Gândeste-te la aceste lucruri

  Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  Ca părinţi, noi avem ocazia de a ne instrui copiii chiar de la naştere. Avem şansa de a stabili la ce să fie expuse minţile lor în proces de dezvoltare. Suntem responsabili pentru ceea ce ei vor auzi, gusta, vedea şi simţi.

  Nu cu mult timp în urmă, o prietenă i-a cumpărat fetiţei noastre nişte cărţi şi cârduri grozave despre animale, de la un târg de obiecte folosite. Ele făceau parte dintr-un set care cuprindea şi DVD-uri. În timp ce ni le arăta, a realizat brusc că ce cumpărase era de fapt altceva decât ce se aşteptase. Cărţile erau pline de poze cu animale prădătoare, în habitatul lor natural. Prietena mea era îngrozită şi şi-a cerut scuze în repetate rânduri.

  Această situaţie ne-a dat ocazia să vorbim despre cât de important este să ne dăm silinţa să protejăm inima şi mintea copiilor noştri. În loc să ne concentrăm pe realităţile lumii „naturale”, ar trebui să ne învăţăm copiii că moartea şi cruzimea nu sunt ceva natural. Dumnezeu nu a intenţionat niciodată ca animalele să se vâneze şi să se ucidă unele pe altele. Nu a dorit nici moartea copiilor Săi.

  Apostolul Pavel a scris următoarele cuvinte pentru a ne ajuta să ne ţinem ochii aţintiţi spre cer: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

  Într-o bună zi, când acest pământ bătrân va fi făcut nou, nu va mai fi suferinţă, nu va mai fi moarte, nu va mai fi tristeţe. Într-o bună zi, în cer va fi pace perfectă, armonie perfectă, dragoste perfectă. Acestea sunt lucrurile la care ar trebui să mediteze mintea noastră şi a copiilor noştri.

  Doamne, ajută-ne să instruim mintea copiilor noştri să mediteze la ceea ce este adevărat, curat şi vrednic de iubit. Şi ajută-ne să fim conştiincioşi în selectarea lucrurilor pe care le-am pregătit pentru ei!

  Christine Cillan Byrne

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....