Articolul precedentHotărâre definitivă
  Articolul următorAz érzelmek nem iránytadóak…

  Pur şi simplu fă-o!

  Pedepseşte-ţi fiul, şi el îţi va da odihnă şi îţi va aduce desfătare sufletului. Proverbele 29:17

  Am făcut-o. Am luat decizia să scot televizorul din funcţiune şi să permit accesul la el o singură seară în weekend, pentru un film. Nu a fost cel mai uşor lucru de făcut, de vreme ce ne place să stăm împreună şi să privim diferite programe, dar am observat că devenise principala noastră sursă de distracţie. Trebuie să recunosc, reprezenta chiar o dădacă gratuită uneori. Copiii mei se plictiseau şi păreau că-şi savurează jucările şi cărţile din ce în ce mai puţin.

  Timpul nostru devotional începea să fie afectat. Şi începea să devină din ce în ce mai banal pentru copii. Trebuia să fac ceva. Vremuri disperate cer măsuri disperate.

  După câteva zile am observat ceva cu adevărat interesant. Copiii au început să-şi revină la vechile obiceiuri. Băiatul îşi citea din nou cărţile. Maddie se amuza cu cărţile de colorat şi cu jucăriile. Am observat că amândoi erau ascultători, fără să se plângă. Trebuie să spun, schimbarea era uluitoare.

  Aş spune că a avut loc o îmbunătăţire extraordinară. Viaţa mea devenea mai uşoară, nu mai grea. Este şocant să descoperim impactul pe care îl au televiziunea şi mass-media asupra noastră şi a copiilor noştri.

  Dacă consumul de media poate avea un impact atât de puternic asupra timpului nostru de familie, ce fel de impact are asupra relaţiei cu Tatăl nostru?

  Să fii un părinte bun şi un model de urmat presupune o luptă zilnică, o provocare zilnică de a lupta împotriva distragerilor acestei lumi şi împotriva lucrurilor aruncate de diavol în calea noastră, o luptă zilnică pentru a ne îndruma copiii în direcţia cea bună. Vreau să fac tot ce ţine de mine pentru a mă asigura că Hristos este în fruntea vieţii lor, chiar dacă aceasta înseamnă să scot televizorul din priză. Nu tot aşa face Tatăl nostru cu noi? Uneori spune „nu” atunci când este spre binele nostru.

  Ajută-mă să-mi amintesc, Tată, faptul că disciplina şi corecţia îl fac pe copil înţelept, dar un copil lăsat de capul lui va aduce ruşine mamei lui (Proverbele 29:15)!

  Jill Simpson

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....