Articolul precedentCe faci cu darul tău?
  Articolul următorMennyei állampolgárság

  Limite si consecinţe

  Pedepseşte-ţi fiul, căci tot mai este nădejde, dar nu dori să-l omori. Proverbele 19:18

  Stând şi chinuindu-se să-şi menţină echilibrul pe un picior, care îi tremura, copilul meu de aproape doi ani testa limitele. Cărămizile din vatra şemineului de la nivelul podelei se aflau dincolo de ce-i era permis, iar el ştia asta, totuşi era foarte tentant să întreacă limita. Deşi mai încercase să îşi folosească degetul şi suportase consecinţele, trebuia să îşi confirme însă că toate părţile corpului său se supuneau aceleiaşi reguli. Trecând cu piciorul peste cărămizi, şi-a coborât degetul mare de la picior, apoi şi-a ridicat privirea pentru a se uita la mine. În momentul acela s-a dezechilibrat şi a călcat apăsat pe cărămizile de dedesubt. Expresia feţei lui mi-a transmis că deja simţise consecinţele acţiunilor lui. Din nefericire, am ştiut că trebuia să întăresc regula, pentru siguranţa lui, deoarece disciplina şi corecţia la această vârstă mică sunt de o importanţă critică pentru dezvoltarea caracterului şi, în final, a mântuirii lui, conform cu Proverbele 19:18.

  Cât de des testăm limitele cu Dumnezeu, poate chiar riscându-ne mântuirea? Probabil mult mai des decât am dori să recunoaştem. Vrem să ne ştim limitele, dar, în acelaşi timp, încercăm să scăpăm cu cât mai mult dincolo de linie. Poate pentru că dorim să facem doar ceea ce vrem noi sau poate pentru că credem că ştim ce ne va aduce fericire. Oricare ar fi motivul, natura noastră umană şi imperfectă se aseamănă cu a copiilor noştri.

  La fel cum regula familiei noastre de a nu sta pe cărămizile şemineului a fost instituită pentru siguranţa noastră, Dumnezeu ne-a oferit reguli pentru a ne feri de cădere. Cât de trist trebuie să fie El când este nevoit să ne pedepsească atunci când testăm limitele şi facem alegeri care ne duc departe de El şi de măreţul dar al salvării, un dar pentru care El a plătit preţul suprem!

  Tată ceresc, Te rog, binecuvântează-mă astăzi cu recunoştinţă pentru regulile Tale, având încredere că Tu ştii ce este mai bine pentru mine! Ajută-mă să nu trec limita şi îndrumă-mă în aplicarea corecţiei copilului meu cu discernământ, dragoste şi având în vedere ţinta de a-l conduce spre Tine! îţi mulţumesc că îmi asculţi rugăciunea!

  Karen Barnett

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...