Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Disciplina ca binecuvântare

  Cine îşi aduce aminte de certare apucă pe calea vieţii, dar cel ce uită mustrarea apucă pe căi greşite. Proverbele 10:17

  Una dintre cele mai importante lecţii pe care un copil trebuie să le înveţe este disciplina. Este uşor de zis, dar mai greu de făcut. Iată câteva sfaturi pe care poate le vei considera utile:

  Stabilirea unui program fix poate ajuta foarte mult la menţinerea disciplinei. Ar trebui fixat un timp pentru închinarea în familie, ora de culcare, mese, timpul de joacă etc. Bineînţeles, copiii ar trebui să înveţe în acelaşi timp să fie flexibili, pe măsură ce diferite situaţii întrerup uneori şi cele mai înrădăcinate rutine.

  Consecvenţa este esenţială dacă se doreşte ca disciplina să fie eficientă. Cum altfel vor putea copiii noştri să ştie care sunt limitele? Coerenţa între părinţi trebuie de asemenea să existe. Dacă un părinte este mai indulgent, iar celălalt este strict, copiii vor profita de acest lucru. Ei sunt experţi în manipulare. Dacă au fost încălcate regulile, ar trebui să fie suportate consecinţele.

  Acest lucru pregăteşte copilul pentru viaţa în societate.

  O alimentaţie simplă constând în alimente pe bază de plante, nuci şi cereale ajută, de asemenea, disciplinei. Facilitează funcţionarea optimă a creierului, măreşte capacitatea de concentrare a copilului şi promovează un comportament adecvat. Consumul de zaharuri simple ar trebui să fie menţinut la un nivel minimal.

  Regulile definite în mod clar şi adaptate ar trebui să fie respectate şi urmate sistematic de un set de consecinţe, în cazul în care acestea sunt încălcate. Învaţă-ţi copiii să se respecte pe ei înşişi, precum şi drepturile şi proprietatea celorlalţi. Arată-le cum să fie buni administratori ai timpului şi banilor lor. Încurajează-i să-şi pună ţinte şi standarde înalte pentru ei. Dezvoltă-le simţul responsabilităţii prin desemnarea de treburi casnice pe care să le îndeplinească. Aceste lucruri încurajează autodisciplina. Caută oportunităţi de a-ţi lăuda copilul pentru lucrurile bine realizate.

  În final, tratează-ţi copiii cu respect şi demnitate. Nu-i pedepsi niciodată când eşti furios/furioasă. Caută moduri de a le îmbunătăţi stima de sine, arătându-le dragostea uriaşă pe care Dumnezeu o are pentru ei.

  Doamne, Te rog, ajută-mă să-mi cresc copiii cu o înţelepciune cerească, cu o porţie sănătoasă de bun-simţ, presărată din belşug cu bunătate şi servită cu râsete!

  Desiree Julies

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...