Cât de mare este acvariul tău?

Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale! Povătuieste-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! Psalmii 25:4,5

Plecaserăm să cumpărăm peşti. Nu din aceia pe care-i mănânci, ci din aceia pe care-i pui într-un acvariu pe care îl cureţi cel puţin o dată pe săptămână. Băiatul nostru era sigur că ne putea ajuta cu această îndatorire, după ce a reuşit să ţină un peştişor auriu într-un bol vreme de un an. Eu nu eram atât de sigură. Îmi surâdea ideea de a avea un acvariu cu peşti multicolori. Mă bucuram la gândul de a-i urmări cum înoată în pace sub o lumină albastră şi de a asculta sunetul bulelor făcute de pompă.

Cutreieratul prin raionul din magazinul de animale a făcut că ni se pară uşor să ai grijă de un acvariu arătos. Acolo se aflau zeci de acvarii imaculate, cu sute de peşti frumoşi, care înotau fericiţi prin apa curată. Făceau să pară totul foarte uşor. Aproape ca o joacă de copii.

Dar ştiam că nu e chiar aşa.

Cu mulţi ani înainte tăcuserăm o încercare cu peşti guppy. Începuserăm cu patru. Apoi au apărut şi copiii lor. Zeci de peştişori, l-am urmărit cum dispăreau prin iarba de plastic căutând să fie la adăpost de mamele lor înfometate. Într-un timp scurt, ceea ce începuse cu patru devenise prea numeros pentru a fi numărat, iar aspectul de imaculat se putea vedea doar după spălare regulată şi meticuloasă. Pentru a ţine peşti e nevoie de lucru. Mult lucru.

Am urmărit-o pe vânzătoarea care îi explica toate aceste lucruri fiului nostru. El asculta cu atenţie instrucţiunile ei. Apoi i-a spus ceva ce nu voi uita niciodată. A venit ca o şoaptă de la Dumnezeu. „Peştii se înmulţesc proporţional cu dimensiunile mediului în care trăiesc.”

Stăteam şi mă uitam la copilul meu. Şi el era ca un peştişor. Creştea doar în funcţie de mărimea mediului în care se afla. Doream ca el să crească frumos, puternic şi voinic. Voiam să devină tot ceea ce Tatăl lui îl crease să fie.

Ce mod minunat de a ne reaminti de nevoia de a ne concentra asupra hranei spirituale pe care i-o ofeream, asupra mediului în care îl creşteam! Până la urmă, voiam să creştem un peşte mare pentru Dumnezeu! Era mult de muncă? Oh, da! Merita efortul? Bineînţeles!

Tată, ajută-ne să ne creştem copiii într-un mediu care nu doar să îi dezvolte, ci să îi facă să prospere în relaţia lor cu Tine!

Kimberely Tagert-Paul

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video