Cât de mare este acvariul tău?

  Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale! Povătuieste-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! Psalmii 25:4,5

  Plecaserăm să cumpărăm peşti. Nu din aceia pe care-i mănânci, ci din aceia pe care-i pui într-un acvariu pe care îl cureţi cel puţin o dată pe săptămână. Băiatul nostru era sigur că ne putea ajuta cu această îndatorire, după ce a reuşit să ţină un peştişor auriu într-un bol vreme de un an. Eu nu eram atât de sigură. Îmi surâdea ideea de a avea un acvariu cu peşti multicolori. Mă bucuram la gândul de a-i urmări cum înoată în pace sub o lumină albastră şi de a asculta sunetul bulelor făcute de pompă.

  Cutreieratul prin raionul din magazinul de animale a făcut că ni se pară uşor să ai grijă de un acvariu arătos. Acolo se aflau zeci de acvarii imaculate, cu sute de peşti frumoşi, care înotau fericiţi prin apa curată. Făceau să pară totul foarte uşor. Aproape ca o joacă de copii.

  Dar ştiam că nu e chiar aşa.

  Cu mulţi ani înainte tăcuserăm o încercare cu peşti guppy. Începuserăm cu patru. Apoi au apărut şi copiii lor. Zeci de peştişori, l-am urmărit cum dispăreau prin iarba de plastic căutând să fie la adăpost de mamele lor înfometate. Într-un timp scurt, ceea ce începuse cu patru devenise prea numeros pentru a fi numărat, iar aspectul de imaculat se putea vedea doar după spălare regulată şi meticuloasă. Pentru a ţine peşti e nevoie de lucru. Mult lucru.

  Am urmărit-o pe vânzătoarea care îi explica toate aceste lucruri fiului nostru. El asculta cu atenţie instrucţiunile ei. Apoi i-a spus ceva ce nu voi uita niciodată. A venit ca o şoaptă de la Dumnezeu. „Peştii se înmulţesc proporţional cu dimensiunile mediului în care trăiesc.”

  Stăteam şi mă uitam la copilul meu. Şi el era ca un peştişor. Creştea doar în funcţie de mărimea mediului în care se afla. Doream ca el să crească frumos, puternic şi voinic. Voiam să devină tot ceea ce Tatăl lui îl crease să fie.

  Ce mod minunat de a ne reaminti de nevoia de a ne concentra asupra hranei spirituale pe care i-o ofeream, asupra mediului în care îl creşteam! Până la urmă, voiam să creştem un peşte mare pentru Dumnezeu! Era mult de muncă? Oh, da! Merita efortul? Bineînţeles!

  Tată, ajută-ne să ne creştem copiii într-un mediu care nu doar să îi dezvolte, ci să îi facă să prospere în relaţia lor cu Tine!

  Kimberely Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....