Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  101 idei de clădire a caracterului

  Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Romani 5:3,4

  Nimic nu cizelează mai eficient caracterul adultului ca educaţia pe care le-o dă copiilor. Poate că aşa a dorit Dumnezeu de la început. În timp ce ne concentrăm să facem doar lucrurile bune pentru clădirea şi modelarea caracterului copiilor noştri, Domnul lucrează la formarea şi şlefuirea caracterului nostru – ţinându-ne umili şi maleabili în mâinile Sale.

  Îmi place acest citat din Walter Anderson: „Lucrurile rele se întâmplă; modul în care reacţionez la ele îmi defineşte personalitatea şi determină calitatea vieţii mele. Pot alege să stau înconjurat de o tristeţe permanentă, paralizat de gravitatea pierderilor mele sau pot decide să mă ridic din durere şi să preţuiesc cea mai mare comoară pe care o deţin – viaţa însăşi.” Ce mod minunat de a gândi în perspectivă.

  Eu şi soţul meu avem trei copii, toţi băieţi. Este în acelaşi timp umilitor şi amuzant să reflectăm la toate momentele de clădire a caracterului prin care am trecut: de la părăsirea magazinului alimentar înainte de a fi terminat cumpărăturile, astfel încât ceilalţi clienţi să nu mai fie deranjaţi de zgomotele copilului nostru, până la plecarea mai devreme de la biserică, pentru ca toţi ceilalţi să se poată concentra la predică.

  Care au fost alegerile noastre? O opţiune era să nu ducem copilul la magazin sau la biserică până nu se făcea mai mare. Această soluţie pare a fi cea mai uşoară, dar va împiedica educarea copilului să se comporte adecvat. În schimb, noi am ales să nu fim „paralizaţi” de gravitatea situaţiei. Am continuat să probăm diferite soluţii, până am găsit una care funcţiona cel mai bine pentru copilul nostru.

  Cu cât trece mai mult timp de când sunt părinte, cu atât mai puţin simt presiunea de a deţine toate răspunsurile. Aşa cum 1 Petru 5:6 spune: „Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.” Gândeşte toate lucrurile în perspectivă! Permite-I lui Dumnezeu să-ţi formeze caracterul! Încrede-te în El că îţi va da înţelepciunea, perseverenţa şi simţul umorului de care vei avea nevoie pentru a forma şi dezvolta caracterul copiilor tăi!

  Doamne, Îţi mulţumesc că ai continuat să-mi cizelezi caracterul, astfel încât să devin persoana care Tu doreşti să fiu! Ajută-mă să mă încred în Tine în orice situaţie!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...