Articolul precedentMici misionari
  Articolul următorFogozz Isten ígéreteibe

  101 idei de clădire a caracterului

  Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre, căci ştim că necazul aduce răbdare, răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea. Romani 5:3,4

  Nimic nu cizelează mai eficient caracterul adultului ca educaţia pe care le-o dă copiilor. Poate că aşa a dorit Dumnezeu de la început. În timp ce ne concentrăm să facem doar lucrurile bune pentru clădirea şi modelarea caracterului copiilor noştri, Domnul lucrează la formarea şi şlefuirea caracterului nostru – ţinându-ne umili şi maleabili în mâinile Sale.

  Îmi place acest citat din Walter Anderson: „Lucrurile rele se întâmplă; modul în care reacţionez la ele îmi defineşte personalitatea şi determină calitatea vieţii mele. Pot alege să stau înconjurat de o tristeţe permanentă, paralizat de gravitatea pierderilor mele sau pot decide să mă ridic din durere şi să preţuiesc cea mai mare comoară pe care o deţin – viaţa însăşi.” Ce mod minunat de a gândi în perspectivă.

  Eu şi soţul meu avem trei copii, toţi băieţi. Este în acelaşi timp umilitor şi amuzant să reflectăm la toate momentele de clădire a caracterului prin care am trecut: de la părăsirea magazinului alimentar înainte de a fi terminat cumpărăturile, astfel încât ceilalţi clienţi să nu mai fie deranjaţi de zgomotele copilului nostru, până la plecarea mai devreme de la biserică, pentru ca toţi ceilalţi să se poată concentra la predică.

  Care au fost alegerile noastre? O opţiune era să nu ducem copilul la magazin sau la biserică până nu se făcea mai mare. Această soluţie pare a fi cea mai uşoară, dar va împiedica educarea copilului să se comporte adecvat. În schimb, noi am ales să nu fim „paralizaţi” de gravitatea situaţiei. Am continuat să probăm diferite soluţii, până am găsit una care funcţiona cel mai bine pentru copilul nostru.

  Cu cât trece mai mult timp de când sunt părinte, cu atât mai puţin simt presiunea de a deţine toate răspunsurile. Aşa cum 1 Petru 5:6 spune: „Smeriţi-vă dar sub mâna tare a lui Dumnezeu, pentru ca, la vremea Lui, El să vă înalţe.” Gândeşte toate lucrurile în perspectivă! Permite-I lui Dumnezeu să-ţi formeze caracterul! Încrede-te în El că îţi va da înţelepciunea, perseverenţa şi simţul umorului de care vei avea nevoie pentru a forma şi dezvolta caracterul copiilor tăi!

  Doamne, Îţi mulţumesc că ai continuat să-mi cizelezi caracterul, astfel încât să devin persoana care Tu doreşti să fiu! Ajută-mă să mă încred în Tine în orice situaţie!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...