Articolul precedentDovezi de iubire
  Articolul următorŐrízője vagy a testvérednek!

  Disciplinează cu dragoste!

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

  Femeile îşi pun profesia pe lista de aşteptare şi trec prin durerea sarcinii şi a naşterii pentru a avea un copil. Isus a spus: „Femeia, când este în durerile naşterii, se întristează, pentru că i-a sosit ceasul, dar, după ce a născut pruncul, nu-şi mai aduce aminte de suferinţă, de bucurie că s-a născut un om pe lume” (Ioan 16:21).

  Chelsey era bucuria noastră. Cadoul nostru din cer. Un bebeluş minunat şi un copilaş grozav – ştiam că suntem binecuvântaţi. Din punctul de vedere al dezvoltării, depăşea cu mult graficul. A început să meargă la opt luni, iar la un an alerga şi vorbea fără oprire.

  Odată cu mobilitatea ei sporită a venit şi declanşarea curiozităţii, iar de multe ori lucrul acesta era problematic. Atunci am aflat cât de greu era să impunem regulile pe care le instituisem pentru siguranţa ei. Disciplinarea este dificilă – şi nu doar la copiii noştri. Dar, fiindcă o iubeam pe Chelsey, trebuia să o disciplinez. De fiecare dată când fetiţa mea nu mă asculta, era trimisă la colţ pentru a reflecta asupra acţiunilor ei. Acolo este locul în care a învăţat să numere de la unu la zece.

  Aşa mică cum era, îi explicam ce făcuse greşit şi că, pentru că o iubeam atât de mult, a trebuit să o pedepsesc. În timp ce ea plângea, plângeam şi eu. Datorită iubirii mele pentru ea, inima mea era îndurerată împreună cu a ei. Stăteam lângă ea pe timpul pedepsei şi număram împreună. Ştia că sunt acolo cu ea, chiar dacă nu făcusem nimic greşit. În timp ce aşteptam împreună, îi aminteam de fiecare dată de Dumnezeu şi de dragostea Lui.

  Ca părinţi, nu ar trebui să ratăm nicio oportunitate, chiar şi atunci când îi pedepsim, de a le vorbi copiilor noştri şi de a-i învăţa despre dragostea uimitoare a lui Dumnezeu şi despre sacrificiul Lui pentru ei. Acest lucru va fi gravat în amintirea lor pentru vecie.

  O, Tată, dă-mi înţelepciune pentru a disciplina şi ajută-mă să manifest dragostea Ta pentru micuţa noastră! Îţi mulţumesc!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...