Puternic și măreț

  [Ca să fiţi] întăriţi cu toată puterea, potrivit cu tăria slavei Lui. Coloseni 1:11

  Copiii cu voinţă puternică sunt deseori greşit înţeleşi, fiind percepuţi drept necooperanţi sau sfidători. Definiţia unui copil cu voinţă de fier este un copil care ia propriile decizii şi care pare că vrea să alerge în cealaltă direcţie faţă de cea în care ar dori părinţii lui. Definiţia din dicţionar poate fi „îndărătnic”, sau „încăpăţânat”, ambele având conotaţii negative.

  Dar există multe aspecte pozitive la o persoană cu voinţă puternică. Un astfel de copil are o perseverenţă de fier, dorinţă şi putere să-şi atingă obiectivele. Acesta este un lucru bun. Un astfel de copil nu se dă bătut uşor şi este de obicei consecvent şi determinat, rareori descurajat sau deznădăjduit. Este extrem de important să învăţăm un copil cu voinţă puternică să se angajeze în proiecte care merită efortul. Instruit corect, copilul cu o voinţă puternică va deveni o persoană cu convingeri puternice, care poate sta împotriva mulţimii şi poate rămâne neclintit, fără a fi influenţat de semeni.

  Dar, dacă nu este îndrumat bine, un astfel de copil se va zbate să-şi împlinească propriile dorinţe. De exemplu, un copil care insistă să meargă afară în ploaie şi are un acces de furie dacă nu i se face pe plac are o voinţă puternică intr-un mod încăpăţânat, negativ.

  Antrenorul echipei de fotbal american Dallas Cowboys, Tom Landry, obişnuia să spună: „Nu te ruga pentru o viaţă liniştită. Roagă-te să fii o persoană puternică.” Aceste cuvinte sunt exact ceea ce Biblia ne sfătuieşte aici. Roagă-te în fiecare zi pentru ca familia ta să fie în stare să ia decizii dificile bazate pe principiile lui Dumnezeu, astfel fiecare membru al ei va reuşi să rămână tare şi puternic.

  În loc să te rogi ca micuţii tăi să aibă o personalitate blândă şi delicată, roagăte să fie puternici în convingeri, tari în credinţă şi în gândire şi să crească pentru a deveni tineri şi tinere de valoare pentru Dumnezeu.

  Tată, chiar dacă ar fi mai uşor să cresc un copil ascultător, mă rog pentru copilul meu să fie puternic în faţa tentaţiilor şi a păcatului, tare în cuvânt şi faptă pentru Tine şi curajos chiar şi atunci când consecinţele vor fi dureroase pentru el!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...