Articolul precedentCe faci cu darul tău?
  Articolul următorMennyei állampolgárság

  Limite si consecinţe

  Pedepseşte-ţi fiul, căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori. Proverbele 19:18

  Stând şi chinuindu-se să-şi menţină echilibrul pe un picior, care îi tremura, copilul meu de aproape doi ani testa limitele. Cărămizile din vatra şemineului de la nivelul podelei se aflau dincolo de ce-i era permis, iar el ştia asta, totuşi era foarte tentant să întreacă limita. Deşi mai încercase să îşi folosească degetul şi suportase consecinţele, trebuia să îşi confirme însă că toate părţile corpului său se supuneau aceleiaşi reguli. Trecând cu piciorul peste cărămizi, şi-a coborât degetul mare de la picior, apoi şi-a ridicat privirea pentru a se uita la mine. În momentul acela s-a dezechilibrat şi a călcat apăsat pe cărămizile de dedesubt. Expresia feţei lui mi-a transmis că deja simţise consecinţele acţiunilor lui. Din nefericire, am ştiut că trebuia să întăresc regula, pentru siguranţa lui, deoarece disciplina şi corecţia la această vârstă mică sunt de o importanţă critică pentru dezvoltarea caracterului şi, în final, a mântuirii lui, conform cu Proverbele 19:18.

  Cât de des testăm limitele cu Dumnezeu, poate chiar riscându-ne mântuirea? Probabil mult mai des decât am dori să recunoaştem. Vrem să ne ştim limitele, dar, în acelaşi timp, încercăm să scăpăm cu cât mai mult dincolo de linie. Poate pentru că dorim să facem doar ceea ce vrem noi sau poate pentru că credem că ştim ce ne va aduce fericire. Oricare ar fi motivul, natura noastră umană şi imperfectă se aseamănă cu a copiilor noştri.

  La fel cum regula familiei noastre de a nu sta pe cărămizile şemineului a fost instituită pentru siguranţa noastră, Dumnezeu ne-a oferit reguli pentru a ne feri de cădere. Cât de trist trebuie să fie El când este nevoit să ne pedepsească atunci când testăm limitele şi facem alegeri care ne duc departe de El şi de măreţul dar al salvării, un dar pentru care El a plătit preţul suprem!

  Tată ceresc, Te rog, binecuvântează-mă astăzi cu recunoştinţă pentru regulile Tale, având încredere că Tu ştii ce este mai bine pentru mine! Ajută-mă să nu trec limita şi îndrumă-mă în aplicarea corecţiei copilului meu cu discernământ, dragoste şi având în vedere ţinta de a-l conduce spre Tine! îţi mulţumesc că îmi asculţi rugăciunea!

  Karen Barnett

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...