Cât de mare este acvariul tău?

  Arată-mi, Doamne, căile Tale şi învaţă-mă cărările Tale! Povătuieste-mă în adevărul Tău şi învaţă-mă, căci Tu eşti Dumnezeul mântuirii mele, Tu eşti totdeauna nădejdea mea! Psalmii 25:4,5

  Plecaserăm să cumpărăm peşti. Nu din aceia pe care-i mănânci, ci din aceia pe care-i pui într-un acvariu pe care îl cureţi cel puţin o dată pe săptămână. Băiatul nostru era sigur că ne putea ajuta cu această îndatorire, după ce a reuşit să ţină un peştişor auriu într-un bol vreme de un an. Eu nu eram atât de sigură. Îmi surâdea ideea de a avea un acvariu cu peşti multicolori. Mă bucuram la gândul de a-i urmări cum înoată în pace sub o lumină albastră şi de a asculta sunetul bulelor făcute de pompă.

  Cutreieratul prin raionul din magazinul de animale a făcut că ni se pară uşor să ai grijă de un acvariu arătos. Acolo se aflau zeci de acvarii imaculate, cu sute de peşti frumoşi, care înotau fericiţi prin apa curată. Făceau să pară totul foarte uşor. Aproape ca o joacă de copii.

  Dar ştiam că nu e chiar aşa.

  Cu mulţi ani înainte tăcuserăm o încercare cu peşti guppy. Începuserăm cu patru. Apoi au apărut şi copiii lor. Zeci de peştişori, l-am urmărit cum dispăreau prin iarba de plastic căutând să fie la adăpost de mamele lor înfometate. Într-un timp scurt, ceea ce începuse cu patru devenise prea numeros pentru a fi numărat, iar aspectul de imaculat se putea vedea doar după spălare regulată şi meticuloasă. Pentru a ţine peşti e nevoie de lucru. Mult lucru.

  Am urmărit-o pe vânzătoarea care îi explica toate aceste lucruri fiului nostru. El asculta cu atenţie instrucţiunile ei. Apoi i-a spus ceva ce nu voi uita niciodată. A venit ca o şoaptă de la Dumnezeu. „Peştii se înmulţesc proporţional cu dimensiunile mediului în care trăiesc.”

  Stăteam şi mă uitam la copilul meu. Şi el era ca un peştişor. Creştea doar în funcţie de mărimea mediului în care se afla. Doream ca el să crească frumos, puternic şi voinic. Voiam să devină tot ceea ce Tatăl lui îl crease să fie.

  Ce mod minunat de a ne reaminti de nevoia de a ne concentra asupra hranei spirituale pe care i-o ofeream, asupra mediului în care îl creşteam! Până la urmă, voiam să creştem un peşte mare pentru Dumnezeu! Era mult de muncă? Oh, da! Merita efortul? Bineînţeles!

  Tată, ajută-ne să ne creştem copiii într-un mediu care nu doar să îi dezvolte, ci să îi facă să prospere în relaţia lor cu Tine!

  Kimberely Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...