şi facă griji. Avea încredere totală că tatăl lui îi va purta de grijă si îl va menţine deasupra apei, dacă era necesar, până reuşeam eu să întorc barca pentru a-l lua din apă.

  Al doilea lucru pe care l-am observat a fost faţa soţului meu – se citea pe ea fericirea pură. Îl avea pe fiul lui, îşi avea şi restul familiei în barcă, iar el era în apă bucurându-se de fiecare moment în care îşi învăţa fiul să schieze pe apă. Soţul meu se afla acolo ca să aibă grijă, să protejeze şi să iubească.

  Această scenă îmi aminteşte foarte mult de Tatăl nostru ceresc. Înainte ca fiul meu să-şi dea seama că va cădea, tatăl lui era chiar acolo pentru a-l prinde şi a-l ţine. Băiatul meu nu era deloc îngrijorat, avea încredere că tatăl lui era chiar lângă el Oh, să ai o încredere de o profunzime atât de mare! Să încercăm să avem încredere că Tatăl nostru ceresc va fi lângă noi pentru a ne prinde şi a ne proteja, în timp ce Se bucură cu noi în aventurile prin care trecem.

  Dragă Doamne, Te rog, ajută-ne să ne reamintim că Tu eşti lângă noi să ne prinzi şi să ne ocroteşti, în timp ce Te vei bucura cu noi în momentele fericitei îţi mulţumim pentru dragostea Ta nemaipomenită!

  Lisseth Davis

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...