Articolul precedentPe cine ajuți?
  Articolul următorMinden nap új manna vár rád.

  Caracterul contează

  Aşa încât să nu leneviţi, ci să călcaţi pe urmele celor ce, prin credinţă şi răbdare, moştenesc făgăduinţele. Evrei 6:12

  Părinţii îşi văd întotdeauna copiii într-o lumină specială. Vedem punctele lor forte, miracolul existenţei lor, frumuseţea abilităţilor lor şi drăgălăşenia bufoneriilor lor. Cel mai greu lucru pe care îl avem de făcut poate fi trimiterea copiilor în universul larg al şcolii, deoarece ştim că ceilalţi nu îi vor vedea niciodată chiar la fel cum îi vedem noi.

  Fiul meu este inteligent. A învăţat să citească înainte de a împlini trei ani şi putea număra până la 100 înainte de a merge la grădiniţă. Ca mamă, eram mândră de micile lui realizări, aşa că l-am trimis la şcoală sperând ca învăţătoarea lui să vadă aceleaşi lucruri pe care eu le vedeam, în special inteligenţa lui.

  Învăţătoarea nu părea prea preocupată de abilităţile lui de a citi şi a scrie. În schimb, am fost chemată în mod repetat la şcoală pentru aceeaşi problemă – nu era deloc atent când vorbea învăţătoarea şi nu voia să rezolve cerinţele. Am crezut că este plictisit. Are nevoie de o provocare mai mare, mi-am spus.

  Apoi am început să observ acelaşi comportament şi acasă. Nu voia să mă ajute la treburile casei pentru că erau „prea plictisitoare”. Nu voia să-şi facă tema de colorat de la şcoală, deoarece coloratul era „prea plictisitor”. Am ajuns să înţeleg destul de repede că lucrul care îl împiedica nu era inteligenţa, ci mai degrabă o trăsătură din caracterul lui care avea nevoie de nişte efort.

  Nu contează cât de inteligent este băiatul meu dacă nu învaţă să muncească din greu. Nu contează cât de deştept este atâta timp cât nu se ocupă şi cu treburile mărunte, cu sarcinile zilnice care cizelează un caracter bine format.

  Fericirea copiilor va fi determinată, în fond, de caracterul lor. Un om de o inteligenţă medie, dar muncitor va întrece un geniu leneş. O femeie amabilă cu capacităţi obişnuite va fi mult mai apreciată decât o egocentristă perfecţionistă. Copiii noştri vor învăţa să citească şi să scrie, dar le va fi oare cizelat caracterul pentru provocările pe care le va aduce viaţa?

  Tată, ajută-mă să îmi cresc copilul pentru a avea un caracter puternic, pentru ca alţii să Te vadă în inima micuţului meu!

  Patty Froese Ntihemuka

  Din aceeași categorie

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...