Gândeste-te la aceste lucruri

  Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească. Filipeni 4:8

  Ca părinţi, noi avem ocazia de a ne instrui copiii chiar de la naştere. Avem şansa de a stabili la ce să fie expuse minţile lor în proces de dezvoltare. Suntem responsabili pentru ceea ce ei vor auzi, gusta, vedea şi simţi.

  Nu cu mult timp în urmă, o prietenă i-a cumpărat fetiţei noastre nişte cărţi şi cârduri grozave despre animale, de la un târg de obiecte folosite. Ele făceau parte dintr-un set care cuprindea şi DVD-uri. În timp ce ni le arăta, a realizat brusc că ce cumpărase era de fapt altceva decât ce se aşteptase. Cărţile erau pline de poze cu animale prădătoare, în habitatul lor natural. Prietena mea era îngrozită şi şi-a cerut scuze în repetate rânduri.

  Această situaţie ne-a dat ocazia să vorbim despre cât de important este să ne dăm silinţa să protejăm inima şi mintea copiilor noştri. În loc să ne concentrăm pe realităţile lumii „naturale”, ar trebui să ne învăţăm copiii că moartea şi cruzimea nu sunt ceva natural. Dumnezeu nu a intenţionat niciodată ca animalele să se vâneze şi să se ucidă unele pe altele. Nu a dorit nici moartea copiilor Săi.

  Apostolul Pavel a scris următoarele cuvinte pentru a ne ajuta să ne ţinem ochii aţintiţi spre cer: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

  Într-o bună zi, când acest pământ bătrân va fi făcut nou, nu va mai fi suferinţă, nu va mai fi moarte, nu va mai fi tristeţe. Într-o bună zi, în cer va fi pace perfectă, armonie perfectă, dragoste perfectă. Acestea sunt lucrurile la care ar trebui să mediteze mintea noastră şi a copiilor noştri.

  Doamne, ajută-ne să instruim mintea copiilor noştri să mediteze la ceea ce este adevărat, curat şi vrednic de iubit. Şi ajută-ne să fim conştiincioşi în selectarea lucrurilor pe care le-am pregătit pentru ei!

  Christine Cillan Byrne

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...