Articolul precedentPe cine ajuți?
  Articolul următorMinden nap új manna vár rád.

  Caracterul contează

  Aşa încât să nu leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele. Evrei 6:12

  Părinţii îşi văd întotdeauna copiii într-o lumină specială. Vedem punctele lor forte, miracolul existenţei lor, frumuseţea abilităţilor lor şi drăgălăşenia bufoneriilor lor. Cel mai greu lucru pe care îl avem de făcut poate fi trimiterea copiilor în universul larg al şcolii, deoarece ştim că ceilalţi nu îi vor vedea niciodată chiar la fel cum îi vedem noi.

  Fiul meu este inteligent. A învăţat să citească înainte de a împlini trei ani şi putea număra până la 100 înainte de a merge la grădiniţă. Ca mamă, eram mândră de micile lui realizări, aşa că l-am trimis la şcoală sperând ca învăţătoarea lui să vadă aceleaşi lucruri pe care eu le vedeam, în special inteligenţa lui.

  Învăţătoarea nu părea prea preocupată de abilităţile lui de a citi şi a scrie. În schimb, am fost chemată în mod repetat la şcoală pentru aceeaşi problemă – nu era deloc atent când vorbea învăţătoarea şi nu voia să rezolve cerinţele. Am crezut că este plictisit. Are nevoie de o provocare mai mare, mi-am spus.

  Apoi am început să observ acelaşi comportament şi acasă. Nu voia să mă ajute la treburile casei pentru că erau „prea plictisitoare”. Nu voia să-şi facă tema de colorat de la şcoală, deoarece coloratul era „prea plictisitor”. Am ajuns să înţeleg destul de repede că lucrul care îl împiedica nu era inteligenţa, ci mai degrabă o trăsătură din caracterul lui care avea nevoie de nişte efort.

  Nu contează cât de inteligent este băiatul meu dacă nu învaţă să muncească din greu. Nu contează cât de deştept este atâta timp cât nu se ocupă şi cu treburile mărunte, cu sarcinile zilnice care cizelează un caracter bine format.

  Fericirea copiilor va fi determinată, în fond, de caracterul lor. Un om de o inteligenţă medie, dar muncitor va întrece un geniu leneş. O femeie amabilă cu capacităţi obişnuite va fi mult mai apreciată decât o egocentristă perfecţionistă. Copiii noştri vor învăţa să citească şi să scrie, dar le va fi oare cizelat caracterul pentru provocările pe care le va aduce viaţa?

  Tată, ajută-mă să îmi cresc copilul pentru a avea un caracter puternic, pentru ca alţii să Te vadă în inima micuţului meu!

  Patty Froese Ntihemuka

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...