Articolul precedentHotărâre definitivă
  Articolul următorAz érzelmek nem iránytadóak…

  Pur şi simplu fă-o!

  Pedepseşte-ţi fiul, şi el îţi va da odihnă şi îţi va aduce desfătare sufletului. Proverbele 29:17

  Am făcut-o. Am luat decizia să scot televizorul din funcţiune şi să permit accesul la el o singură seară în weekend, pentru un film. Nu a fost cel mai uşor lucru de făcut, de vreme ce ne place să stăm împreună şi să privim diferite programe, dar am observat că devenise principala noastră sursă de distracţie. Trebuie să recunosc, reprezenta chiar o dădacă gratuită uneori. Copiii mei se plictiseau şi păreau că-şi savurează jucările şi cărţile din ce în ce mai puţin.

  Timpul nostru devotional începea să fie afectat. Şi începea să devină din ce în ce mai banal pentru copii. Trebuia să fac ceva. Vremuri disperate cer măsuri disperate.

  După câteva zile am observat ceva cu adevărat interesant. Copiii au început să-şi revină la vechile obiceiuri. Băiatul îşi citea din nou cărţile. Maddie se amuza cu cărţile de colorat şi cu jucăriile. Am observat că amândoi erau ascultători, fără să se plângă. Trebuie să spun, schimbarea era uluitoare.

  Aş spune că a avut loc o îmbunătăţire extraordinară. Viaţa mea devenea mai uşoară, nu mai grea. Este şocant să descoperim impactul pe care îl au televiziunea şi mass-media asupra noastră şi a copiilor noştri.

  Dacă consumul de media poate avea un impact atât de puternic asupra timpului nostru de familie, ce fel de impact are asupra relaţiei cu Tatăl nostru?

  Să fii un părinte bun şi un model de urmat presupune o luptă zilnică, o provocare zilnică de a lupta împotriva distragerilor acestei lumi şi împotriva lucrurilor aruncate de diavol în calea noastră, o luptă zilnică pentru a ne îndruma copiii în direcţia cea bună. Vreau să fac tot ce ţine de mine pentru a mă asigura că Hristos este în fruntea vieţii lor, chiar dacă aceasta înseamnă să scot televizorul din priză. Nu tot aşa face Tatăl nostru cu noi? Uneori spune „nu” atunci când este spre binele nostru.

  Ajută-mă să-mi amintesc, Tată, faptul că disciplina şi corecţia îl fac pe copil înţelept, dar un copil lăsat de capul lui va aduce ruşine mamei lui (Proverbele 29:15)!

  Jill Simpson

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...