Puternic și măreț

  [Ca să fiţi] întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui. Coloseni 1:11

  Copiii cu voinţă puternică sunt deseori greşit înţeleşi, fiind percepuţi drept necooperanţi sau sfidători. Definiţia unui copil cu voinţă de fier este un copil care ia propriile decizii şi care pare că vrea să alerge în cealaltă direcţie faţă de cea în care ar dori părinţii lui. Definiţia din dicţionar poate fi „îndărătnic”, sau „încăpăţânat”, ambele având conotaţii negative.

  Dar există multe aspecte pozitive la o persoană cu voinţă puternică. Un astfel de copil are o perseverenţă de fier, dorinţă şi putere să-şi atingă obiectivele. Acesta este un lucru bun. Un astfel de copil nu se dă bătut uşor şi este de obicei consecvent şi determinat, rareori descurajat sau deznădăjduit. Este extrem de important să învăţăm un copil cu voinţă puternică să se angajeze în proiecte care merită efortul. Instruit corect, copilul cu o voinţă puternică va deveni o persoană cu convingeri puternice, care poate sta împotriva mulţimii şi poate rămâne neclintit, fără a fi influenţat de semeni.

  Dar, dacă nu este îndrumat bine, un astfel de copil se va zbate să-şi împlinească propriile dorinţe. De exemplu, un copil care insistă să meargă afară în ploaie şi are un acces de furie dacă nu i se face pe plac are o voinţă puternică intr-un mod încăpăţânat, negativ.

  Antrenorul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, Tom Landry, obişnuia să spună: „Nu te ruga pentru o viaţă liniştită. Roagă-te să fii o persoană puternică.” Aceste cuvinte sunt exact ceea ce Biblia ne sfătuieşte aici. Roagă-te în fiecare zi pentru ca familia ta să fie în stare să ia decizii dificile bazate pe principiile lui Dumnezeu, astfel fiecare membru al ei va reuşi să rămână tare şi puternic.

  În loc să te rogi ca micuţii tăi să aibă o personalitate blândă şi delicată, roagăte să fie puternici în convingeri, tari în credinţă şi în gândire şi să crească pentru a deveni tineri şi tinere de valoare pentru Dumnezeu.

  Tată, chiar dacă ar fi mai uşor să cresc un copil ascultător, mă rog pentru copilul meu să fie puternic în faţa tentaţiilor şi a păcatului, tare în cuvânt şi faptă pentru Tine şi curajos chiar şi atunci când consecinţele vor fi dureroase pentru el!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...