Articolul precedentCopii săraci
  Articolul următorNe adjátok fel!

  Respect și politețe

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Printre cele mai importante lucruri pe care le putem imprima în copiii noştri se numără respectul şi politeţea.

  Când cei trei băieţi ai mei erau mici, îmi amintesc că stăteam cu ei la cină. În fiecare seară ne rugam înainte de a mânca, cerându-I lui Dumnezeu să binecuvânteze mâncarea. Practicam, de asemenea, bunele maniere, folosind expresii ca: „Te rog, dă-mi şi mie legumele” sau „îţi mulţumesc.” După ce terminau de mâncat, băieţii învăţaseră să-şi ia farfuriile de pe masă şi să le pună în chiuvetă. Iar la sfârşit îi învăţasem să spună: „Mulţumim pentru masă!” Acum sunt adolescenţi şi încă îşi duc farfuriile în chiuvetă şi îmi mulţumesc pentru masă.

  Învăţarea copiilor să manifeste respect aduce multă bucurie într-o casă. Iar pe termen lung ajută la calmarea multora dintre iritările acestei lumi, uşurând viaţa tuturor. Este în acelaşi timp şi un exerciţiu bun pentru felul în care îşi vor trata viitorii parteneri şi copii, când vor creşte şi vor avea la rândul lor o familie.

  Când copiii mei au participat la diferite ocazii festive sau au rămas peste noapte la cineva acasă, am primit multe complimente de la alţi părinţi pentru cât de respectuoşi şi politicoşi sunt. Pot să mă uit în urmă cu mândrie când văd respectul pe care mi-l oferă mie şi altora. Respectul şi amabilitatea exersate acasă sunt preluate în toate aspectele vieţii. Băieţii mei ţin uşa pentru doamne la biserică sau la restaurant, se oferă să dea o mână de ajutor dacă sunt în casa altcuiva şi se adresează cu respect oricui.

  Dar, mai important decât toate, băieţii mei îl respectă pe Dumnezeu, iar atunci când copiii au respect pentru Dumnezeu, acest lucru se răsfrânge asupra comportamentului şi manierelor lor. Faptul că i-am deprins să aibă respect le-a influenţat decisiv viitorul. Este foarte trist să observ foarte mulţi copii în ziua de azi care răspund înapoi părinţilor sau care au o lipsă totală de respect şi îi dispreţuiesc pe ceilalţi.

  Doamne, Te rog, ajută-ne să ne educăm copiii să fie plini de respect şi politeţe faţă de ceilalţi, precum şi, cel mai important, faţă de Tine!

  Shirley Jones

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...