Articolul precedentFii liniștit!
  Articolul următorA tisztaság keresése

  Disciplina ca binecuvântare

  Cine îşi aduce aminte de certare apucă pe calea vieţii, dar cel ce uită mustrarea apucă pe căi greşite. Proverbele 10:17

  Una dintre cele mai importante lecţii pe care un copil trebuie să le înveţe este disciplina. Este uşor de zis, dar mai greu de făcut. Iată câteva sfaturi pe care poate le vei considera utile:

  Stabilirea unui program fix poate ajuta foarte mult la menţinerea disciplinei. Ar trebui fixat un timp pentru închinarea în familie, ora de culcare, mese, timpul de joacă etc. Bineînţeles, copiii ar trebui să înveţe în acelaşi timp să fie flexibili, pe măsură ce diferite situaţii întrerup uneori şi cele mai înrădăcinate rutine.

  Consecvenţa este esenţială dacă se doreşte ca disciplina să fie eficientă. Cum altfel vor putea copiii noştri să ştie care sunt limitele? Coerenţa între părinţi trebuie de asemenea să existe. Dacă un părinte este mai indulgent, iar celălalt este strict, copiii vor profita de acest lucru. Ei sunt experţi în manipulare. Dacă au fost încălcate regulile, ar trebui să fie suportate consecinţele.

  Acest lucru pregăteşte copilul pentru viaţa în societate.

  O alimentaţie simplă constând în alimente pe bază de plante, nuci şi cereale ajută, de asemenea, disciplinei. Facilitează funcţionarea optimă a creierului, măreşte capacitatea de concentrare a copilului şi promovează un comportament adecvat. Consumul de zaharuri simple ar trebui să fie menţinut la un nivel minimal.

  Regulile definite în mod clar şi adaptate ar trebui să fie respectate şi urmate sistematic de un set de consecinţe, în cazul în care acestea sunt încălcate. Învaţă-ţi copiii să se respecte pe ei înşişi, precum şi drepturile şi proprietatea celorlalţi. Arată-le cum să fie buni administratori ai timpului şi banilor lor. Încurajează-i să-şi pună ţinte şi standarde înalte pentru ei. Dezvoltă-le simţul responsabilităţii prin desemnarea de treburi casnice pe care să le îndeplinească. Aceste lucruri încurajează autodisciplina. Caută oportunităţi de a-ţi lăuda copilul pentru lucrurile bine realizate.

  În final, tratează-ţi copiii cu respect şi demnitate. Nu-i pedepsi niciodată când eşti furios/furioasă. Caută moduri de a le îmbunătăţi stima de sine, arătându-le dragostea uriaşă pe care Dumnezeu o are pentru ei.

  Doamne, Te rog, ajută-mă să-mi cresc copiii cu o înţelepciune cerească, cu o porţie sănătoasă de bun-simţ, presărată din belşug cu bunătate şi servită cu râsete!

  Desiree Julies

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...