Articolul precedentDovezi de iubire
  Articolul următorŐrízője vagy a testvérednek!

  Disciplinează cu dragoste!

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

  Femeile îşi pun profesia pe lista de aşteptare şi trec prin durerea sarcinii şi a naşterii pentru a avea un copil. Isus a spus: „Femeia, când este în durerile naşterii, se întristează, pentru că i-a sosit ceasul, dar, după ce a născut pruncul, nu-şi mai aduce aminte de suferinţă, de bucurie că s-a născut un om pe lume” (Ioan 16:21).

  Chelsey era bucuria noastră. Cadoul nostru din cer. Un bebeluş minunat şi un copilaş grozav – ştiam că suntem binecuvântaţi. Din punctul de vedere al dezvoltării, depăşea cu mult graficul. A început să meargă la opt luni, iar la un an alerga şi vorbea fără oprire.

  Odată cu mobilitatea ei sporită a venit şi declanşarea curiozităţii, iar de multe ori lucrul acesta era problematic. Atunci am aflat cât de greu era să impunem regulile pe care le instituisem pentru siguranţa ei. Disciplinarea este dificilă – şi nu doar la copiii noştri. Dar, fiindcă o iubeam pe Chelsey, trebuia să o disciplinez. De fiecare dată când fetiţa mea nu mă asculta, era trimisă la colţ pentru a reflecta asupra acţiunilor ei. Acolo este locul în care a învăţat să numere de la unu la zece.

  Aşa mică cum era, îi explicam ce făcuse greşit şi că, pentru că o iubeam atât de mult, a trebuit să o pedepsesc. În timp ce ea plângea, plângeam şi eu. Datorită iubirii mele pentru ea, inima mea era îndurerată împreună cu a ei. Stăteam lângă ea pe timpul pedepsei şi număram împreună. Ştia că sunt acolo cu ea, chiar dacă nu făcusem nimic greşit. În timp ce aşteptam împreună, îi aminteam de fiecare dată de Dumnezeu şi de dragostea Lui.

  Ca părinţi, nu ar trebui să ratăm nicio oportunitate, chiar şi atunci când îi pedepsim, de a le vorbi copiilor noştri şi de a-i învăţa despre dragostea uimitoare a lui Dumnezeu şi despre sacrificiul Lui pentru ei. Acest lucru va fi gravat în amintirea lor pentru vecie.

  O, Tată, dă-mi înţelepciune pentru a disciplina şi ajută-mă să manifest dragostea Ta pentru micuţa noastră! Îţi mulţumesc!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...