Articolul precedentCe bine să fac?
  Articolul următorAz Isten jó

  Reajustarea obiectivului

  Îndată, ucenicii s-au uitat împrejur şi n-au mai văzut pe nimeni, decât pe Isus singur cu ei. Marcu 9:8

  Ca părinte novice al unui copil de un an, uneori mă simt mult mai pricepută la a disciplina pisica sălbatică ce s-a mutat recent şi neinvitată în gospodăria noastră decât la a-mi disciplina copilaşul.

  Cum îi pot explica acestui pui de om că nu este bine să bei apa câinilor sau să tragi afară tot ce se găseşte în dulapurile din bucătărie? Cum îi pot opri manifestarea isterică atunci când micuţul meu îngeraş este întins pe jos, lovind cu picioarele şi dând din mâini, în timp ce ţipă din toţi plămânii lui micuţi, dar eficienţi?

  Înainte de a deveni părinte, pe când mă consideram profesionistă şi ştiam toate răspunsurile, mi-am promis că voi pune în practică pregătirea mea din domeniul psihologiei atunci când va fi necesar să-mi disciplinez viitorii copii, care vor asculta, bineînţeles, de bunăvoie. Ştii ce vreau să zic. Gândire pozitivă. Găsirea de comportamente înlocuitoare etc. Nu-i aşa că totul sună minunat? Nu mă înţelege greşit. Sunt încă o mare adeptă a acestor principii, dar în momentele de tensiune acestea nu sunt primii aşi pe care-i scot din mânecă. Mult prea adesea mă trezesc reacţionând verbal: „Opreşte-te!” sau „Nu!” sau „Nu chinui pisica!”

  Când vine vorba de disciplină, am învăţat că este bine să fac un pas înapoi şi să-mi iau un moment pentru a-mi reajusta obiectivul. Când fac acest lucru, realizez că deseori este mult mai folositor să arunc o privire introspectivă decât să iau seama la bufoneriile fiicei mele. Indiferent cât de bun părinte voi învăţa să fiu, Katie tot va avea momente de isterie şi se va mai comporta necorespunzător din când în când. Ea nu este încă în stare să înţeleagă lumea la fel ca mine. Cea mai bună opţiune? Să fiu suficient de disciplinată ca să fac faţă acelor situaţii neplăcute, iar uneori chiar jenante.

  Mă uimeşte felul în care Katie deseori îmi imită gesturile. Ce ar fi dacă, în loc să mă concentrez pe comportamentele ei, m-aş concentra să-i ofer un exemplu de femeie disciplinată? Până la urmă, totul ţine de observarea faptului că suntem schimbaţi, nu?

  Tată, îmi doresc ca, prin exemplul meu, copilul meu să fie schimbat. Ajută-mă în primul rând ca, privind la Tine, să fiu schimbată!

  Beth Helm

  Din aceeași categorie

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...